Connect with us

Draft

Jövőre kiderül? – Bengals draftértékelő

Sokszor szeretem hangoztatni, hogy a draft nem az adott pillanatban jelen lévő szükségletek orvoslására van, hanem hosszú távú megoldást biztosít a franchise-ok számára. Duke Tobin és csapata is előszeretettel képviseli ezt a filozófiát, mert a legtöbb draftpickjüknek 2025-től láthatjuk majd az eredményét, hacsak nem hoznak egy brutális edzőtábort. A dolog pikantériája, hogy erre is remek esély van.

1/18 Amarius Mims, OT, Georgia

Érdekes átalakuláson ment át a támadófal szélén a Bengals. A kisebb, mozgékonyabb, technikásabb tackle-öket lecserélték behemót izomeberekre, és Mims személyében ez utóbbi vonal erősödött tovább. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, ezt a hatalmas testet ráadásul remekül tudja mozgatni, hiszen kiváló atlétikai felmérőt zárt a Combine-on, ami alaposan megdobta az ázsióját a scoutok jegyzeteiben.

Kezdjük a fekete levessel, én nagyon nem szerettem Mimset, meg azt a jelenséget amit ő képvisel, bár aligha ő tehet róla. Borzasztó tapasztalatlan, mindössze nyolc meccse van kezdőként egyetemi karrierje során, ami számomra túlságosan aggasztó tényező ahhoz, hogy ilyen magasan draftolják. Ebből a szempontból jó helyre került, mert a két Brown mögött nem kényszerül rá a csapat a kezdetésére, de persze ha az edzőtáborban ledominál mindenkit, akkor nem fogják a padon hagyni. A tapasztalatlansága a sok sérülésből fakad, ami megakadályozta a pályára lépését, de semmi meglepő nincs abban, hogy egy fiatal szervezet nem bír el ilyen tömeget (154 kilós srácról beszélünk), főleg hogy az atletikussága miatt alaposan igénybe is van véve a teste. Szeretik kiemelni, hogy még csak 21 éves, de ezek rólam lepattannak, mert voltak nála fiatalabb prospectek akiknek ötször, nyolcszor, tízszer annyi snapjük van az NCAA-ben, és jobb játékosnak gondolom őket.

A szándék abszolút érthető, az új filozófiába tökéletesen illik, ha megtanítják focizni, akkor nagyot szakíthatnak vele – papíron. Csakhogy a Bengals OL képzése nem az NFL krémjébe tartozik, nem véletlenül vásároltak be inkább a free agencyről egy majdhogynem komplett támadófalat, miután Burrow-t rommá verték a Super Bowlon, mert a “saját” játékosaikból ennyit tudtak kihozni. Nem vagyok túl optimista ezzel a választással.

2/49 Kris Jenkins Jr., DT, Michigan

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x