Connect with us

Draft

Young új arzenálja – Panthers draftértékelő

A Panthersnek ebben a holtszezonban mindent Bryce Young fejlődésére kellett feltennie. Az elképesztően csalódást keltő újonc idénye után a feladat a nem túl ideális körülményei drasztikus javítása volt. Ezt elkezdték a szabadügynökpiacon is, de valóban nagy lökést a draft adott a támadósornak.

1/32 Xavier Legette, WR, South Carolina

A 2/1-es pickről végül úgy döntött a Panthers, hogy nem szeretnék tétlenül végigülni az első kört és felcseréltek egy elkapóért. A poszt úgy gondolom nem sok magyarázatra szorul. Bryce Young újonc idényében elképesztően gyenge minőségű kisegítőszemélyzettel volt körbevéve, ami – sok más tényezővel együtt – nagyban befolyásolta az újonc idényét. Az offseasonben érkező Diontae Johnson mellé pedig tökéletes fit lehet egy Legette alkatú játékos.

Xavier egy igazi X elkapó skill setjével rendelkezik. Bár magasságában nem extra, csupán átlagos, de nagyon izmos, akit fizikálisan elnyomni rendkívül nehéz lesz, emellé pedig a sebessége is felső kategóriás. A tempója elsősorban ugyan egyenes vonalban kiemelkedő, de agilitása és irányváltásai is elegendőek lehetnek arra, hogy szeparálódni tudjon a töréses útvonalakon. Az igazi erénye azért az alkata. Testét remekül használja, hogy kizárja a védőket. A stop and go útvonalakat remekül adja el és igazán veszélyes játékos labdával a kezében. Levinni nem egyszerű, így bőven lehet az elkapási utáni yardszerzési képességeire is támaszkodni.

A probléma, hogy elképesztően megosztó. 23 éves elmúlt és bár ugyan 2023-ban 1,255 yardig jutott, az azt megelőző 4 évben összesen 500 yardja sem volt még, és nemhogy kezdő nem volt, de csereként is inkább csak epizód szerepekre állt be. A semmiből jövő berobbanása pedig nagyon váratlan lett. Az útvonalfutása egészen kezdetleges. Nagyon mesterségesen juttatta a kezébe a labdát a Gamecocks. Sok cross, dig, drag útvonalak mellé motionokkel próbálták meglepni az ellenfelet, de kapott sweepeket is és futókra jellemző wheel route-okat is futott a sima mélységi egyenes vonalúak mellett. A kezdetleges route tree mellé ezeket sem hajtotta végre tű pontosan. Már az egyetemi szinten sem volt jó emiatt a szeparációs képessége. Nem az az első körös elkapó, aki egyből csapata első számú embere tud lenni. Kérdés, hogy belőle egy új DK Metcalf vagy egy Treylon Burks lesz-e. A Panthers jelenlegi helyzetében kérdés, hogy mennyire volt szükség egy ilyen boom or bust jellegű játékosra. A profil remekül illik a meglévő elkapó szobába Thielen és Johnson mellé de voltak bent nála sokkal biztosabb padlóval rendelkező elkapók is. Young mellé pedig talán inkább egy utóbbi lett volna a logikus. Az ilyen típusú elkapót találhattak volna (ugyan talán kevésbé extra kifutási lehetőségekkel) a középső körökben is. De egy Adonai Mitchell a hasonlóan boom or bust kategóriából is sokkal jobban tetszett volna ide. Hasonlóan kérdéses kimenetelű játékos, de sokkal jobb fizikai profillal fiatalon.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x