Connect with us

Draft

Kész a roster – Packers draftértékelő

Kényelmes helyzetből, öt választással a top 100-ban várta a draftot a divíziós körig jutó Packers, hogy erősítse a keretét. Gutekunsték minden évben meg tudják lepni az embert, de meglepően kisimultan tudták le a szurkolók az első két napot. Azért tökéletesre nem sikerült az sem. 

1/25 Jordan Morgan , OT, Arizona

Nem Gutekunstról lenne szó, ha nem fejvakarás lett volna az első reakciója az embernek egy első körös Packers draftpickre. A poszt szükségletét nem vitatja senki, ám Morgan kisebb meglepetésnek számított, főleg ahhoz képest, hogy a draft folyamat elején inkább harmadik körbe várták a szakportálok. Ám az utóbbi hónapokban kilövellt az ázsiója, és pletykák szerint a 49ers, a Ravens és a Commanders radarján is ott volt, utóbbi hajlandó lett volna érte visszacserélni az első kör végére, szóval ebből a szempontból érthető volt a választás.

Morgan egy nagyon kedvelhető karakter, akinek a kitartása és a hozzáállása az, amit a legtöbben kiemelnek, ugyanis karrierje során nem kímélték a sérülések, még karrierjének folytatása is veszélyben volt és komoly döntést kellett hoznia a folytatást illetően. Edzői hitték, hogy ő egy első körös tehetség lehet, de meghagyták a döntést a fiatalnak, aki végül visszatért az egyetemre, és ott folytatta, ahol az ACL-sérülése előtt abbahagyta, valamint a rehabilitációja során is minden erejével a keret segítségére sietett és mentorálta fiatalabb csapattársait. Nem véletlenül volt mentor, mert nem csak vezér volt, hanem egy kiváló technikával operáló játékos is, így valamelyest érthető, hogy a térdsérülések nem hatottak a játékára.

A fizikai paraméterei nem éppen a prototípus tackle attribútomokkal bírnak, és a sérülések mellett ez a másik legnagyobb kérdőjel vele kapcsolatban, ezért is volt számomra meglepő, hogy végül első körös lett. Morgan is megvan áldva az idei tackle class rákfenéjével, a rövid karokkal, ami miatt sokak szemében ő a fal belsején lehet sikeres profiként, csakhogy oda meg az ereje tűnik kevésnek. Szóval benne van a két szék között a pad alá eset, de Green Bayben bíznak a saját támadófal képzésükben, és pont egy Morganhez hasonló játékost kerestek: egy technikás prospect, akit nem kell már nagyon tanítani focizni, egy kellően mozgékony és atletikus OL, ami LaFleur zónablokkolós rendszerébe nem hátrány, ráadásul a fal minden posztján képes játszani, így a sérüléseket is könnyebben áthidalhatják.

Hogy hol fog játszani a wisconsini falban, az egy remek kérdés. Annyi biztosnak tűnik, hogy Josh Myers három év után elvesztette a kezdő center posztot, és az első terv szerint Zach Tom lett volna az új center, akinek szintén nem idegen ez a poszt, és akkor adná magát, hogy Morgan meg az ő helyén lesz RT. Jon Runyan távozásával és a Newman-Rhyan duó limitáltsága miatt az RG poszt sem elképzelhetetlen esetében, viszont én azt is el tudom képzelni, hogy Morgan lesz az új center, mert Tomot nem szívesen áldoznám be a jobb oldalról, mikor róla tudom, hogy ott fixen jó. Ha egy normális kezdő lesz belőle bármelyik poszton, már megérte, de neki első nap be kell férnie valahogy a falba, máskülönben csalódnék. Egyelőre inkább szkeptikus vagyok mint pozitív.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 EUR49,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 EUR79,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 EUR119,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group