Connect with us

Draft

Kész a roster – Packers draftértékelő

Kényelmes helyzetből, öt választással a top 100-ban várta a draftot a divíziós körig jutó Packers, hogy erősítse a keretét. Gutekunsték minden évben meg tudják lepni az embert, de meglepően kisimultan tudták le a szurkolók az első két napot. Azért tökéletesre nem sikerült az sem. 

1/25 Jordan Morgan , OT, Arizona

Nem Gutekunstról lenne szó, ha nem fejvakarás lett volna az első reakciója az embernek egy első körös Packers draftpickre. A poszt szükségletét nem vitatja senki, ám Morgan kisebb meglepetésnek számított, főleg ahhoz képest, hogy a draft folyamat elején inkább harmadik körbe várták a szakportálok. Ám az utóbbi hónapokban kilövellt az ázsiója, és pletykák szerint a 49ers, a Ravens és a Commanders radarján is ott volt, utóbbi hajlandó lett volna érte visszacserélni az első kör végére, szóval ebből a szempontból érthető volt a választás.

Morgan egy nagyon kedvelhető karakter, akinek a kitartása és a hozzáállása az, amit a legtöbben kiemelnek, ugyanis karrierje során nem kímélték a sérülések, még karrierjének folytatása is veszélyben volt és komoly döntést kellett hoznia a folytatást illetően. Edzői hitték, hogy ő egy első körös tehetség lehet, de meghagyták a döntést a fiatalnak, aki végül visszatért az egyetemre, és ott folytatta, ahol az ACL-sérülése előtt abbahagyta, valamint a rehabilitációja során is minden erejével a keret segítségére sietett és mentorálta fiatalabb csapattársait. Nem véletlenül volt mentor, mert nem csak vezér volt, hanem egy kiváló technikával operáló játékos is, így valamelyest érthető, hogy a térdsérülések nem hatottak a játékára.

A fizikai paraméterei nem éppen a prototípus tackle attribútomokkal bírnak, és a sérülések mellett ez a másik legnagyobb kérdőjel vele kapcsolatban, ezért is volt számomra meglepő, hogy végül első körös lett. Morgan is megvan áldva az idei tackle class rákfenéjével, a rövid karokkal, ami miatt sokak szemében ő a fal belsején lehet sikeres profiként, csakhogy oda meg az ereje tűnik kevésnek. Szóval benne van a két szék között a pad alá eset, de Green Bayben bíznak a saját támadófal képzésükben, és pont egy Morganhez hasonló játékost kerestek: egy technikás prospect, akit nem kell már nagyon tanítani focizni, egy kellően mozgékony és atletikus OL, ami LaFleur zónablokkolós rendszerébe nem hátrány, ráadásul a fal minden posztján képes játszani, így a sérüléseket is könnyebben áthidalhatják.

Hogy hol fog játszani a wisconsini falban, az egy remek kérdés. Annyi biztosnak tűnik, hogy Josh Myers három év után elvesztette a kezdő center posztot, és az első terv szerint Zach Tom lett volna az új center, akinek szintén nem idegen ez a poszt, és akkor adná magát, hogy Morgan meg az ő helyén lesz RT. Jon Runyan távozásával és a Newman-Rhyan duó limitáltsága miatt az RG poszt sem elképzelhetetlen esetében, viszont én azt is el tudom képzelni, hogy Morgan lesz az új center, mert Tomot nem szívesen áldoznám be a jobb oldalról, mikor róla tudom, hogy ott fixen jó. Ha egy normális kezdő lesz belőle bármelyik poszton, már megérte, de neki első nap be kell férnie valahogy a falba, máskülönben csalódnék. Egyelőre inkább szkeptikus vagyok mint pozitív.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x