Connect with us

Draft

Készen vagyunk? – Ravens draftértékelő

Meglepően sok hiányposzttal készülhetett az idei játékosbörzére a Baltimore Ravens, különösen ahhoz képest, hogy tavaly csak egy győzelem választotta el a gárdát a Super Bowltól. A franchise hagyományosan a sikeresen draftoló együttesek közé tartozik, lássuk, hogy az idei tevékenységükkel sikerült-e megugrani az elmúlt években magasra tett lécet.

1/30 Nate Wiggins, CB, Clemson

Aki hallgatta a draft előtti prospect ismertető podcastjeinket vagy az élő draft showt, az tudhatja, hogy a szerkesztők között én tartottam a legtöbbre a Clemson cornerbackjét. Wiggins a 16. játékos volt a boardomon, komoly fegyverténynek tartom, hogy a Hollók a kör végén le tudtak rá csapni.

Wiggins az egyik legkimagaslóbb atletikus képességekkel rendelkező cornerback az idei classban. 4,28 másodperces 40 yardos ideje a felső 2 százalékba tartozó időeredmény. Elsőrangú sebességének köszönhetően képes az útvonal teljes egészében ragadni az ellenfelére. Lábmunkája kiváló, laza csípője segítségével a hirtelen irányváltásokat is le tudja követni. Nagyon ritkán marad le az elkapóról, azonban elit végsebességének köszönhetően könnyen ki tud mászni a szorult helyzetekből is.

Tipikus shutdown corner, aki tavaly mindössze a felé szálló passzok 43,9 százalékából engedett elkapást. Két év kezdő tapasztalattal rendelkezik, mind emberezésben, mind zónázásban ösztönös képességekkel bír. Remekül érzékeli maga körül az útvonalakat, nem kell folyamatosan az elkapót figyelnie, így képes az irányítóra is figyelni és a labdára is hatással lenni.

Az elkapási ponton sem hagyja magát elbizonytalanítani, remek ütemérzékkel paskolja el a labdát az elkapó keze elől, büntetés benyelése nélkül (csak 1 DPI 2023-ban). Ha pedig hozzá kerül a laszti, akkor a pontszerzésre törekszik (2 visszahordott TD). Csapattársai és a veteránok kedvelni fogják a stílusát, kellően magabiztos, szeret belemászni az elkapó arcába. Ugyanakkor nemcsak a szája jár, hanem mindent bevetve küzd, két TD-t is az utolsó pillanatban mentett meg tavaly a megalkuvást nem tűrő mentalitásával.

A legnagyobb kérdőjel az esetében az erő hiánya, hiszen a tömege az alsó 2 százalékba tartozik, emellett a karhossza is átlag alatti. A profik között feltétlenül szükséges lesz, hogy némi izmot pakoljon magára. Vékonyabb testalkata a futás elleni védekezésben is visszaüt, szerelésben átlagos.

Ugyan jó a press technikája, de fizikálisabb is lehetne az elkapókkal szemben. További intő jel vele kapcsolatban, hogy hajlamos megráncigálni ellenfelei mezét, amire igazából nincs szüksége. Ha sikerül leszoktatni őt erről a rossz tulajdonságáról és a fizikai erejét is tudja növelni, akkor már újoncként Marlon Humphrey párja lehet a 2. számú cornerback pozícióban.

2/62 Roger Rosengarten, OT, Washington

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x