Connect with us

Hír

Már 163 újonc aláírta a rookie szerződését

A 2011-es kollektív szerződés előtt a legtöbb csapat megvárta a júliust az újoncok szerződtetésével. Az új CBA-ban viszont rögzítették a rookie-k kontraktusának értékét, vagyis már nincs értelme várni, így kevesebb mint egy hónappal a 2024-es draft után a 257-ből már 163 játékos aláírta az újonc szerződését.

A legtöbben a hetedik körösök közül írtak alá, a 37 játékosból már 34-nek szerződése van. A legkevesebben a listán viszont nem az első, hanem a második körből vannak, szám szerint nyolcan. Ennek az az oka, hogy tavaly már minden első körös teljesen garantált szerződést kapott, így a sor a második körösökön van. A kör első 3-5 játékosa most megpróbál teljesen garantált szerződést kiharcolni magának (ha sikerül, akkor jövőre már ez lesz az alap), a többiek pedig hozzájuk igazítják az igényeiket.

Az első körösök közül jelenleg 11-en rendelkeznek már szerződéssel, a legmagasabban kiválasztott játékos közülük pedig az 1/6-os Malik Nabers. Hogy miért nincsenek többen, arra nagyjából az a válasz, mint a második körösök esetében, a különbség csak az, hogy az első körösök nem a minél nagyobb garantáltra, hanem a minél több aláírási bónuszra hajtanak.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x