Connect with us

Draft

Nem seahawksos – Seahawks draftértékelő

Teljesen új stábbal vágott neki az offseasonnek a Seahawks, és a szabadügynökpiac után a drafton is érezhető volt, hogy milyen irányba szeretnének menni. Voltak egyértelmű lyukak a kezdőben és ezeket igyekezett is orvosolni a csapat.

A tavalyi cserehatáridős tevékenységüknek hála a második körből kimaradtak, így a legjobb 80 választásban csak egyetlen pickjük volt, amit így jól meg kellett gondolni. Ellenben végül úgy alakult a draft, hogy valószínűleg nem volt kérdés számukra, mit akarnak csinálni.

1/16 iDL, Byron Murphy II, Texas

A draft első választásával jó helyzetben volt a Seahawks, ugyanis a nagy offense roham miatt a védőoldalon csak egyetlen játékos ment ki előttük. Bár a támadófal belseje náluk is ordító need volt, az új főedző, a védőguru Macdonald így kiválaszthatta az új egységének az egyik ékkövét. Ez meg is történt, Byron Murphy érkezett, aki a védőfal közepének irányítója lehet.

Murphy az utóbbi évek tendenciáihoz hasonlóan egy alulméretezett védőfalember, akinek a magassága az alsó 2%-ba tartozik a poszton, de nyilván a súlya és a karhossza is jóval rövidebb az átlagnál. A mérleg másik oldala, hogy rettentően atletikus, egy tipikus passzsiettetésben nagy potenciállal és biztos alapokkal rendelkező játékos.

Elsősorban még nyers erővel és atletikussággal nyeri a párharcait. Mindezt top szinten teszi, 19%-os volt a pass rush win rate-je az elmúlt szezonban, ami a legjobb az országban. Remek sebessége van, hajlékony, képes alacsonyan játszani, hogy megkerülje az ellenfeleit éles szögben is. A futás ellen nagyobbnak látszódik mint ami. Hiába alulméretezett játékos jól horgonyoz le, jól szabadítja ki a kezeit.

Összefoglalva egy olyan játékos, aki manapság az edzők kedvence és a támadófalemberek rémálma – nem hiába sokat remélnek tőle. A Seattle belső védőfala ha nem is volt olyan lyukas mint a belső támadófal, de egy ilyen kaliberű játékos mindenképpen hiányzott belőle. Tavaly Macdonald már kihozta a lehető legtöbbet egy belső védőfalemberből, és ezúttal is ez a célja.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x