Connect with us

Hír

1,4 milliárd dollárból újítják fel a Jaguars stadionját

Aki abban reménykedett, hogy rövid-, vagy középtávon londoni franchise-a lesz az NFL-nek, annak most csalódnia kell. Erre a legesélyesebb csapat ugyanis a Jaguars volt, amely viszont most megállapodott Jacksonville városával a jelenlegi stadion felújításáról. A városvezetők 14-1 (és 2 tartózkodás) arányban szavaztak meg összesen $775 millió támogatást a projektnek – írja az ESPN.

Egész konkrétan $625 milliót allokálnak a felújításra, illetve további $150 milliót a következő két szezonban a karbantartásra és az előkészületekre. A Jaguars pedig szintén belead $625 milliót, plusz ők felelnek majd a túlköltekezésért.

A munkálatok a 2025-ös szezon vége után kezdődnek el, így a csapat ’26-ban csökkentett kapacitással üzemel, aztán ’27-ben egy másik helyszínen játsszák a hazai meccseiket (vélhetően Orlandóban vagy Gainsville-ben), a felújított stadion pedig 2028-tól áll majd rendelkezésükre.

A Jaguars 30 éves bérleti szerződést írt alá 2028-tól kezdve, emellett egy relokációt tiltó egyezményt is belevettek a felek, tehát a csapat nem költözhet el máshová ebben az időszakban. Ezen felül évi egy meccsben limitálják a londoni hazai mérkőzések számát is (ami eddig sem volt több, de így nem is lesz).

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x