Connect with us

Hír

52 éves korában elhunyt a Cowboys legendás támadófalembere

52 éves korában, egy mexikói családi nyaralás során tragikus hirtelenséggel elhunyt a Cowboys legendás, Hall of Famer támadófalembere, Larry Allen.

Allennek nehéz gyermekkora volt Comptonban, négy különböző gimibe járt, egy alkalommal pedig 12-szer megkéselték, miközben a testvérét próbálta védelmezni. Két különböző (kisebb) egyetemre is járt, majd a Cowboys a második körben draftolta a nyers tehetséget 1994-ben. Hamar az egyik legdominánsabb támadófalembere lett a ligának, köszönhetően hihetetlen erejének és elképesztő atletikusságának. Egészen 2005-ig volt a Cowboys tagja, Super Bowlt is nyert Dallasban, majd végül San Franciscóban fejezte be pályafutását.

Már másodévében All-Pro lett (akkor második csapatos), utána pedig még hat éven át folyamatosan első csapatos All-Pro volt, tehát végig a liga két legjobbja közt volt a posztján. Főleg guard poszton játszott, de néha tackle-ként is bevetették, ha a szükség úgy hozta. Beválasztották a ’90-es és a 2000-es évek álomcsapatába is, ahogy az NFL 100. évfordulóján kiadott All-Time válogatottba is.

Nyugodjék békében.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x