Connect with us

Minden ami NFL

A legtöbbet fejlődő egységek a tavalyi évhez képest – offense

Egy egész franchise sorsát nehéz egy holtszezonról a másikra megváltoztatni. Azonban ha egy kifejezetten gyenge pontot legalább közepes, vagy akár ténylegesen erős egységgé tudsz formálni a csapaton belül, akkor nagyot léphetsz előre. Úgyhogy most megnézzük melyek a legtöbbet fejlődő egységek a tavalyi évhez képest – a támadókkal kezdünk, és jönnek majd a védők is legközelebb. 

Falcons irányító

Azt hiszem ezt nem különösebben kell magyaráznom, mindenki a saját szemével is meg tudja ítélni, hogy Kirk Cousins mennyivel jobb irányító Desmond Riddernél (és Taylor Heinicke-nél). De azért annak, aki hamar elengedte a Falcons meccseket rávilágítanék pár mutatóra, főleg ami a turnovereket illeti.

Riddernek ugyanis volt 12 interceptionje és emellé 7 fumble-je, szóval 19-szer adta el a labdát úgy, hogy csak 13 meccsen kezdett. Ráadásul ezek nem is olyan turnoverek voltak, amik nem igazán számítanak, hogy mondjuk egy hail marynél feldobod a labdát. Oké ez extra példa, de turnovereknél érdemes nézni azt is, hogy mennyi EPA-t vesztesz ezekkel, tehát mennyire fontos helyzetben érkeztek. Riddernek nagyrészt nagyon rosszkor jöttek az eladott labdái, hiszen a 2. legtöbb EPA-t vesztette el az irányítók közt ezekkel (csak Sam Howell vesztett többet). Ha közelről figyeltük a Falcons meccseit (nem hibáztatok senkit, ha nem), akkor is emlékezhetünk óriási bakikra az end zone környékén, ez a mutató pedig csak alátámasztja azt, amit láttunk. Mint mondjuk ez:

És azt sem mondhatjuk, hogy szerencsétlen lett volna, mert az egész ligában csak Howellnek volt több turnovert érő játéka a PFF szerint, illetve ha százalékosan nézzük, akkor csak Mac Jones játékainak nagyobb része kellett volna turnovert érjen. Szóval Ridder borzasztóan vigyázott a labdára (és egyébként Heinicke turnovert érő játék százaléka megegyezett az övével).

Na ehhez képest Cousins az egyik legjobban vigyázott a labdára tavaly sérülése előtt, és minnesotai karrierje átlagában feleolyan arányban vétett turnovert érő játékot, mint Ridder. Ez csak egy szelet persze, de már csak ezek kiküszöbölésével is hatalmasat léphet előre a Falcons passzjáték. És ha akartam volna és nem lett volna így is elég hosszú ez a rész (vagy nem lenne tök egyértelmű a különbség a két QB közt), akkor az egész passzjátékot is hozhattam volna (de ilyen kategória lesz később másnál), hiszen Zac Robinson koordinálásával a levegőben is jobban működhetnek, mint Arthur Smith alatt, illetve szinte biztosan jobban ki fogják használni a magasan draftolt ultratehetséges skill játékosaikat, mint Drake London vagy Kyle Pitts (és akár Bijan Robinson).

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
22 days ago

A Falconsnál párszor még megemlíthetted volna turnovert érő játékot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x