Connect with us

Hír

Mégsem zárták ki Jeff Bezost a Commandersért folytatott versenyből

Dan Snydernek 2023-ban kellett eladnia a Washington Commanderst, ő pedig végül a Josh Harris vezette csoport 6,05 milliárd dolláros ajánlatát fogadta el. Mindezt úgy, hogy sokáig arról szóltak a hírek, hogy a legesélyesebb a felvásárlásra Jeff Bezos, az Amazon alapítója, akit viszont Snyder utált és kizárt a licitből. Most a Financial Times arról írt belsős forrásokra hivatkozva, hogy erről szó sem volt, a világ egyik leggazdagabb emberét egyszerűen túllicitálták.

A Snyder és Bezos közötti ellentétnek az volt a lényege, hogy utóbbi a Washington Post tulajdonosa, az újság pedig a tényfeltáró anyagaival és negatív hírek terjesztésével nagyon sokat tett Snyder bukásáért. Mindezek után teljesen hihető lett volna, ha a Commanders korábbi tulajdonosa hasonló ajánlatok esetén szándékosan kikosarazza Bezost, de dacból aligha mondott volna nemet pár 100 millió extra dollárnak, ha az Amazon-vezér emeli a tétet.

Sokkal hihetőbb az, hogy Bezos – akinek a vagyonát jelen pillanatban 206 milliárd dollárra becsülik – egyszerűen nem akart egy megtépázott hírnevű, sok szempontból gödörben lévő franchise-re túl sokat költeni. Alighanem lesz még jó lehetősége beszállni az NFL-be a következő években, már amennyiben tényleg komolyan gondolja.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x