Connect with us

Hír

A 10 legjobb IRÁNYÍTÓ a ligában dolgozók szerint

Az ESPN-nek minden nyáron van egy sorozata, ahol edzőket, front office tagokat és játékosmegfigyelőket kérnek meg, hogy rangsorolják a liga legjobbjait posztonként. Minden szavazó egy top10-es listát állíthat össze, ebből jön ki a végső sorrend. Az ESPN cikkében indoklásokat, idézeteket is olvashattok, mi most csak a top10-es listát közöljük, illetve hogy az egyes játékosoknál mik voltak a legjobb és legrosszabb helyezések. Íme a 10 irányító a ligában dolgozók szerint:

1. Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs
Legjobb értékelés: 1 | Legrosszabb értékelés: 2

2. Joe Burrow, Cincinnati Bengals
Legjobb értékelés: 2 | Legrosszabb értékelés: 7

3. Josh Allen, Buffalo Bills
Legjobb értékelés: 1 | Legrosszabb értékelés: 6

4. Lamar Jackson, Baltimore Ravens
Legjobb értékelés: 2 | Legrosszabb értékelés: 5

5. Matthew Stafford, Los Angeles Rams
Legjobb értékelés: 3 | Legrosszabb értékelés: 10

6. Justin Herbert, Los Angeles Chargers
Legjobb értékelés: 3 | Legrosszabb értékelés: Top10-en kívül

7. CJ Stroud, Houston Texans
Legjobb értékelés: 2 | Legrosszabb értékelés: Top10-en kívül

8. Aaron Rodgers, New York Jets
Legjobb értékelés: 3 | Legrosszabb értékelés: Top 10-en kívül

9. Jared Goff, Detroit Lions
Legjobb értékelés: 5 | Legrosszabb értékelés: Top10-en kívül

10. Dak Prescott, Dallas Cowboys
Legjobb értékelés: 7 | Legrosszabb értékelés: Top10-en kívül

Honorable mentions: Brock Purdy (49ers), Jordan Love (Packers), Jalen Hurts (Eagles), Tua Tagovailoa (Dolphins), Kirk Cousins (Falcons), Trevor Lawrence (Jaguars)

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2024-07-15 15:15

Csinos lista, de majd meglássuk, hogy alakul idén a szezon végén a sorrend. Nagyon erősen vélelmezem, hogy nem egyezik majd meg ezzel a sorrenddel.

Patrik
Reply to  bjeela
2024-07-15 20:14

Hol számítasz változásra? Az első 6-7 név azért stabilan ez évek óta. És elég egyertelmu is

Csakeztne
Csakeztne
Reply to  Patrik
2024-07-16 08:33

Arra számít, hogy egy újonc berobban a legjobbak közé. Én is, ha nagyon halványan reménykedem ebben, persze sokkal inkább jövőre, egy másik kapcsán.

Kopi3.14
Reply to  Patrik
2024-07-16 08:36

2-5 rotálódni fog, 6-8 szintén, 9-10 akár ki is eshet innen.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Kopi3.14
2024-07-16 15:12

A 2-5 mondjuk itt érdekes, Burrow úgy ment előrébb egy helyet hogy az idény felét kihagyta, a maradék meccs felén meg borzalmas volt, míg Lamar úgy nem előzte meg a Burrow-Allen kettőst hogy MVP lett és főcsoportdöntőt játszott.

bjeela
bjeela
Reply to  Patrik
2024-07-16 14:55

Egy korábbi cikknél már kommenteltem, hogy szvsz egy fiatal kölyök lesz az MVP.
Amúgy meg számtalan mérőszám alapján méricskélik, ki a legjobb QB az adott szezonban, tehát bitang mód szubjektív a döntés(ahogy ez is az), de ettől még vannak mérőszámok, amikre érdemes adni és ebben tavaly Tua, Purdy, Prescott, Cousins, Love, Stroud megelőzi a csapatvezetők listájának legjobbjait.
Szóval nagyon nem stabil az a 6-7 név évek óta.
Ettől még szubjektíven én is mondhatom, hogy sokkal jobb Mahomes, mint Purdy vagy Tua, de a statisztikájuk tavaly egészen mást mutatott. Ez kb. olyan, mint hogy konszenzusos vélekedés a mainstream szavazók körében, hogy Tibibácsi a kecske, de épeszű ember tuggya, hogy bőven volt a foci történelme alatt olyan irányító, mint ő, sőt, jobb is, mint Brady.
A foci szezononként hoz meglepetéseket, amik átírják a listákat. 2022-ben pl. Tua volt az ász fej-fej mellett Brekivel, de jött a sérülés és Mahomes lett az MVP. Mégsem kerül Tua a legobb QB-k 10-es rangsorába, holott ha egészséges, akkor ezzel a stábbal simán hozhat egy újabb MVP közeli szezont.
Röviden: ez nem egy kőbevésett tízparancsolat, csak egy aktuális és főleg szubjektív rangsor, ami bármikor változhat. És szvsz változni is fog idén.

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
2024-07-16 17:15

Egyetértünk, épp ezért mondom, hogy legyünk igazságosak. Igenis szerepe van annak, hogy kikkel együtt focizol és kik az edzők, etc, etc.
Erősen csodálkoznék, hogy Mahomes hozta volna ugyanezt a karriert, ha mondjuk hozzánk kerül. Vagy Tibibácsi lett volna akkora király, ha teszem azt a Browns draftolja.
Nagyon jól mondod: sok minden más is kell, hiszen ez csapatjáték. És ha nem jönnek össze a csillagállások, akkor a legjobbak is betlizni fognak.
Félreértések elkerülése végett szerintem is kivételes zseni Mahomes, de rengeteget tesz hozzá, hogy egy Smith mellett pallérozódhatott és főleg az, hogy a Rozmár a góréja.
Például mi lett volna, ha a Rozmárnak nem McNabb jut, hanem teszem azt PManningnek csinálhatja a pléjbúkokat 2000-től Phillyben? Vajon hányszoros bajnok lenne most a Sheriff? Talán haccoros? És most a sok majom szerint nem lenne kéccséges, hogy ő a GOAT?
Nemáááá!
Ezek a karrierek nagyon ingatagok, ahogy annak a megítélése is, hogy kit tekintünk a legjobb játékosnak.
És induljunk csak ki abból, hogy milyen volt a megítélése Allennek az első két évében és milyen környezeti és támogatói változásoknak kellett megtörténniük ahhoz, hogy kibontakozhasson a tehetsége.
Lehet lefikázni Purdyt, hogy Mr. Irrelevant és kizárólag Shanahan zsenijének köszönheti a teljesítményét, de tagadhatatlan, hogy mióta Purdy a kezdő QB, azóta szintet ugrott a támadójáték.
És ahogy Allen és Purdy hirtelen megtáltosodott, úgy bárki más is megteheti ezt, vagy épp fordítva, leül, mint az iszap. Ha nem történnek meg ezek a változások, akkor Allen és Purdy egy ugyanolyan lúzer hülyegyerek lenne, mint teszem azt Sam Darnold.
Szóval csak aszondom, hogy óvatosan ezekkel az ítélkezésekkel…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x