Connect with us

Fantasy

A 2024-es Fantasy Football rangsorai

A 2024-es Fantasy Football világában is lesz néhány meglepetés ember, ahogy lesznek bukások is. Érdemes tehát figyelni a rangsorokat és statokat, hogy elkapjuk a legjobb lehetőségeket

Mondhatjuk, hogy minden Fantasy Football szezonban a sérülések meghatározó tényezőt jelentenek. Az érintett játékosok aztán fekete lóként maradnak ott, hogy szinte lehetetlen legyen őket értékelni. Gondoljunk csak bele, a Jets csapatában irányító Aaron Rodgers és a Falcons csapatának quarterbackje, Kirk Cousins is komoly sérülés miatt hagyta idő előtt félbe az előző szezont. Rodgers esetén talán könnyebb a dolgunk, hiszen egy legendáról van szó, 10-szeres Pro Bowl szereplőről, szóval ha neki megy, a Jets-nek is fog. 

Az ilyen jellegű információk a teljes fantasy sportjáték világban jól jönnek, amely hihetetlen növekedésben van. Évről-évre egyre többen játszanak a különféle bajnokságokon, főleg, hogy egyre több fantasy bajnokság kínál komoly pénznyereményeket is. Pont, mint az online szerencsejátékos helyek, online kaszinók, ahol viszont már akár előzetesen, befizetés nélküli bónusz lehetőségek formájában kaphat a játékos ingyen extra pénzt. 

Szóval az információk nagyon fontosak, ahogy az irányítók teljesítménye is, mi sem mutatja ezt jobban, mint Garrett Wilson története, aki két évvel ezelőtt leuralta a Fantasy Futballt. De aztán visszazuhantak az irányító mutatói, így az ő száma is bedőltek. És mivel Rodgers végre visszatér, Wilson lehet az egyik legnagyobb sleeper a 2024-es Fantasy Footballban. Maga Rodgers is beszélt erről, amikor azt kommentálta, hogy hatszor is prime time meccse lesz a TV-ben a Jets-nek:

Minket kötelező nézni a tévében, ez egyértelmű. Sőt, ezt mindenki tudja.”

Természetesen ez csak egy szubjektív vélemény, de a stratégiánk felépítése előtt mindenképpen jó alaposan át kell tanulmányozni a 2024-es Fantasy Football rangsorokat is és a különféle modelleket. Miért is éri meg megtenni ezt? Mindjárt megmutatjuk!

Néhány igazán fontos előzetes jóslat

Mert a modell egészen jó jóslatokat tesz. Ott van például Rachaad White története. A Buccaneers futójára a modell azt jósolta, hogy érdemes rá tenni, mert akkor az előző szezon elején alulértékeltnek tartotta. A Tampa Bay-ben aztán White megtáltosodott és képes volt egészen a 4. helyig jutni pozíciójában úgy, hogy

  • volt 990 futott yardja, 
  • hat touchdownja, 
  • ráadásul elkapóként még 549 további yardot is behúzott. 

De ez nem csak egyetlen kiemelt véletlen példa. A.J. Brown meglepetés teljesítményét is megjósolta 2020-ban, 2021-ben pedig Jonathan Taylorról mondott már jó előre igazságot. 

És lehet még sorolni a rengeteg sleepert, amit a modellnek köszönhetnek a játékosok – Derrick Henry 2019-ben, Christian McCaffrey és Alvin Kamara 2018-ban, valamint Davante Adams 2017-ben. Aki bevállalta ezeket a jóslatokat, az általában mindig a ligaelső címért küzdött. Ha valaki egyébként odafigyel a stratégiákra, akkor az online kaszinók világában is nagyon kaszálhat. 

A legújabb 2024-es Fantasy Football rangsor azután került kiadásra, hogy a modell 10 ezer alkalommal modellezte le az egész NFL szezont. Így kijött néhány igazán nagy sleeper, köztük a legnagyobb a Vikings running backje, Aaron Jones. Az előző szezonban konkrétan nem is láttuk nagyon, kihagyott hat meccset és többön semmi teljesítmény nem jött tőle Fantasy Football tekintetében. 

A modell valószínűleg abból indult ki, hogy 2022-ben mind a 17 meccsen játszott és 2021-ben is csak két meccset hagyott ki. Az elmúlt öt évben az ötödik helyen áll a legalább 300 futást végrehajtó futók között, ötödik helyen a futási sikerességi arány és a hatodik helyen a kísérletenkénti yardok tekintetében. És neki nagyon sokat segít majd az erős támadósor, amivel a Minnesota rendelkezik. 

Breakout tekintetében a Charges wide receivere, Ladd McConkey lehet jó választás, aki azzal kerülhet helyzetbe, hogy a csapatnak a fizetési sapka helyzete miatt két komoly receiverétől kellett megválnia. McConkey három év alatt 119 passzt kapott el és 1687 yardot kapart össze, 14 touchdownnal együtt a Georgiában, és négy futó touchdownt is szerzett. Kiemelten jó vonalfutóként építhet rá a Chargers, ráadásul iszonyú jó sebességre képes. De persze a Fantasy Football világában is van kit elkerülni. 

Egy név, akit érdemes kerülni

A modell szerint a Lions irányítója, Jared Goff lehet az, aki a legnagyobb bukást hozhatja a játékosoknak. Az egész liga második legjobban fizetett irányítójáról van szó, aki ennek ellenére csak a hetes számú irányító lett tavaly a Fantasy Football világában. És csak a 13. azon irányítók között, akik hat vagy több meccsen voltak kezdők. Az ő fő problémája a Lions egyik előnye is. Nagyon jó futói vannak a csapatnak, így nem csak Goffon múlik a jó teljesítmény. Főleg, hogy a srác nem is annyira mozgó irányító, inkább kevés mozgásból igyekszik jót passzolni. Goff a szerződése aláírása után azt nyilatkozta:

Nekik [a szurkolók] köszönhetem, hogy most ott vagyok, ahol vagyok. A cél pedig a Super Bowl győzelem”.

 A lényeg azonban nem is ez a néhány tipp, hanem inkább az, hogy a modellek, rangsorok és számok figyelembevétele mindennél fontosabb a 2024-es Fantasy football draft során is.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x