Connect with us

Érdekességek

A történelem nem áll Shanahan oldalán, ha Super Bowlt akar nyerni

A 49ers történetében három edző volt képes egynél több Super Bowlba vezetni a csapatot: Bill Walsh, George Siefert és Kyle Shanahan. Utóbbi azonban – az előbbi kettővel ellentétben – még nem tudta megnyerni a Lombardi-trófeát, az NFL Research pedig utánajárt, hogy a történelem nincs az ő oldalán, ha a sikertelen próbálkozások után még nyerni szeretne egyet.

Shanahan idén az ötödik edző lett a történelem során, aki akár főedzőként, akár koordinátorként három Super Bowlon vett részt, de mindegyiket elvesztette. Az előző négy (Marv Levy, Bud Grant, Ted Marchibroda, Jerry Burns) pedig később sem tudott nagydöntőt nyerni. Ugyanakkor Levy és Grant így is Hall of Famer lett végül.

Shanahan egyébként mindegyik Super Bowlján nagyon közel volt a sikerhez, hiszen mindig volt 10+ pontos előnye – azonban egyszer a negyedik negyedben, kétszer pedig a hosszabbításban fordítani tudott ellenfele. Ráadásul az a szerencsétlenség is érte, hogy a három Super Bowlja egyszer Tom Brady és kétszer Patrick Mahomes ellen jött, akik talán minden idők két legjobb irányítójaként vonulnak majd be a történelemkönyvekbe – a Patriots és a Chiefs pedig az évezred legnagyobb dinasztiáiként.

Az is érdekes, hogy Shanahannek 8-4-es mérlege van a rájátszásban, ami a legjobb győzelmi mutató egy edzőtől, aki nem nyert Super Bowlt. Emellett az utóbbi öt évből négyszer legalább konferenciadöntőig menetelt – ilyenre csak a Patriots és a Chiefs volt képes a 2000-es években –, szóval még nem érdemes leírni, bármikor kijöhet neki is a lépés.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x