Connect with us

Érdekességek

Az elmúlt négy évben senki sem keresett többet Dak Prescottnál

Aki olvasta már bármelyik szerződést elemző cikkünket, az tudja, hogy mi soha nem a szerződések átlaga alapján, hanem többek között a cash flow alapján ítélünk meg egy kontraktust. A rendszeres olvasóinkat pedig aligha lepi meg, hogy az elmúlt négy évben senki sem keresett többet Dak Prescottnál.

Ha csak a szerződés átlagát nézzük, akkor Prescott mindössze a 15. legjobban kereső irányító a ligában a 40 millió dolláros szerződésével. Viszont sokakkal ellentétben ő piaci körülmények között írt alá, nem volt ötödik éves opciója és nem maradtak még évek hátra az újonc szerződéséből. Ennek köszönhetően az elmúlt négy évben (2020-2023) Prescott 157,4 millió dollárt keresett. Összehasonlításképp például Josh Allen, aki egy évvel Prescott után írt alá és papíron évi 43 millióért 2021 és 2023 közötti három évben mindössze 95 millió dollárt, azaz átlag 31,6 milliót keresett.

Maradva a 2020 és 2023-as intervallumnál Prescott után a legjobban kereső irányító Deshaun Watson volt 131,2 millióval, a harmadik helyre pedig holtversenyben Kirk Cousins és Matthew Stafford fért be 130,5 millióval. A liga legjobb QB-ja, Patrick Mahomes pedig 122 millióval lett gazdagabb. Magyarán a Cowboys irányítója mindenkire legalább 26 millió dollárt vert a vizsgált időszakban és jó esélye van arra, hogy ismét a piac tetejére kerüljön egy új szerződéssel.

Click to comment
3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x