Connect with us

Magyar foci

ELF: Megszakadt az Enthroners győzelmi szériája

Az Enthroners két győztes meccs után futott bele ismételten egy pofonba, miután szombaton a Wroclaw Panthers vendégeként egy nagyarányú vereséget szenvedett a csoportriválistól. A lengyel csapat hazai pályán 62-12 pontarányban múlta felül a fehérvári csapatot. 

A Panthers az 5. hét során találkozott utoljára a fehérvári együttessel és már akkor is a második irányítójával próbálta életre bírni a támadósorát. Az irányító, Steven Duncan után John Uribe vette át a csapat vezetését, akitől pedig Matthew Vitale kapta meg a kezdő irányító pozíciót a 6. hét után. Tőle pedig a mostani mérkőzés előtt bezáruló deadline előtt váltak meg, és igazolták le a helyére az amerikai import, Josiah Norwoodot.

Az eltelt 10 hét során azonban nem csak a keretben voltak változások a lengyel csapatnál, hanem a szakmai stábot is többször átforgatták. A korábbi védőkoordinátor Craig Kuligowski vette át a vezetőedzői pozíciót, illetve az OC és DC pozícióban is többször váltottak. A folyamatos váltogatás érezhető volt a csapaton, ugyanis az előzetes elvárások szerint rájátszásba várt, és a csoport győzelemért harcba lévő Panthers a mérkőzést megelőzően még 3-5-ös negatív mérleggel állt és a játék képe alapján kezdhették elengedni az idei évet.

A Fehérvári csapatnál ezzel szemben egy sokkal konzisztensebb munka folyik, aminek bár voltak negatív hullámvölgyei, az utóbbi két hétben győztesen hagyta el a pályát az Enthroners. A támadósor új életre kelt és úgy látszott, hogy az amerikai irányító Jack Mangel is egyre jobban érzi a rendszert és a társaival is egyre jobban megértik egymást. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy az előző két hét győzelme gyenge csapatokkal szemben jött és bár a Panthers felforgatott kerete sem szerepelt jól a szezon során, tehetség szempontjából egyértelműen a liga tetejéhez sorolandó, ami miatt az előző két csapattól eltérően most egy igazi erőpróbára volt kilátás az Enthroners számára.

Fotó: Lukasz Skwiot

A mérkőzés

A mérkőzés kellemesen indult az Enthroners számára, ugyanis rögtön az első drive-ból pontokat tudtak szerezni. Ugyan a touchdown nem jött össze, de egészen a Panthers 18-as vonaláig jutottak, ahonnan aztán Sarok Zsombor (#19) értékesített egy mezőnygólt. Ezt követően bár a fehérvári védelem megakasztotta az ellenfél támadását, de a saját támadósoruk puntját a Panthers csodafegyvere Devin Burrell (#10) visszahordta egy hatpontosért, ezzel pedig át is vették a vezetést a hazaiak.

A második negyed mindkét csapat számára nehezen indult, három egymást követő puntot láthattunk a tamadósoroktól, majd ezt követte egy 32 yardos TD futás a hazaiaktól, amivel megtörték a csendet. A pontokat a Panthers sztárfutója Dawid Brozoswki (#22) szerezte, akinek bár az idei éve nem olyan eredményes mint a tavalyi, de még mindig komoly erőt képvisel a pályán. Őt az IR-ről frissen aktivált csapattársa, Matthew Cole (#17) követte egy 23 yardos touchdown-elkapással, amivel már 21-3-as előnyre tett szert a hazai csapat.

A következő drive-ban ismételten egy amerikai import villant meg, amikor is A.J. Wentland (#49) kitépte Ráthonyi Kende (#33) kézből a labdát, ezzel visszaadva azt a Panthers támadósorának. Az így megszerzett kiváló mezőnypozíciót azonban nem tudta kihasználni a támadósor, mivel a fehérvári védelem levédekezte az első három playt, ami után egy sikertelen mezőnygól-kísérlet következett.

A félidő vége előtt még egy újabb sikertelen Enthroners támadás és egy újabb Panthers touchdownt láthattunk, ezúttal a csapat spanyol származású tight endje, Adria Moreno (#8) lépett elő és húzta le Norwood labdáját.

A félidei szünetről visszatérve pontosan ugyanott folytatták a csapatok, ahol korábban abba hagyták, ezúttal ismételten Matthew Cole (#17) került a reflektorfénybe ,amikor is 46 yardon át cipelt egy screen passzt, ezzel megszerezve második TD-jét a mérkőzésen.

Ezután egy újabb sikertelen Enthroners támadás, majd pedig Dawid Brozoswki (#22) is duplázott egy újabb hatpontossal, és bár ezt követően az Enthroners is értékesített egy mezőnygólt, a 41-6-os állást követően végleg elveszni látszott a mérkőzés a fehérváriak számára. A helyzeten már csak súlyosbított az, hogy Cole és Brozoswki után Devin Burrell (#10) is duplázni szeretett volna és egy közel 100 yardos kickoff return TD-vel lépett elő.

A negyedik negyed első drive-jában végül megszületett a mérkőzés első (és egyetlen) Enthroners TD-je, amikor is egy 11 playből álló drive végén Jack Mangel (#12) megtalálta Nathaniel Robitaille-t (#86) a levegőben egy 12 yardos passzal.

Sokáig azonban nem örülhetett az Enthroners, hiszen erre válaszul egy korábban még nem említett játékos, a csapat második számú futója is bejelentkezett a két TD-sek csoportjába. Az amerikai származású játékos, Gennadiy Adams sorozatában két TD-t szerzett a negyedik negyed lezárásaképp, ezzel kialakítva a 62-12-es végeredményt.

Összegzés

Borzasztóan nagy a kontraszt az Enthroners meccsei közt, a gyengébb és/vagy közel egy szinten lévő csapatokat mint például a Prague Lionst és Milano Seament nagyon magabiztosan győzték le. Viszont amint egy középcsapattal kerülnek szembe ott szinte borítékolható a leégés, és akkor itt még nincs is szó az olyan power house csapatokról mint a Stuttgart Surge vagy pedig a Rhein Fire, akik az igazi nagyágyúi az ELF-nek. A magyar csapatnak egyértelműen időre van még szüksége, de emellett nagyon fontos lenne az is, hogy végig kompetitív tudjon maradni még akkor is, ha adott mérkőzésen az ellenfél nagyobb erőt képvisel.

Az Enthroners számára folytatás két hét múlva egy pihenőhetet követően szombaton (augusztus 10) lesz, amikor is hazai pályán fogadják majd azt a Prague Lionst, ami korábban még egyetlen mérkőzést sem tudott megnyerni az ELF küzdelmei során.

A keleti csoport állása a tizedik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x