Connect with us

Magyar foci

ELF: Visszavágott az olaszoknak az Enthroners

A Fehérvár Enthroners visszavágott a Milano Seamen csapatának a hatodik forduló során elszenvedett vereségéért, és egy 27-17-es végeredményű mérkőzésen sikerült legyőzniük az olaszokat. Ezzel a magyar gárda megszerezte a második győzelmét a 2024-es European League of Football küzdelmei során.

A két csapat a hatodik fordulóban már találkozott egymással, ott a Milano Seamen jött ki győztesen a mérkőzésből. Ugyanakkor a mérkőzés után elmondható volt, hogy bár győzelmi arányokat tekintve az olaszok sokkal jobban állttak, az Enthroners fel tudta venni a kesztyűt és egy végletekig szoros, kiélezett mérkőzésen maradtak alul, ahol végül a hibák döntöttek a mérkőzés kimeneteléről. Az elmúlt három hétben viszont a két csapat útja ellenkező irányt vett és a Seamen teljesítménye romlott, míg az Enthronersé javuló tendenciát mutatott.

A mérkőzés

Ugyan a mérkőzést az Enthroners támadósora nyitotta meg, azonban az első pontokat a táblára a vendég csapat tette egy 40 yardos mezőnygól formájában, amit a csapat rúgója, Matteo Felli (#3) értékesített. Ezt követően az első negyed során már nem volt több pontszerzés, és egészen a második negyed elejéig kellett várni, amikor is az Enthroners elkapója, Tóth Nándor (#82) váltott TD-re egy felé szálló labdát. Majd pedig egy sikertelen Seamen drive-ot követően ismételten pontokat tett a táblára a hazai csapat. Ezúttal egy 9 playből álló drive végén, a running back Novakov Dávid (#41) futott be a célterületre, ezzel két labdabirtoklásra növelve az Enthroners előnyét.

Még az első félidő vége előtt a védelem lehalászta a Zach Bronkhorst (#8) által feldobott labdát a levegőből. Az import játékos Begad Gamaleldin (#22) húzta le a labdát és hordta vissza egészen az ellenfél 29 yardos vonaláig, amihez még egy a Seamen ellen bedobott sárga zászló extra 10 yardot adott hozzá. Az órán maradt 13 másodperc pedig elég volt a támadósornak arra, hogy kihasználja a remek mezőnypozíciót és ismételten pontokat tegyen a táblára. Jack Mangel (#12) ismételten Tóth Nándit (#82) találta meg, aki ezúttal egy 5 yardos átadást váltott pontokra.

A második félidőt a vendég csapat kezdte, akiknek a támadósora továbbra sem tudta feltörni a fehérvári védelmet. Így három eredménytelen drive-ot követően végül ismételten az Enthroners tudott megvillanni, amikor is a magyar klasszis Czirók Márton egy 58 yardos átadással ismételten hazai pontokat tett a táblára.

Ezt követően Bronkhorst megint eladta a labdát, ezúttal a másik import CB, Rodion Henrique (#4) húzta le a passzát a levegőből. Viszont az így megszerzett labdabirtoklással már nem tudott élni az Enthroners, amelynek a támadó oldali teljesítménye jelentősen visszaesett az eddig látottakhoz képest. A mérkőzés hátralévő részében még 7 támadó drive-ot vezetett az Enthroners, amikből mindössze 26 yardot tudtak haladni, köszönhetően a rengeteg szabálytalanságnak és a nem kívánt labdavesztéseknek.

A Seamen védelme egyszer egy fumble formájában, egyszer pedig egy interception képében szerezte meg a labdát a hazai támadósortól. A rengeteg Enthroners hibának köszönhetően végül képes volt visszajönni a meccsbe a Seamen, akik az utolsó negyedben két TD-t szereztek, az elsőt egy 23 yardos passzolt TD formájában, a másodiknál pedig egy az Enthroners által elejtett puntot váltottak hat pontra. Az így megszerzett pontokkal azonban már csak szépíteni tudott a vendég csapat, megfordítani a mérkőzést már nem. Végül 27-17-es állásnál ért véget a játékidő és ezzel sorozatban második győzelmét könyvelhette el a Fehérvár Enthroners.

Összegzés

A fehérvári csapat támadósora az utóbbi két hétben sokkal jobban mutatott, mint tette azt korábban bármikor is. Azonban az észlelt hibák jelentős része továbbra is jelen van. Még mindig rengeteg a szabálytalanság, a kulcs szituációkban elkövetett hibák és a labdavesztések, amiket egy tapasztaltabb, dörzsöltebb csapat kegyetlenül kihasználna. Az Enthroners szerencséjére ezek most nem bosszulták meg magukat, és hála védelem teljesítményének magabiztosan be tudták húzni ezt a mérkőzést.

Az Enthroners számára folytatás szombaton (július 27) lesz, amikor a csoportrivális Wroclaw Panthers otthonába látogatnak. A két csapat már megütközött egyszer az ötödik fordulóban, akkor a Panthers tudott diadalmaskodni 44-12-es pontarányban. Viszont a Panthers nagyon szétesett az utóbbi hetekben, így bár koránt sem lesz könnyű dolga az Enthronersnek, bőven van rá esély, hogy történelmük során először jöjjenek ki győztesen a párharcból.

A keleti csoport állása a kilencedik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x