Connect with us

Szerződések

Hogyan lehet Jordan Love a liga legjobban fizetett irányítója?

Jordan Love egy új szerződésért holdoutol, a Packers pedig ígérgeti, hogy hamarosan tető alá hozzák az üzletet. Ami könnyen lehet, hogy az NFL történetének legjobban kereső játékosává teszi a 25 éves irányítót. Mennyit ér Jordan Love és hogyan lehet ő valóban a legjobban kereső QB?

Love története meglehetősen egyedi, hiába szeretnek sokan párhuzamot vonni közte és Aaron Rodgers között. Ugyan egyikük sem érkezett top futball programból, de a két játékos megítélése között ég és föld volt. Aaront sok szempontból egy NFL-kész irányítónak tartották, akinek minden adottsága megvolt ahhoz, hogy top irányító legyen a ligában – olyannyira, hogy az 1/1-re is nagyon komoly esélyes volt (a 2005-ben elsőként választó 49ers végül Alex Smith-t választotta és Rodgers egészen a 24. helyig csúszott).

Ezzel szemben bár Love karerejével, méretével és atletikusságával nem volt komolyabb probléma, de a Utah State-en mutatott játéka alapján kellett egy kicsit hunyorítani, hogy legalább egy vállalható kezdőt belelásson az ember. A konszenzus a 2020-as class ötödik legjobb irányítójának tartotta és legjobb esetben is az első kör vége tűnt reálisnak – ami végül be is jött, miután a Packers felcserélt az 1/26-os helyre és kihúzta az irányítót.

Az nyilvánvaló volt, hogy ezzel a Packers a Rodgers-éra utáni időszakra készül, ami mellett ugyan lehetett érvelni, de egy win now-ban lévő csapatnál nem ez a szokott ügymenet. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy Love-ról a legtöbbször olyan lesújtó edzésriportok jelentek meg az első két-három évében, hogy attól könnybe lábadt az ember szeme (a Packers szurkolóké a szomorúságtól és dühtől, a Lions, Bears, Vikings rajongóké az öröm és remény miatt).

Nagy valószínűséggel a riportokban volt is igazság, különben a csapat biztosan nem adott volna 2022-ben, azaz Love harmadik idénye előtt egy 3 éves, 150,8 millió dolláros szerződést Rodgersnek, amiből 101,5 millió dollár teljesen garantált. Ettől a ponttól kezdve ugyanis a Packers elveszítette az uralmat a kormány fölött és csak az akkor már négyszeres MVP-n múlt, hogy egy vagy két évet akar még a kezdőben tölteni (kivágni nem lehetett 2023-ban, mert 99 millió dollár halott pénz maradt volna utána és nyilván elcserélni sem lehetett az akarata nélkül).

Nem ez lesz a mérce – A Trevor Lawrence szerződés

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x