Connect with us

NCAA

Top 10 offense – College foci 2024

Már csak alig egy hónap, és kezdetét veszi a 2024-es egyetemi futballszezon. Személy szerint tűkön ülve várom, hogy ismét útjára induljon a labda, hiszen az idei évben egy új éra kezdődik a college fociban a konferenciák átrendeződésével és a 12 csapatos rájátszás bevezetésével. Ebben a cikkben bemutatok 10 támadóegységet, akiktől kimagasló teljesítményt várok az idei szezonban.

Oregon Ducks

A Ducks offense 2023-ban a legtöbb statisztikai mutatóban top 5-ös számokat tudott összehozni, és a sok távozó ellenére idén is elsöprő támadójátékot várhatunk a Kacsáktól. Igencsak magasan van tehát az a bizonyos léc, amit túl kellene ugrani, de a támadóegység mind a fegyverarzenál, mind a támadófal tekintetében bivalyerős, az ország bármely programjával felveszik a versenyt.

A Ducks új irányítója, Dillon Gabriel 5 év egyetemi tapasztalattal a háta mögött veszi át a stafétabotot a profinak álló Bo Nixtől. Gabriel játékstílusa remekül illeszkedik Will Stein támadókoordinátor spread alapú sémájába, amiben kiemelt szerepe van a play action játékoknak, illetve az up-tempo gyakori használatának.

A sokat látott karmester remekül vigyáz a bogyóra, az Oklahomában mindössze 2%-os volt a labdaeladást ígérő passzainak aránya. Emellett rendkívül gyorsan húzza meg a ravaszt, és a labdákat is precízen osztogatja, 2023-ban a 9. legjobb kiigazított passzpontosság fűződött a nevéhez.

A Ducks fegyverállományára joggal irigykedhetnek a rivális programok. Tez Johnson talán az egyetemi liga leggyorsabb elkapója, akit az útvonalanként megszerzett yardok számában csak Malik Nabers előzött meg a mögöttünk hagyott idényben. Johnson kimagasló szinten képes szeparálódni, az elkapás után pedig angolnaként csúszik ki a védők kezei közül.

A Texas A&M-ről érkező Evan Stewart már freshmanként megmutatta képességeit. Tavaly azonban sérülésekkel szenvedett, így harmadik évében jöhet el nála az igazi robbanás. A harmadik és negyedik számú célpontok, Traeshon Holden és Gary Bryant Jr. ketten együtt 892 yardot és 10 TD-t szorgoskodtak össze, rajtuk kívül a tight end Terrance Ferguson is megbízható opciója lehet Gabrielnek.

Emellett a támadófal is top 5-ös szint, tackle poszton Ajani Cornelius és Josh Conerly Jr. is kiváló pass protectorok, elenyésző számban engednek nyomást és a futáshoz is korrekt szinten blokkolnak. A támadóegységet a futó Jordan James teszi teljessé, aki már tavaly is 764 yardot és 11 touchdownt tett be a közösbe, idén pedig a gárda első számú futója lehet. Nehéz rámutatni, hogy mi lehet az offense gyenge pontja, érdemes lesz figyelemmel kísérni ősszel a Ducks mérkőzéseit.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x