Connect with us

NCAA

Big Ten beharangozó – College foci 2024

Folytatjuk az egyetemi szezont felvezető sorozatunkat. Legutóbb megvizsgáltuk, hogy melyik lehet a 10 legjobb támadósor, illetve a 10 legjobb védelem az országban, az elkövetkezendő hetekben pedig egyesével bemutatjuk az egyetemi foci 4 legerősebb konferenciáját (Big Ten, SEC, ACC, Big 12). Ebben a cikkben polcokra helyezzük a Big Ten csapatait, megemlítünk pár X-faktort, végül pedig megnézzük, hogy melyik programok voltak szerencsések a menetrend összeállításánál.

Immáron 18 csapatot számlál a Big Ten konferencia mezőnye, miután a tavalyi szezont követően 4 egykori Pac-12 gárda csatlakozott az egyre nagyobb presztízzsel bíró ligához. Korábban a divíziók bajnokai vívtak meg egymással a konferenciabajnoki címért, idén viszont már az alapszakasz két legjobb mérlegét elérő együttes fog farkasszemet nézni egymással Indianapolisban. Lássuk az erőviszonyokat!

Bajnoki cím vagy bukás – Ohio State Buckeyes, Oregon Ducks

Nem véletlen, hogy az Ohio State Buckeyes a legtöbb szakértő véleménye szerint a bajnoki cím egyik legfőbb várományosa az idei szezonban. Mind a támadósor, mind a védelem az ország krémjébe tartozik, a keret csak úgy hemzseg a tehetségektől. Ráadásul az edzői stáb is erősödött a holtszezonban, hiszen a támadósor irányítását Chip Kelly fogja átvenni az idei szezontól, aki az egyik legelismertebb támadóguru az egyetemi ligában.

Nem minden rózsás azonban a csapat háza táján, hiszen óriási a nyomás az edzői stábon, hogy sikeres legyen a szezon. Ryan Day vezetőedző az állásáért küzd, ami eléggé durva, ha belegondolunk, hogy 56 győzelem mellett mindössze 8 vereséget szenvedett el a Buckeyes mestereként. Az elmúlt évek relatív sikertelensége miatt ugyanakkor forró a kispad Day alatt. A Michigan zsinórban háromszor is elütötte a Buckeyest a konferencia megnyerésétől, így az idei évben nem lehet más a cél, mint a Wolverines legyőzése, majd a bajnoki cím elnyerése.

Az Oregon Ducks tavaly 12 győzelemmel és két vereséggel zárta az idényt, győzelmeik során átlagosan 46-13 arányban verték ellenfeleiket, domináns teljesítményt nyújtottak. Ugyan a tavalyi sikercsapatból sokan távoztak, a transzfer portál segítségével remekül töltötte be a hiányposztokat Dan Lanning vezetőedző, a keret erősségével csak a Buckeyes vetekedhet a konferencián belül.

Minden adott hozzá, hogy az offense továbbra is hasítson, és a védelem is bőven top 25-ös szint. Talán csak a passzsiettetéssel kapcsolatban lehet aggódni, Jordan Burch mellett kevés a bizonyított játékos. Freshman, illetve második egyetemi évüket taposó ötcsillagos tehetségekben ugyanakkor nem szenvednek hiányt. Szükség is van a fiatalok berobbanására, hogy továbbra is olajozottan működjön a védelem.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x