Connect with us

Minden ami NFL

Egy új Packers védelem – Jeff Hafley vezetésével

A Packers három szezont követően megvált korábbi védőkoordinátorától, akivel az egység minden évben tudása alatt teljesített. Az csapatrész új vezetője az egyetemi ligából érkezett, és egy teljesen új Green Bay védelemre számíthatunk tőle.

Bio

Jeff Hafley sosem volt profi játékos, kis egyetemen játszott még elkapóként, de a tanulmányai befejezése után azonnal az edzői pályára állt. Bár játékosként támadó volt, edzőként a 2000-es évek legelején áttért a védelmi egységekre. Több kisebb egyetemi program után a pittsburghi iskolában indult el a karrierje mint defensive back edző. Négy itt töltött év után már az NFL-be invitálták és edzette a Buccaneers, a Browns és a 49ers hátsó alakzatát 2012 és 2018 között. Ezután egy évre visszatért az egyik legnagyobb egyetemi programhoz, az Ohio State-re, ahol a kirobbanó sikerének hála 2020-tól egészen a tavalyi idényig a Boston College csapatánál volt vezetőedző.

Honnan indul

A váltás rendkívül időszerű volt már. Matt LaFleur nem véletlenül az egyik legtöbbre tartott vezetőedző az NFL-ben, a támadósorban remek elképzelései vannak, de kritikaként fel-felhozták számára, hogy túlságosan is sokáig támaszkodik a saját embereire. Ez volt a helyzet Joe Barryvel is. A korábbi védőkoordinátor a liga egyik legtehetségesebb személyzetét használhatta Green Bayben, rengeteg első körös draftolttal, mégsem sikerült egyszer sem még csak átlag fölé sem navigálnia az egységet.

A regnálása alatti három évben (2021-2023) a Packers védelme:

  • 24. volt total EPA-ban
  • 17. volt passz elleni EPA-ben
  • 31. volt futás elleni EPA-ben

Ha az éves bontást vesszük sem sokkal jobb a helyzet (total-, passz-, futás- elleni EPA és végül DVOA mutató):

  • 2021: 19., 17., 31. és 12.
  • 2022: 26., 15., 30. és 25.
  • 2023: 23., 23., 22. és 27.

Mint látni lehet, a Barry időszakban a Packers védelme egyszer sem volt egyetlen kategóriában sem a top10-ben, de a liga első felében is csupán 2021-ben sikerült végezni passzjáték elleni védekezés terén és DVOA-ben. A futás ellen pedig elképesztő mélységeket élt meg a gárda. Mindezt úgy, hogy a front sevenben 2023-ban 5 első körös játékos volt (Clark, Wyatt, Gary, Van Ness, Walker), továbbá 1-2 jónevű veterán is (P. Smith, Campbell). A védelem javulása tehát már önmagában is elvárható lenne, szinte mindegy kit nevezett volna ki Brian Gutekunst általános igazgató és Matt LaFleur vezetőedző.

Kitől tanult

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x