Connect with us

Magyar foci

ELF: Papírforma vereséget szenvedett az Enthroners a Vienna Vikings otthonában

A szombaton megrendezett ELF-mérkőzésen érvényesült a papírforma és egy kiütéses mérkőzés keretein belül a Vienna Vikings 46-0-s pontarányban nyerte meg idei utolsó alapszakasz mérkőzését a Fehérvár Enthronersszel szemben.

Fotó: Hannes Jirgal

A két csapat legutóbb az első forduló során találkozott, akkor az Enthroners otthonában a mostanihoz hasonló eredmény alakult ki, és egy 43-18-as pontarányú mérkőzésen győzelemmel kezdte az idényét a Vienna Vikings. A bécsi csapat azonban az első forduló után koránt sem lassított le, és a most hétvégén lejátszott, utolsó alapszakasz mérkőzésükkel együtt 12 meccset nyertek sorozatban. Ezzel a teljesítménnyel magabiztosan húzták be az European League of Football keleti csoportjának első helyét, és lettek a tavalyi évhez hasonlóan idén is veretlenek az alapszakaszban.

A Fehérvár Enthroners számára ugyan egy mérkőzés még hátravan az alapszakaszból, de az legfeljebb a végeredmény kozmetikázására lehet elegendő, ugyanis a csapat számára a szezon tulajdonképpen már véget ért. Az Enthroners mindössze két mérkőzést tudott megnyerni az idei év küzdelmei során, tehát a rájátszásnak még csak a gondolata is igen messzinek tűnik a jelenleg egyértelműen a liga aljába tartozó egyesület számára. Ennek a cudar teljesítménynek számos oka van, amelyeket már korábbi cikkekben részben érintettem, de a leginkább szembetűnő a vezetőedző Joseph Ashfield és az ő általa koordinált támadósor átlagon aluli teljesítménye. A vezetőség számára igen hosszúnak ígérkezik az idei offseason, hiszen a general managernek számos kulcsfontosságú döntést kell majd meghoznia, amelyek egyértelmű hatással lesznek arra, hogy milyen irányt is vesz majd a football élet Székesfehérváron.

A mérkőzés

Az első negyed meglehetősen látványosra sikeredett. A Ben Holmes (#3) által vezetett Vienna Vikings támadósor az első negyed során két TD-t pakolt fel az eredményjelzőre. Egyet a finn származású futó Karri Pajarinen (#24), a másikat pedig a tight end Florian Bierbaumer (#89) értékesítette. A Vikings támadósora mellett azonban a két védelem is megvillant egyszer-egyszer. Először a Vikings defense szerzett egy interceptiont, amelyet Leonhard Gerner (#21) húzott le, amit követett az Enthroners cornerbackje, Roedion Henrique (#4) akciója, aki kierőszakolt egy fumble-t a Vikings elkapóján.

A fehérvári támadósor továbbra sem tudott felkapaszkodni a Vikings hibáin, akik viszont kegyetlenül kihasználták a vendégek gyengeségeit. A hazaiak újabb két pontszerző drive-ot vezettek a negyed során, először az elkapó Johannes Schütz (#14) húzta le Holmes passzát, majd pedig a sztárelkapó Reece Horn (#17) húzott le egy hatpontost. Ezzel 27-0-ra módosítva az állást.

A magyar csapat oldaláról ismételten csak a védelem tudott villanni. A csapat linebackere, Ezra Forbes (#44) levadászta Ben Holmes (#3) egyik passzát, ezzel visszaadva a fehérvári támadósornak a lehetőséget a pontszerzésre. A Jack Mangel (#12) vezette támadósor egészen a Vikings 13 yardos vonaláig jutott, pontokat azonban nem sikerült feltenniük az eredményjelzőre.

A második félidőben egyáltalán nem változott a mutatott játék képe. Ugyan az Enthroners védelme a mérkőzés alatt képes volt több alkalommal is megállítani a Vikings offense-t, de a támadósor a meccs további részében sem tudott pontokat szerezni. Míg ezzel szemben a Vikings támadósora ott folytatta, ahol abbahagyta és még két alkalommal juttatta be a labdát a célterületre, illetve két mezőnygólt is értékesített. A két TD-t szerző játékos közül az első a már korábban is említett Reece Horn (#17), illetve a cserefutó Kevin Stanisi (#35) volt.

Összegzés

Nehéz pozitívat írni a mérkőzésen látottakról, illetve nem szeretném a már unásig emlegetett problémákat és annak okait újra felemlegetni. A Vikings Európa egyik élcsapata, míg ezzel szemben az Enthroners még keresi az útját a nagyok között. A magyar amerikai football egész egyszerűen még nem tart ott, mint ahol a szomszédjaink, ugyanakkor rengeteg belefektetett munkával és idővel eljuthat arra a szintre a magyar csapat, amikor már képes lesz felvenni a versenyt a nagyokkal.

Az Enthroners számára folytatás jövő héten szombaton (augusztus 24) lesz, amikor hazai pályán fogadják majd a Cologne Centurionst. A két csapat bár nem csoportriválisa egymásnak, a szezon során mégis megütköztek egyszer, akkor a kölniek örülhettek jobban. Így tehát lesz lehetősége revansot vennie az Enthronersnek és egyúttal szépen búcsúztatni a szezont a szurkolók előtt.

A keleti csoport állása a tízenharmadik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x