Connect with us

Hír

Megsérült Justin Herbert, ki kell hagynia a felkészülést

Justin Herbert sérülést szenvedett a Chargers szerdai edzésén, ami miatt várhatóan a teljes felkészülést ki kell hagynia és csak a Raiders elleni szezonnyitóra térhet majd vissza – jelentette be a csapat a közösségi médiában.

Az irányítónak a jobb lábán talpi bőnye gyulladása van, aminek általában 4-6 hét a felépülési ideje. A csapatorvosok azt mondták, hogy két hétig rögzítőkötésben kell lennie Herbertnek és utána fokozatosan kezdhetik terhelni, mielőtt visszatérne. A Chargers szeptember 8-án játszik a Raiders ellen hazai pályán, ez öt és fél hetet jelent a sérüléstől számítva, szóval reálisnak tűnik, hogy ott pályára tud majd lépni.

Ezzel együtt nagyon nem ideális, hogy ki kell hagynia a felkészülést, hiszen teljesen új rendszert fog használni a Chargers, ráadásul az új elkapókkal és tight endekkel is össze kellene szoknia az irányítónak. Hiányában a nem túl veretes Easton Stick, Max Duggan, Casey Bauman triónak kell előrelépnie.

Azt egyébként nem nagyon tudni, hogy pontosan melyik játéknál sérült meg Herbert, ugyanis végigtolta az edzést és csak utána diagnosztizálták. Volt három futókísérlete a 11 vs. 11 elleni gyakorlatok során, talán ott szedhette ezt össze – vagy még inkább fokozatosan alakult ki.

A 26 éves játékos tavaly kihagyta a szezon utolsó meccseit, előtte zsinórban 62 mérkőzésen kezdett, habár voltak relatív komolyabb sérülései közben: bordarepedése 2022-ben, majd törött ujja 2023-ban a nem-dobó kezén, végül aztán a dobókezén is eltört egy ujja, ami miatt kiülte az idény végét.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bujdy
Bujdy
2024-08-02 10:59

Ez fura. A talpi bőnye gyulladás nem egyik játékról a másikra alakul ki (nekem is volt, mert szarul futottam), cserébe viszont necces a 4-6 hetes gyógyulás is.

Az is igaz viszont, hogy pár után már “csak fáj”, azt pedig az NFL-ben mindig is tudták kezelni… :D

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x