Connect with us

Minden ami NFL

Mi a fontos: a karrier, vagy a környezet?

Unod már, hogy lassan egy hónapja csak Aiyuk elcserélése a téma ebben az offseasonben? Akkor itt van még egy cikk! Viccet félretéve, ezúttal nem feltétlen az elkapó következő csapatáról lesz szó, hanem inkább a jelenségről, hogy mégis mi vonzhatja egy poszt egyik legjobbját, hogy egy bajnokesélyes csapatból egy gyengébbhez akarjon menni és a visszalépést válassza, minden racionalitás ellenére.

Amint elvesztette a 49ers a Super Bowlt, azóta pörög a médiában a Brandon Aiyuk jövőjével kapcsolatos spekulációk sorozata. Mint ismert, a sztárelkapó szerződése utolsó évébe lépett, a két fél álláspontja az új szerződésről pedig eléggé eltér, a helyzet egyre menthetetlenebb (legalábbis ami a médiából átjön), ezért az elkapó cserét kért. Őszintén megmondom, a legkevésbé sem érdekel hol folytatja, az egész kálváriától meg már én is falra mászok, viszont rengetegszer láttam feltenni azt a kérdést, hogy ugyan miért akarja egy top formában lévő elkapó elhagyni San Franciscót, mikor a kérők sora egyértelműen visszalépés lenne? Nem ő az egyetlen a történelem során aki ezt meglépte, ezért megpróbálom megvizsgálni a jelenlegi szituáció miértjét.

Más világ, hasonló szempontok

Akármennyire is elit sportolóról van szó, aki dollármilliókat keres, valami Aiyukban és bennem is közös: a sebesség mindketten a megélhetésünkért keressük a pénzt. Neki a focista a szakmája, a foci a munkája, a 49ers pedig a munkáltatója, és a karrierjét építi Kaliforniában. Ezáltal mindkettőnk számára ugyanazokkal a kérdésekkel kell szembenéznünk a mindennapok során: jó helyen vagyok, mégis a váltáson gondolkodok, megéri? A főnököm megbecsül eléggé? Nem jövök ki a kollégákkal, mit tegyek? Anyagilag előrébb lépnék, szakmailag hátrébb, mit tegyek? És a többi. Bármennyire is abszurdnak hangzik, a játékosok is szembe néznek ugyanazokkal a szempontokkal, mint te is aki ezt a cikket olvasod, csak a számokban van felfoghatatlan különbség. Hiába számít a 49ers az NFL egyik jelenlegi legjobb, a Lombardi-trófeára egyik legnagyobb eséllyel rendelkező csapatának, ő mégis hajlandó lenne erről lemondani, holott biztos százan vennék át a roster helyét a posztról. Főleg úgy, hogy a pletykált kérők közül mindegyik egyértelműen visszalépés jelenleg. Na de mégis miért juthat el ilyen elhatározásig?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x