Connect with us

NCAA

Top 10 defense – College foci 2024

Régi igazság az amerikai fociban, hogy a védelem nyeri a bajnokságot. A tavalyi egyetemi szezonban is igazolást nyert a tétel, hiszen a Michigan Wolverines defense a legpotensebb támadósorokat is képes volt kordában tartani, aminek köszönhetően egészen a bajnoki címig meneteltek a 2023-as idényben. Lássuk, hogy idén mely csapatok védelmei tölthetnek be meghatározó szerepet. 

Legutóbb a top 10 támadóegységet mutattam be, ha lemaradtatok róla, akkor a linkre kattintva bepótolhatjátok.

Top 10 offense – College foci 2024

Michigan Wolverines

Nem meglepő, hogy a tavalyi szezon legkevesebb pontot kapó és legkevesebb yardot engedő védelme idén is előkelő helyet foglal el a legjobb defense-ek listáján. Hiába távozott a tavalyi kezdőcsapatból öt játékos, valamint a remek munkát végző Jesse Minter védőkoordinátor is, a címvédőt idén is a defense repítheti előre. Az előttünk álló idényben az agresszív blitzcsomagjairól híres Wink Martindale veszi át a védelem irányítását, stílusa komoly gondokat okozhat a Big Ten konferencia szerényebb képességű támadóegységei számára.

Ami az emberállományt illeti: a védőfal és a secondary is brutálisan erős, a linebacker sor szintén a legjobb egységek közé tartozik, így tehát papíron nincs gyenge pontja a defense-nek. A fal belseje gyakorlatilag áthatolhatatlan, Mason Graham az ország legjobb belső védőfalembere, aki már freshmanként is kimutatta a foga fehérjét, második évében pedig még rátett egy lapáttal.

Graham elsősorban elképesztő atletikusságával emelkedik poszttársai fölé. Robbanékony első lépése, széles pass rush repertoárja, valamint erőteljes felépítése lehetővé teszi, hogy futásban és passzsiettetésben egyaránt dominálni tudjon. Közvetlenül mellette szokott felállni Kenneth Grant, aki klasszikus nose tackle felépítéssel bír. Ennek megfelelően remekül tudja tartani a támadási pontot a futásoknál, duplázások ellen is képes pusztítani, és pass rushban sem kell félteni.

A Wolverines edge poszton sem panaszkodhat, Josaiah Stewart egy alulméretezett edge rusher, aki viszont rendkívül robbanékony, a sebességet jól alakítja erővé. Stewart a harmadik legjobb nyomás rátát produkálta tavaly a Big Ten konferencián belül és futás ellen sem vallott szégyent. A linebacker szobából a Marylandről érkező Jaishawn Barhamet kell kiemelni, aki már freshmanként top 10-es szintet ütött meg. Tavaly ugyanakkor sérülések miatt visszaesett a teljesítménye, de a nyers tehetség alapján idén is villoghat.

A secondary szintén ligaelit, az ország legjobb cornerbackje, Will Johnson akár az elsőként elkelő védő is lehet a jövő évi NFL Drafton. Sokat elmond a képességeiről, hogy a tavalyi szezonban egyedül ő volt képes kordában tartani az egész egyetemi ligát szénné égető Marvin Harrison Jr-t, valamint Rome Odunzét. Minden megvan benne, amire egy cornernek szüksége van: sebesség, ideális testfelépítés, valamint kiváló labdaérzék.

Ha van olyan poszt, amiben jogosan lehet kétkedni így a szezon előtt, akkor a safety sorra lehet rámutatni. A csapatrészt komoly veszteségek érték, Keon Sabb az Alabamára transzfelt, míg Rod Moore márciusban elszakította a keresztszalagját. Helyettük Makari Paige és Quinten Johnson lehetnek kezdők. Ők már tavaly is több mint 300 snapet töltöttek a pályán, korrektnek mondható teljesítménnyel, így vélhetően idén sem fognak komoly galibát okozni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x