Connect with us

Összefoglaló

A Bills felmosta a padlót a Jaguarsszal, a Commanders megverte a Bengalst!

Egy elképesztően jó és egy nagyon sima hétfő esti rangadót kaptunk a 3. forduló zárásaként. 

Washington Commanders @ Cincinnati Bengals 38-33

Elsőre furcsa/indokolatlan volt ez a párosítás hétfő esti rangadónak, de végül egy nagyon jó kis meccset láttunk, ahol egyetlen csapat sem puntolt. A pontgyártást a Bengals kezdte egy gyönyörű 41 yardos Ja’Marr Chase TD-vel, amire Brian Robinson egy 1 yardos futott TD-vel válaszolt. A Cincinnatinek erre már nem volt válasza, Evan McPherson kihagyta a 48 yardos mezőnygól kísérletet (ráadásul a speciális egység később is csődöt mondott egy hatalmas Austin Ekeler visszahordásnál).

Viszont a Bengals védelemnek sem volt válasza a Commanders támadósorra. Az újonc Jayden Danielsék úgy mentek át a hazai védelmen, mintha ott sem lettek volna, miközben Joe Burrow-ék a red zone környékén rendre elakadtak. Amiatt a félidőben 21-13-ra vezettek a vendégek, ráadásul még a második félidőt is ők kezdhették.

Amiben a Bengals bízhatott, hogy Lou Anarumo ismét nagyot villant a szünetben és a védelem ha nem is dominálni, de legalább pár támadást meg fog tudni akasztani. De még ez sem jött be. A nagyon bátran és nagyon kreatívan játszó, negyedik kísérletekre is folyamatosan nekimenő Commandersre nem volt ellenszere a Bengalsnak és egészen a negyedik negyedig kellett várni arra, hogy egy fővárosi támadás ne TD-vel, hanem csak mezőnygóllal érjen véget.

Így pedig nem lehet nyerni. Joe Burrow-ék megrázták magukat és a második félidőben mind a három támadásukból TD-t szereztek. Viszont az ellenfélnél senki nem hibázott, a Bengals védelem egyetlen labdaszerzésre vagy kiharcolt puntra sem volt képes. Az utolsó másodpercekben még megpróbálkozott egy onside kickkel a csapat, de sikertelen volt a kísérlet, így a Commanders 2-1-re javította a mérlegét, a szezon előtt Super Bowl favoritnak tartott Bengals pedig 0-3-mal áll.

A védelmeket egyik oldalról sem lehet dicsérni. A Bengals 30 first downt csinált meg és 436 yardot szerzett, míg a Commanders a 356 yard és 38 pont mellé még mind a három negyedik kísérletét is sikerrel teljesítette. Joe Burrow és az újonc Jayden Daniels is lubickolt a pályán: előbbi 324 yardot és három TD-t passzolt INT nélkül, míg utóbbinak 23-ból 21 passza jó volt 254 yardért és két hatpontosért, ráadásul volt pár zseniális passza. Sőt itt még nem ért véget a történet, mert a földön is hozzá tette a magáért 39 yarddal, egy TD-vel és pár nagyon fontos first downnal.

A futójáték sem volt rossz, Austin Ekeler a régi fényében tündökölt relatíve limitált szerepben (57 total yard, egy TD), de Brian Robinson is hozta a kötelezőt. Túloldalon pedig egyenesen parádés volt, Chase Brown és Zach Moss 6,2 yardos átlaggal szerzett 120 yardot és egy TD-t. A levegőben Chase volt az úr 118 yarddal és két TD-vel (mindezt ráadásul hat elkapásból hozta össze), de Andrei Iosivasnak is volt egy nagyon szép TD-je (Tee Higgins ugyan visszatért, de még túl sok mindent nem csinált). A Commandersnél Terry McLaurint lehet kiemelni, mert ugyan csak négy elkapása volt, de abból 100 yardot és egy elképesztő TD-t tett a közösbe.

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills 10-47

A Bills valóságos mészárlást tartott hétfő éjjel, porba alázták a Jaguarst. Igazából az első félidő végén el is dőlt a találkozó, ugyanis a Bills öt támadást vezetett, mindegyikből touchdownt ért el, ráadásul öt különböző játékos által: James Cook, Dalton Kincaid, Keon Coleman, Khalil Shakir, Ty Johnson. Josh Allen a nagyszünetben 247 passzolt yardnál és 4 TD-nél járt már. Mindeközben a Jaguars egyetlen mezőnygólra volt csak képes, illetve mindenképp említsük meg, hogy Damar Hamlin interceptiont szerzett a Bills védelmében, amely szintén dominált a találkozón.

A második félidő innentől formalitás volt csupán. Az első drive-ból a vendégeknél Brenton Strange szerzett egy hatpontost, hogy ne nullázzák le őket, utána viszont csak három turnover on downs és egy fumble került a nevük mellé, de utóbbinál már Mac Jones irányítótt, az ő kezéből ütötték ki a labdát. A Bills még két mezőnygólt és egy Ray Davis garbage time futott TD-t ért el, mindössze egyetlen egyszer kényszerült puntra a mérkőzés során. Domináns. Ugyanakkor égő a Jaguars oldaláról, amely így 0-3-mal nyit, és Doug Pederson állása is kezd veszélyben lenni. A Bills viszont 3-0-val kezd, Josh Allen pedig MVP-favorittá vált.

(katonadani)

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pedro44
Pedro44
2024-09-24 07:23

Mi a szom lett Anarumoval?

ThySoul
2024-09-24 07:52

1. Allen, mint QB2 a ligán belül közelebb van Mahomeshoz mint bárki Allenhez. MVP mondjuk szerintem idén sem lesz mert lesz egy két WTF meccs amit szokás szerint túl fog reagálni mindenki.

2. Lawrence valószínűleg jobb irányító, mint ahogy kinéz és egy értelmesebb csapatban jobban is mutatna, de mostmár fix hogy sosem fogja azt elérni amit a draft előtt gondoltak róla (és btw brutálisan túl lett fizetve).

3. Csak 3 hét telt el, de vicces lenne ha megint a második QB nézne ki jobban, nem az 1/1 lol

4. Valaki nem akar szólni a Bengals játékosoknak hogy ne nyilatkozzanak minden héten valami nagyképű faszságot? Chase “mi vagyunk akiket meg kell verni” nyilatkozata baromi szórakoztató úgy hogy sikeresen kikaptak két, tavaly még bottom3 csapattól (jövőhéten összejöhet a harmadik ellen is), de Cam Taylor-Brit is szórakoztató hogy fikázta a Commanders offenset és majdnem negyven pontot kaptak.

+1:

Screenshot_20240924_061159

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x