Connect with us

Hír

Agyrázkódást szenvedett Tua Tagovailoa

A Bills elleni csütörtök esti rangadón agyrázkódást szenvedett Tua Tagovailoa, ami a kórtörténetéből kiindulva nagyon rossz hír a játékosnak, a csapatnak, mindenkinek.

A Dolphins nagy hátrányban volt a Bills ellen a harmadik negyedben, a gólvonalhoz közeledve negyedik kísérletre az irányító megfutott egy first downt, azonban nem ment le a földre, hanem ütközött Damar Hamlinnel. Hogy már maga az ütközés, vagy utána a földet érés okozta az agyrázkódást, az jó kérdés, mindenesetre teljesen egyértelmű volt az eset, nem is kellett sokáig vizsgálni az irányítót, azonnal megállapították, amit a tévénézők is meg tudtak.

Tuának hivatalosan kettő, de gyakorlatilag inkább három agyrázkódása volt a 2022-es szezonban, ami után sokan azt tanácsolták neki, hogy inkább vonuljon vissza – és állítása szerint az ő fejében is megfordult a gondolat. Épp ezért még aggasztóbb a mostani fejsérülése.

Értelemszerűen bekerül majd az agyrázkódás protokollba, ahol többlépcsős folyamaton kell átesnie, mielőtt visszatérhet a pályára. Ha nem lett volna korábban agyrázkódása, akkor elképzelhető lenne, hogy már jövő héten visszatérjen a hosszabb pihenő miatt, de a korábbi esetek miatt szinte biztos, hogy legalább egy, de jó eséllyel inkább több hét kihagyás vár majd rá.

A Dolphins 20-13-as mérleget tud felmutatni a Tua Tagovailoa – Mike McDaniel kettőssel, azonban a kezdő irányító nélkül ötből csak egy meccset tudtak megnyerni. Tua helyét Skylar Thompson veheti majd át, ami nem sok jót jelent – ő állt be a Bills ellen is.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bujdy
Bujdy
2024-09-13 09:43

És még csak nem is volt kemény, vagy alattomos, vagy szabálytalan az ütközés. Nem vagyok orvos, de félő, hogy vagy a karrierjének annyi, vagy a foci utáni életének, ha folytatja… :(

Ragi
Ragi
2024-09-13 10:01

Nála ez mindig rizikós lesz, de minek volt még a pályán ilyen hátrányban egy ilyen sérülékeny QB?

Kopi3.14
2024-09-13 17:41

Nem kéne neki szólni, hogy legyen szíves lábbal előre lemenni, nem pedig fejjel?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x