Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL legcsúnyább holdoutjai

Haason Reddick még mindig  holdoutol, ezzel pedig már több mint 8 millió dollárt bukott. Ha nem adja be a derekát, akkor további 11 millió dollárja bánja, vagyis a szezon végére több pénztől esne el, mint amekkora az alapfizetése. Hosszú idő óta ez a legkomolyabb és legcsúnyább holdout az NFL-ben, pedig volt már pár nagyon elfajuló eset.

Reddick még az év elején az Eagles játékosa volt, egy kondíciós harmadik körös pickért szerezte meg a Jets. A pass rusher már Philadelphiában is kevesellte a 14,5 millió dolláros fizetését, így ez aligha érhette váratlanul a New York-i csapat menedzsmentjét, de ennek ellenére sem sikerült megállapodni.

A védő emiatt bekeményített. Nem jelent meg a kötelező minitáborban, amivel 101 716 dolláros büntetést kapott. Kihagyta az edzőtábort, ami 2,05 millió dolláros büntetéssel járt, majd megbüntették 2,375 millió dollárra az előszezon kihagyásáért. Mivel nem jelent meg sehol, így bukott egy 250 ezres edzés bónuszt, valamint kétszer 685 750 dollárt. Ez már önmagában 6,1 millió dollár, ráadásul ennek nagy része konkrétan büntetés, vagyis nem a fizetéséből vonják le, hanem neki kell befizetni.

Persze a fizetéséből is veszített, konkrétan 791 666 dollárt minden kihagyott alapszakaszmeccsért, így mindennel együtt már 8,5 millió dollár mínuszban van ahhoz képest, ha jófiúként játékra jelentkezett volna. És még van kicsivel több mint 11 millió dollárnyi alapfizetése, amit bukhat a holdouttal, így amennyiben kiüli a szezont, úgy nemcsak a 14,5 milliótól esik el, de még plusz 5 millió dollárt is be kell fizetnie a Jets kasszájába.

Mindez elég valószínűtlennek tűnik, ugyanis a csapat megteheti, hogy eltolja Reddick szerződését egy évvel, ha kiüli a teljes alapszakaszt. A büntetések egy része persze továbbra is érvényben lenne, de hasonlóra még nem nagyon volt precedens, így nehéz megmondani, jogilag mire mennének a felek.

Az viszont egyértelmű, hogy ez senkinek sem jó. A játékos nyilván rengeteg pénzt veszít, a Jets pedig idén a Super Bowlt vette célba, miközben a védelem bukdácsol és a Reddick nélkül amúgy is vékony pass rush szekcióból kiesett már a legjobbnak számító Jermaine Johnson (plusz ott van a feláldozott draftcetli). Régóta nem volt ennyire eldurvult holdout az NFL-ben, így most összegyűjtöttük a legcsúnyább ügyeket.

Trent Williams, Washington Redskins, 2019

Trent Williams idén kiharcolt magának egy jobb szerződést a 49erstől, miután szinte egész nyáron holdoutolt. Ugyanakkor nem ez volt az első eset, amikor kiállt magáért: 2019-ben olyan undorítóan bánt vele a Redskins, hogy Williams elment egészen a falig.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x