Connect with us

Érdekességek

Ennyi szerepet kaptak az újoncok az első fordulóban

Nagyon érdekes táblázatot készített Anthony Reinhard, ami bemutatja, hogy mennyi szerepet kaptak az újoncok az első fordulóban. Zölddel a kezdőket, sárgával a cseréket, kékkel az inaktívokat/sérülteket jelölte, lilával pedig azokat, akik már nincsenek az őket draftoló csapatok aktív keretében (tehát kivágták őket). Mindenki rubrikájában van egy kék csík, az jelzi, hogy a snapek hány százalékát töltötték a pályán. A kép kattintásra nagyítható. 

Az első körösök pontosan fele volt kezdő az első fordulóban, illetve még a negyedük egész sokat játszott, a top10-es pickek közül pedig csak a két jövőbeli franchise irányítónak választott QB nem lépett pályára. A második napról még 15-en voltak kezdők, a harmadik napról pedig mindössze hatan – tőlük nyilván nem is elvárás, hogy első héttől a legjobbak közt legyenek.

A spektrum másik végén azt is láthatjuk, hogy a 6-7. körben draftoltak közül már 24 játékost kivágtak, ami első ránézésre egész soknak mondható. A legmagasabban választott, már kivágott játékos a Coltstól a cornerback Jaylin Simpson (illetve sajnálatos módon a Vikings negyedik körös CB-je, Khyree Jackson életét vesztette).

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x