Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #1

Péntek és szombat hajnalban megkaptuk az ízelítőt, vasárnap este pedig jöhet a nagydömping! Amihez persze nem épp rövid beharangozó is dukál – talán ez eddig a leghosszabb preview, amit valaha írtam.

Ahogy tavaly, úgy idén is tippelek minden mérkőzésre a fogadóirodák által meghatározott csapatok közti pontkülönbségre, azaz spreadre is. Emellé a magabiztosabb tippeket a végén külön kiemelem majd. A képeken a szerkesztőségi tippek továbbra is csak a győztesre vonatkoznak.

Jelmagyarázat: A hazai csapathoz illesztem a spreadet. Amennyiben ez negatív, akkor ekkora favorit a csapat és ha rájuk fogadok, az azt jelenti, hogy ennél több ponttal fognak nyerni. Ha a pluszos oldalt választom, az azt jelenti, hogy maximum annyival fog kikapni az adott csapat. 

19 órás sáv

Houston Texans @ Indianapolis Colts (+3)

Kezdjük is a beharangozót egy már-már hihetetlen statisztikával: a Colts 2013 óta nem nyert a nyitófordulóban (0-9-1), ami nyilván a leghosszabb aktív sorozat a ligában. 🤯 Sikerül ezt megtörni a csoportrivális és egyébként favoritnak számító Texans ellen?

Olyan szempontból jobb esélyeik vannak, hogy Shane Steichen egy nagyon kreatív és kiváló gameplaneket összerakó főedző, nagyon várom az újításait és a kreatív játékait, amivel borsot tör majd a Texans orra alá. A QB-futások kifejezetten érdekesek voltak tavaly tőle, ha Richardson egészséges lesz, akkor ezeket élmény lesz elemezni – főleg a red zone-ban számítsunk egyébként ezekre.

Milyen is volt Anthony Richardson (hamar félbeszakadt) újonc idénye?

Azonban ellenfelet tekintve nehéz az indianapolisiak helyzete. A Texans ugyanis tavaly a liga egyik legjobb futás elleni védekezésével rendelkezett, és nem nagyon mondatja velünk semmi, hogy ez megváltozna. Igazi csemege lesz az ő párharcuk a Richardson + Taylor duó ellen (megtámogatva nyilván a remek támadófallal). Ami miatt veszélyesebbek lehetnek idén az az, hogy közben a passzvédekezésen is javítottak a holtszezonban, így akár top10-es is lehet ez az egység a szezon során, intenzitásra pedig az egyik kedvencem lesz minden heti visszanézésre. Nagyon várom ezt a matchupot, taktikailag és emberanyagra is rendkívül érdekesnek ígérkezik a dolog.

A túloldal talán kevésbé izgalmas olyan szempontból, hogy a Colts hozni fogja a Gus Bradley-től megszokott statikus cover3 rendszert, amit viszont a Texans nagyon könnyedén szokott szétszedni. Ugyanis ha egyfajta védelmet játszol Stroudék ellen, akkor könnyen kiismerik és addig nyomják a bevett játékaikat, amíg nem szégyellik. Főleg hogy a secondaryben az emberállomány azért eléggé sus, hogy Gen-Z kifejezéssel éljek. Érdekelni fog a target-megosztás a Texans elkapói között, bár ezen a meccsen leginkább arra számítok, hogy Nico Collinst fogják nyomatni, mert zónázás ellen legtöbbször ő volt Stroud célpontja tavaly, a Colts ellen meg főleg, mert két meccsen 341 yardot szerzett ellenük.

A Colts védelmének akkor lehet esélye, ha a front4 nagyot alkot. Amúgy is ez az erősségük, de a gyengének tűnő secondary miatt kötelező is, hogy nyerjenek Bucknerék a line of scrimmage-en. A Texansnál most egészséges a támadófal, így azért nehezebb dolga lesz a Coltsnak. Arra kíváncsi vagyok, hogy az első körös újonc Laiatu Latut melyik szélre állítják, mert ha Laremy Tunsil ellen kell mennie, akkor bajban lesz, a túloldalon viszont akár sok gyors győzelmet is kiharcolhat.

Tippelést tekintve a Texansra teszek, én nagyon sokat várok tőlük idén, szerintem a labda mindkét oldalán top10-esek lehetnek, a Colts ellen pedig a matchupokat is az ő javukra érzem eldőlni. Azt viszont mindenképp kiemelném és a cikk további részére is fontos infó, hogy 2014 óta csoportmeccseken az első fordulóban az underdogok 37-15-1-es spreaddel szembeni mérleget tudnak felmutatni, szóval érdemes lehet ilyen találkozókon az esélytelenebbekre tippelni. Teszek majd így is, de nem itt.

Spread tipp: Texans -3

Jacksonville Jaguars @ Miami Dolphins (-3)

A szezon elején hazai pályán érdemes a Dolphinsra tippelni, hiszen a legtöbb csapat nem nagyon tud mit kezdeni a miami hőséggel és páratartalommal. A Jaguars mondjuk pont képben van ezzel, de azért az elég nagy szívás lesz nekik is, hogy kiteszik őket a napos oldalra, ahol tényleg borzasztó az időjárás.

Az is a Dolphins mellett szól, hogy Mike McDaniel mindig kitalál valami kreatív újdonságot a szezon elejére, amire nem tudnak mit reagálni az ellenfelek. Nem véletlen, hogy az utóbbi két évben szeptemberben a Delfineké volt a legjobb támadósor a ligában. Ráadásul ha favoritok, akkor 81%-ban nyernek is McDaniel alatt, ami a 3. legjobb arány a ligában (underdogként mondjuk csak 21,4%-ban nyernek, ami meg a 6. legrosszabb).

Ezzel együtt kíváncsi vagyok a Jaguars defense hogyan fog kinézni Ryan Nielsen koordinátor érkezésével. A falban hatalmas lehet a fölényük (a Miami OL a szokásosnál is rosszabban néz ki), de ez mit sem ér akkor, ha a back7 nem tudja mit kezdjen Tyreek Hillékkel. Nielsen főleg fizikálisan emberezni szokott és sokat presszel, ami elméletben akár működhetne is a Dolphins ellen elrontva a játékok időzítését, de kérdés, hogy a gyakorlatban sikerül-e megállítani az elkapókat, főleg ha McDaniel újítása épp arra irányul, hogy ne lehessen press coverage-et használni ellenük.

A labda túloldalán sok kérdőjelünk lehet mindkét oldalon. Hogyan fog kinézni ez a Dolphins védelem az új koordinátorral? Anthony Weaver a Ravenstől jön, de hasonlót is fog futtatni, mint tavaly a Hollók? Más az emberállománya, szóval lehet nem teljesen. A védőfalban Wilkins távozása és Chubb sérülése okoz gondot (főleg hogy Jaelan Phillips is csak limitáltan fog játszani), a secondary pedig nagyon öreg. A Jaguars offense-nél még mindig nem tudjuk, ki fogja hívni a játékokat, vagy hogy a futójátékot sikerül-e kicsit feléleszteni, vagy hogy a nagyon megújított WR-sor hogyan fog szuperálni. Talán mindkét egységgel kapcsolatban okosabbak leszünk hétfőre, de erre az oldalra kicsit nehezebb jósolni.

Összességében szerintem elég sok pontra számíthatunk, már csak a Dolphins offense miatt is, de a túloldal is valamennyire tarthatja a lépést. A field goal feletti spread a csapatok erősségét tekintve azt mondatná velem, hogy inkább az underdogra tegyek, de sok pontos meccsen esélyesebb a nagyobb különbség is, és a napos oldali kispad kiszúrhat a Jaguarsszal.

Spread tipp: Dolphins -3

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

29 Comments
2.2 10 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nyolcvanhetes
Nyolcvanhetes
2024-09-07 12:57

Mintha tavaly előfizetés nélkül is lehetett volna legalább a beharangozókat olvasni. Kár, hogy már nem.

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  katonadani
2024-09-07 21:47

Ezzel csak a nézettségetek fog csökkenni, de ti tudjátok. Gondolom megvolt a kockázatelemzés és piackutatás előtte, hogy így döntöttetek. Azért nem feltétlenül mondanám komolynak ezt a beharangozót. Aki követi az NFL-t, tudja, hogy kiket kell nézni és miért…

Eddig támogattam az oldalt, szeretem a lelkes amatőröket támogatni, akik a sport szeretetéért csinálnak valamit. Meg voltak érdekes cikkek, mint a 7 játékai. De ez az arrogancia, hogy te igazából ezt már nem tudod, meg nem is akarod ingyen csinálni, számomra visszás. Kicsit megölte számomra azt, amiért annó előfizettem… Tényleg csak Höri maradt, aki megérdemli a támogatást….

Last edited 8 days ago by AdrenalineJunkie
chester
Reply to  AdrenalineJunkie
2024-09-08 06:53

Úgy elmennék egyszer a hozzád hasonló véleménnyel lévőkkel egy közértbe vásárolni :D

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  chester
2024-09-08 08:45

Ebből számomra semmi nem derült ki, de oké

chester
Reply to  AdrenalineJunkie
2024-09-08 09:14

Az oldal már nem úgy működik, hogy lelkes amatőrök a szabadidejükben írkálnak az NFL-ről, ez most már két ember fő megélhetése, családfenntartási forrása, ezáltal a bevételt igenis szem előtt kell tartani, főleg hogy olcsóbb semmi nem lesz ami a mindennapi élethez szükséges (erre volt a közértes példa). Ez nem arrogancia, ez pusztán az erőforrások menedzselése. Mert eljutottunk az életkorunkból, családi helyzetünkből, szabadidőnkből arra a szintre, hogy a sport szeretete már kevés ahhoz, hogy a munka, család, barátok mellett ennyi plusz órát beleölj valamibe, amiért semmi nem jön vissza, cserébe csak elvesz a többiből.

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  chester
2024-09-08 09:35

És ti valóban úgy gondoljátok, hogy akik olvassák a beharangozót, azok emiatt majd elő fognak fizetni?

A családi része a dolognak egyébként nem érdekel, csak mondom, tehát ezt ne is erőltesd bele.

Last edited 8 days ago by AdrenalineJunkie
chester
Reply to  AdrenalineJunkie
2024-09-08 09:38

Aki kíváncsi rá, akit érdekel, az igen. Akit nem érdekel annyira, az nem. Én legalábbis így állok hozzá azokhoz a dolgokhoz amire előfizetek.

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  chester
2024-09-08 09:44

Jó, ezt majd ti látjátok, amúgy elmehetünk együtt vásárolni, legalább lenne kivel beszélgetnem az NFL-ről :D

Last edited 8 days ago by AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  katonadani
2024-09-08 08:56

Kiemelnéd azt a részt, hogy hol kívánom ingyen ezt a tartalmat? Gondolom elolvastad azt a részt, hogy ELŐFIZETŐ VAGYOK, TEHÁT ALAPVETŐEN NEM VÁROK EL TARTALMAT INGYEN. Én csak elmondtam, hogy nekem nem szimpatikus a mentalitás, amit képviselsz ezzel kapcsolatban, mivel régen nekem úgy tűnt, hogy szerettétek ezt csinálni és emiatt kezdtétek. Jött a patreon, oké, jött az előfizetés oké. És a fentebbi megnyilvánulásod után nekem már csak az jött le ebből, hogy erre az egészre már csak egy üzletként tekintesz. Nekem ez a problémám, nem az ,hogy valamiért fizetni kell…Hát ez a legkisebb problémám talán az életben…

Last edited 8 days ago by AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  katonadani
2024-09-08 10:55

Hát nekem az első kommentedből abszolút nem ez jött le. A többi részéről csak annyit, hogy neked ez a munkád. Tehát az érvek, amiket hozol, nagyban beárnyékolja ez a tény. És ezt erősíttette meg a kommented is. Vannak emberek, mint például én, hogy nem az alapján fizetek elő vagy támogatok valakit, mert én tartalmakat akarok olvasni és minden prémium cikket elolvasok, hanem azért támogatom az oldalt (A jövőben ez majd még kiderül). Mert nem mindenki olyan, mint én hogy külföldi orgánumokat olvas javarészt. És ha nekik csak ti tudtok érdemi tartalmat szolgáltatni, amit szeretnek, akkor támogatom miattuk is (mint az összefoglaló), mert nekem ez nem összeg (Erre utaltam, hogy szeretek lelkes amatőröket támogatni.) Tehát előfizetek azért, hogy ti is jól járjatok meg az olyan emberek, akik mondjuk szerették olvasni a beharangozót és az összefoglalót még ingyenesen és ez ingyenes kontent maradjon mondjuk (Nem várom el, hogy örökre ingyenes maradjon). Viszont ahogy látom ugye egyre inkább csak a teljes előfizetéses szisztéma irányába megy a dolog, szóval fogalmazhatok úgy, hogy az én támogatásomra már nincs szükségetek, azokat az embereket kell megnyernetek, akik valóban a tartalomért akarnak előfizetni. De nekem az is oké, ha már igazából az egészre üzletként tekintetek. Akkor működjetek úgy, de akkor ne számítsatok az előfizetésemre, ti választottátok ezt az utat. Mert vannak még emberek, akiket lehet támogatni, mert nekik elhiszem, hogy a sport szeretetéért csinálják, a tartalmuk informatív, szórakoztató és érdekes, emellett mindenkinek csinálják és polgári munka mellett(Höri).

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  katonadani
2024-09-08 11:59

Nem szerettelek volna megbántani, fel sem merült bennem ilyesmi a kommentedig, lehet csak félre lett kicsit kommunikálva vagy én értettem félre, és ezért kommenteltem, hogy tegyük ezt tisztába.

Patrik
Reply to  AdrenalineJunkie
2024-09-08 12:49

De mi van akkor ha nincs elég előfizető hogy ezt eltartsa daniékat hogy ezt tudjak csinálni? Akkor mi a teendô? Az emberek nagy reszenek eleg volt az ingyenes rész mert igy is rohadt sok tartalom van fk-n aminek a toredeket nem kapjak meg mashol. És annyi ember meg nincs magyarorszagon akit erdekel ez ennel jobban

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  Patrik
2024-09-08 13:41

Ezt miért tőlem kérdezed? Van bárki köztetek, aki mondjuk közgazdász? Vagy közgazdász ismerőse van vagy saját céget üzemeltet vagy bármi, ami a cégmenedzsmenthez köthető? Csak csináltatok egy négyfokozatú likviditási mérleget meg egy kockázatértékelést mielőtt beültettétek őket, hogy foglalkozzanak az oldallal. Csak csináltatok egy üzleti modellt, hogy ez hogy fog kinézni. Vagy mindent erre alapoztatok, hogy az előfizetésből ennyi jön be havonta és az kitart 2 embert? Hát alapvetően ők vállaltak egy kockázatot, hogy ebben az üzleti modellben ők meg fognak tudni élni. Gondolom akkor terveztetek vele, hogy mi a következő lépés, ha a modell nem tudja önmagát fenntartani. Mert akkor azt ott keresd és ne tőlem kérdezd. És ha az az első lépés, hogy a beharangozó fizetős lesz és ez lesz a megoldás, akkor van egy rossz hírem.

Patrik
Reply to  AdrenalineJunkie
2024-09-08 15:51

Csak megkérdeztem mert úgy tűnt valamennyivel jobban érdekel téged a dolog mint azokat akik csak simàn utálkozni jönnek. Azt hittem esetleg van vmi a fejedben.

Amugy én nem ebből élek, így nem gondolkoztam el rajt soha.

De attól még erdekelhet hogy miert gondolod azt hogy ezt lehetne màsképp csinàlni. Vagy miert gondolod azt hogy megérné bárkinek hogy ingyen irjon akar egy cikket is. Igy is van még ingyenes kontent, nyilvan sokkal de sokkal kevesebb. De az FK ahogy dani is irja elwg sok dologbol all, amit nagyon aokan hasznalnak. Koztuk azok is akik a keghangosabban frocsognek. Mert jo nekik. Mert kenyelmes. De miert kellene hogy eloallitson barmit is ingyen? Komolyan erdekel hogy miert. A foci szeretetevol porog a facebook ugy mintbefyik masik itthoni konkurenciaje sem. Ezert van podcast. Ezert vannak hirek. De ezen felul miert kellene ingyen barmi?

Tovabbra is csak erdeklodes szinten. Ha tamadasnak vetted akkor szolj. Nem annak szanom. Csak erdekelna gondolkodas

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  Patrik
2024-09-08 17:12

Alapvetően mivel előfizetek észre sem vettem, hogy fizetős lett a része, csak a kommenteket olvastam. És nem tetszett Daninak a hozzáállása a dologhoz. Nem azért nem tetszett, mert fizetni kell,(Nem tudom hányszor kell még elmagyaráznom, mert ahogy látom nem jön át a dolog eddig.) hanem a hozzáállása a fizetési részhez. Ha nem írja bele, hogy “Eljutottam arra a pontra, hogy ennyi munkát már nem tudok (és nem is akarok) beletenni egy ingyenes kontentbe.” Egy komment nem jött volna tőlem. Nekem ez abszolút úgy jön le, hogy a pénz a minden most már és így lesz a továbbiakban. Csak ha ez így van, akkor köszönöm én nem szeretnék ebben részt venni, mert azért támogattam az oldalt, hogy maradjon meg az oldal, csináljátok, legyen a megélhetésetek mellett egy kiegészítés hozzá, mert foglalkoztok vele, de ti erre rászerveztétek két ember életét és most kénytelenek vagytok korlátozni az oldal újabb rovatát egy paywall mögé, mert láthatóan 2 embert már nem tud kényelmesen kiszolgálni anyagilag. És nem értitek, hogy miért ez a kiakadás,mert végig akarjátok ütni az embereken a prémium tagságot, hogy ők megéljenek belőle és az emberek nem örülnek miatta. És gondolom azt ti is tudjátok, hogy van a beharangozóra is és az összefoglalóra is konkurencia házon belül. Lehet nem érdemes így erőltetni, hanem be kell nyelni, mint befektetés az oldal olvasottsága érdekében, mert nehezen fogtok új előfizetőket generálni, ha már lassan minden hírhez fizetni kell. Mert jelenleg azt látom, hogy a meglévő olvasóitokon akarjátok átütni, hogy fizessenek elő, de az újak felé nem látom a lépéseket.Szponzorokat nem látok(Amikor azt ecsetelte Dani, hogy a legolvasottabb oldal az országban), merchandise-t nem látok. A kandallóban lehet veletek meccseket nézni. Köszi. De mi van azokkal, akik mondjuk nem Pestiek? Zoliékkal Discordon lehet együtt meccset nézni. De mint mondtam. Engem nem érdekel, hogy fizetni kell. Én nem emiatt csalódtam most.

Ebbe az oldalba ti raktatok bele ennyi munkát, ti áldoztatok érte ennyit az időtökből, ti alakítottátok ki a közösséget és milyenségét és most tartjátok a kezeteket. Azért ez nem éppen illő dolog.

Last edited 7 days ago by AdrenalineJunkie
Fetyke
Fetyke
Reply to  AdrenalineJunkie
2024-09-08 16:19

Ha előfizető vagy, akkor tessék jönni Discordra is! Szeretettel várunk!

istvanka
istvanka
2024-09-07 14:27

Igen, eddig olvasható volt a beharangozó meg az összefoglaló is.

Fanyul23
Fanyul23
2024-09-08 11:32

Talán kommunikációban lehett volna transzparensebb a dolog, mert én nem emlékszem hogy szó lett volna arról hogy a preview kontent fizetős lesz vagy a fantasy játékra külön plusz költség lesz nem elég az előfizetés mint korábban.
Én évekig előfizető voltam, nem miattatok fejeztem be, megértem az üzleti érveket, mondjuk javaslom chestert ne engedjétek customer care ügyek közelébe mert teljességgel alkalmatlan rá.
Sok sikert nektek, idővel kiderül hogyan alakulnak az előfizetői számok. Tényleg ilyen jellegű számokat lehet tudni vagy üzleti titok? Csak mert elhangzott hogy hazánk legolvasottabb oldala vagytok ebben a témában.
Köszi

AdrenalineJunkie
AdrenalineJunkie
Reply to  Fanyul23
2024-09-08 11:46

Ahogy nézem ezek elég ad hoc dolgok és nincs mögötte különösebben megtervezve bármi is. És ijesztő válaszokat kaptam Chestertől…

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  katonadani
2024-09-08 13:09

Ebben pont nem értünk egyet, egy ilyen változást lehet és kell is kommunikálni szerintem, még akkor is ha a reakciók akkor is hasonlóak lettek volna. Nehéz azt az érvet elfogadni hogy inkább nem szólunk előre mert háborgás lesz, legyen háborgás mikor először lescrolloznak. A befektetett munka mennyisége nem lehet vita tárgya, jelenleg nem is erről van szó részemről.
A fantasy részben nem tudom értelmezni a választ, hisz pont azt írtam hogy külön díjas lett idén elöfizetéstől függetlenül, ami releváns változás. (Jogossága jelen beszélgetésnek nem tárgya)

Etnye
Etnye
2024-09-08 12:38

Sajnálom, hogy már ezt sem lehet ingyen olvasni. Itt az ideje más oldalt keresni sok sikert nektek

Fetyke
Fetyke
Reply to  Etnye
2024-09-08 16:17

Keress bátran! Sok sikert neked is!

NGT
NGT
2024-09-08 19:56

Fetyke és Bjeela kommentjeit ha fizetőssé tennétek, megháromszorozna a bevétel 😆.
Már nem olyan gyakran írnak mint régen, de aranyoszlopai a közösségnek. (Bélabá a csótányt hiányolom még mostanság)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x