Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #3

Kiegyensúlyozott menetrendet rakott össze az NFL erre a hétre, hiszen 7 meccs a 19 órás sávban, majd 5 találkozó a 22 órás sávban, sőt dupla hétfő esti rangadónk is lesz. 

Ha Ti is szeretnétek fogadni a mérkőzések kimenetelére és a spreadekre, akkor ajánljuk a TippmixPrót!

19 órás sáv

Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints (-2,5)

Az első két forduló legnagyobb meglepetése a Saints támadósora, egészen elképesztően játszanak. Fel lehet vetni kérdőjeleket, hogy mi lesz ha hátrányba kerülnek, vagy ha meg tudják állítani a futójátékukat és nem tudnak 50+ százalékban play actiont használni, de amíg ilyen jól kezdik a meccseket, addig nem lesz probléma. Az Eagles érdekes matchup, mert Vic Fangio elvileg épp a Saints által is futtatott Shanahan-rendszer megállítójaként volt aposztrofálva, így gondolhatnánk, hogy most majd lelassulnak. De nem biztos, hiszen jelenleg az Eagles nem tudja könnyű boxokkal megfogni a futást (ami alapja lenne a rendszernek), így Kamarának megint jó napja lehet, és mivel a pass rush is teljesen nulla eddig, így Carr is könnyen dobálgathat majd. Ha a túloldalon lenne AJ Brown, akkor talán tudnák tartani a lépést, de nélküle ez ellen a jó védelem ellen szerintem az Eagles offense kevésbé fog működni, mint a Saints. Az offense sikerességét sok futással még el is tudom hinni, de ebben az Eagles védelemben jelenleg kevés hitem van. Fogadós trendek és oddsváltozások alapján amúgy az Eagles lenne az okos tipp, de a pályán látottak alapján nem így gondolom.

Spread tipp: Saints -2,5

Houston Texans @ Minnesota Vikings (+1,5)

Mindkét csapat 2-0-val kezdte a szezont, ráadásul mindketten utoljára 2016-ban indítottak ilyen jól. És mindketten nagyon jól is néznek ki. Nyilván az ellenfelek is szerepet játszanak ebben, de ez a két védelem szerezte a legtöbb sacket+turnovert az első két fordulóban. Brian Flores és DeMeco Ryans egysége is a nagyon kellemetlen ellenfél, úgyhogy kíváncsian várom, hogy a CJ Stroud + Bobby Slowik és a Sam Darnold + Kevin O’Connell duó milyen válaszokat tud kitalálni ellenük. A Stroud vs. Flores mentális csata kiváltképp érdekesnek hangzik, ahogy a Jefferson vs. Stingley párharc is. Alig várom ezt a meccset. Darnoldból eggyel jobban kinézem a hibázást, ezért a Texansra teszek idegenben is.

Spread tipp: Texans -1,5

Los Angeles Chargers @ Pittsburgh Steelers (-3)

Újra két (meglepetésre) veretlen gárda összecsapása, bár ez azért jóval kevésbé várós, mint a Texans@Vikings. A támadósorok ugyanis eléggé lehangolóak jelenleg (de legalábbis sok futás lesz), így nem számítok sok pontra – nem véletlen, hogy a fogadóirodák is csak 35,5 pontra lőtték be ezt a találkozót. Nyilván figyelembe kell venni az ellenfeleket is, de EPA alapján két top3-as védelem lesz itt a pályán. Nem hiszem, hogy a Chargers fenn tudja ezt tartani a jövőben (még ha tetszik is, amit csinálnak, nincs meg az emberállomány, és hát nem a Raiders és a Panthers fog jönni minden héten), de a Steelers közel lehet ehhez. A pittsburgh-iek meccseire mindig nehéz tippelni, mert amikor elhiszed róluk, akkor jönnek a meglepetés vereségek, de őket tartom a jobb csapatnak. Ráadásul időközben Justin Herbert játékosa is (erősen) kérdőjelessé vált, és ha nem játszik, akkor nagy bajban a Chargers.

Spread tipp: Steelers -3

Chicago Bears @ Indianapolis Colts (-1,5)

Sokkal többet vártam a Bears támadósorától, de nagyon lehangoló amit eddig láttunk. És míg mondjuk a Panthersnél idén inkább Bryce Young volt a probléma forrása, itt inkább a körülményeket érzem hibásnak, az egész offense felépítése nem tetszik Chicagóban. A Coltson át lehetne futni az eddig látottak alapján, de a Bears nem biztos, hogy erre képes. Mindeközben a vendég védelem meg nagyon jól teljesít (8 meccse nem engedtek senkit 20+ pont fölé), és az eddig eléggé bizonytalan/hullámzó Anthony Richardsonnak fel kell kötnie a gatyáját, de szerintem ha ők ráfekszenek a futásra, akkor jobb esélyeik lehetnek.

Spread tipp: Colts -1,5

Green Bay Packers @ Tennessee Titans (-2,5)

A Packers gyönyörű gameplannel meglepte a Coltsot, de azt hiszem, hogy az amúgy is erős futásvédelemmel rendelkező Titanst nem fogják tudni így szétfutni. Szóval akkor Malik Willis bosszúmeccs következik volt csapata ellen? Nem tudom, nem hiszem, szerintem a Titans ezt behúzza, ki is jár már nekik egy győzelem az előző két meccs után, csak hát ki tudja, hogy Matt LaFleur megint ki tud-e eszelni valami győztes gameplant, meg ki tudja, hogy Will Levis megint összehoz-e egy-két világ hülyéje játékot. Ha Love mégis játszana a meccsen, akkor természetesen a Packesre tennék – ha erről jön hír, akkor majd frissítem a cikket és a spread tippet.

Spread tipp: Titans -2,5

Denver Broncos @ Tampa Bay Buccaneers (-6)

Elég magasra raktam a pánikmérőt a Broncos kapcsán, nem igazán látom a fényt az alagútjuk végén. A defense rengeteg blitzcel elég sok nyomást tud generálni (de csak úgy), de ezek szinte csak látszatnyomások, mert könnyen kihasználják a csapatok és így is tudnak haladni ellenük. Futójáték majdnem a liga legrosszabbja, és Bo Nixben sem látni sok lehetőséget. Ráadásul most Todd Bowles ellen kell mennie, aki mindig szétszedi az újonc irányítókat. A Buccaneers meglepően jól mutatott eddig, még szinte csere secondaryvel is nagyon jól helyt álltak a Lions ellen, és most csak könnyebb ellenfelük lesz annál. A passzjáték pedig kifejezetten jól halad (még ha a futás nem is). Fogadás szempontból lehetne egy-egy buy low, sell high dolog és akkor a Broncosra kellene tenni, de nem visz rá a lélek touchdownnyi spread alatt.

Spread tipp: Buccaneers -6

New York Giants @ Cleveland Browns (-6,5)

Egyik támadósort sem jó nézni, például első kísérletre ők ketten szerzik a legkevesebb yardot, a liga alsó negyedében vannak passzolási sikerességi rátában, és még sorolhatnánk… A két csapat közt a nagy különbség az, hogy a Browns védelem jó, míg a Giantsé rossz. Bele lehetne még mennie ebbe-abba, például hogy Malik Nabersnek most sokkal nehezebb dolga lesz, vagy hogy Myles Garrettet főleg a támadók jobb oldalára kellene állítani, de néha ilyen egyszerű az “elemzés”. Azonban nem szeretek nagy spreadre fogadni kevés pontos meccsen, és itt abszolút ez lesz a helyzet, szóval spreaddel szemben Giants.

Spread tipp: Giants +6,5

22 órás sáv

Baltimore Ravens @ Dallas Cowboys (+1)

Ha a Ravens nem 0-2-vel állna, hanem random a szezon közben találkoznának közepes mérlegekkel, akkor lehet a Cowboysra tennék itt: hazai pályán, jó passzjátékkal a gyengébb passzvédekezés ellen, erős pass rush-sal a problémás támadófal ellen, gyengébb baltimore-i futójátékkal. De a Hollók sarokba vannak szorítva, fegyver van szegezve a fejükhöz, most egész egyszerűen muszáj nyerniük, ha még rájátszásba akarnak jutni (a 0-3-as csapatok körülbelül 1 százalékának sikerült 2002 óta). Szóval szerintem valahogy kijönnek innen győztesen.

Spread tipp: Ravens -1

Detroit Lions @ Arizona Cardinals (+2,5)

Sok kevéspontos meccs lesz a héten, de ha a támadófocit szeretitek, akkor ezt érdemes bekapcsolni. A Lions ugyan megszenvedett múlt héten, de nincs okom feltételezni, hogy ne tudnák szétszedni ezt a gyengécske Cardinals védelmet. A földön például hatalmas előnyük van, de igazából a levegőben is. Azonban az arizonai offense is hasít, nagyon jól össze vannak rakva, de a Lions jó futásvédelme ellen nehezebb dolguk lesz, mint a Rams ellen volt. A múlt heti nagy győzelem miatt talán túl van árazva a Cardinals, miközben a Lions a múlt heti vereség miatt alul van árazva, ami jól jön most nekünk a spread tippekben.

Spread tipp: Lions -2,5

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams (+6,5)

Jelenlegi formájában kevés rosszabb csapat van a Ramsnél. A védelem eddig katasztrófa, és bár nem is vártunk tőlük sokat, még azt is sikerül alulmúlni (sikerességi rátában 31.-ek futás- és 30.-ak passz ellen). Nyilván ez a kisebb probléma, a nagyobb, hogy a kezdő támadósor fele megsérült, ráadásul épp a legjobb játékosok Matt Staffordon kívül. Így jelenleg szinte senki ellen nem várnék győzelmet tőlük, nem hogy a 49ers ellen, ahol ugyan szintén vannak sérülésgondok (McCaffrey, Deebo, Kittle), de jelentősen mélyebb a keretük. Ha egészséges lenne mindkét gárda, akkor is a 49ersre tennék, így pedig még egyértelműbb a helyzet.

Spread tipp: 49ers -6,5

Miami Dolphins @ Seattle Seahawks (-4,5)

A Seahawks védelme eddig elég jó számokat produkál (például legtöbb three-and-out), habár azt illik hozzátenni, hogy a Broncos és a Patriots volt az ellenfél. Most pedig szerencséjük van, hogy a Dolphins Tua Tagovailoa nélkül látogat hozzájuk. Skylar Thompsonnal 4,1 yardot átlagoltak eddigi meccsein, míg Tuával 6,4 yardot – ez a különbség a legjobb és a legrosszabb offense között 2022 óta. Lehet, hogy Thompson fejlődött, és lehet McDaniel kitalált valami király gameplant, de így nem tudok rájuk tippelni. A Seahawks amúgy is tetszik a labda mindkét oldalán.

Spread tipp: Seahawks -4,5

Carolina Panthers @ Las Vegas Raiders (-6)

Az egész forduló egyik legérdekesebb kérdése, hogy hogyan fog mutatni a Panthers Andy Daltonnal. Az egyértelmű, hogy Bryce Young borzasztó volt, és nem hogy emelt volna, egyértelműen rontott a kisegítőszemélyzetén. Szerintem Dalton képes lesz legalább nem rontani rajtuk, így jobban lehet majd értékelni az offense tagjait, hogy mi van bennük. Nyilván innen csak felfelé vezet az út az offense-nek, de szerintem életképes lesz ez a támadósor mostantól. A Raidersnek mondjuk elég jó védelme van, szóval szerintem ezt a meccset behúzzák Minshew-ék, mert a Panthers védelmén ők is egész könnyen át tudnak majd menni. Az mindenesetre érdekes párharc lesz, hogy a Raidersé a legrosszabb futójáték a ligában, a Panthersé pedig az egyik legrosszabb futásvédelem. De tudjátok mit, szerintem a Panthers szorosan tartja Daltonnal.

Spread tipp: Panthers +6

Sunday Night Football

Kansas City Chiefs @ Atlanta Falcons (+3)

A Chiefs számai nem mutatnak olyan jól két forduló után (offense és defense oldalon egyaránt), de vegyük figyelembe, hogy az előzetesen minimum playoff-csapatnak várt Ravens és Bengals volt a két ellenfelük. A Falcons egy utolsó pillanatos valószínűtlen fordítással elkerülte a sarokba szorítottságot, pedig közel voltak ahhoz, hogy menjen a kukába a szezon. Cousins az utolsó drive-ban jól nézett ki az Eagles ellen, de amúgy a meccs nagy részében nem igazán, mintha elhaltak volna kicsit a labdái. Ráadásul a Chiefs minden bizonnyal több nyomást is tud majd rá helyezi, illetve hátul coverage-ben is szorosabb őrizeteket várhatunk. Mahomesék pedig közel sem lesznek olyan rosszak, mint a Bengals ellen voltak. És tényleg két primetime meccset nyerne egymás után Kirk Cousins?

Spread tipp: Chiefs -3

Dupla Monday Night Football

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills (-5)

A Ravensnél írtam, hogy sarokba vannak szorítva, és ez abszolút igaz a Jaguarsra is, hiszen 0-3-mal kezdeni, majd a Texansszal találkozni, azzal gyakorlatilag ki is esnének a playoff-harcból. Szóval muszáj lenne nekik a győzelem, és ha nem bénáznának folyton, akkor amúgy lenne is esélyük. A védelmük jó, de a támadósor nagyon hullámzó, és főleg hibákkal teli. A Bills ellenben mindkét oldalon jónak tűnik. Például 7. legjobbak passz elleni EPA-ben, illetve míg a Jags dropbackjeinek a második legnagyobb arányában lesznek negatív játékok, addig a Billsnél a második legalacsonyabban. Ezzel együtt a sarokba szorítottság miatt spreaddel szemben a Jagsre tippelek.

Spread tipp: Jaguars +5

Washington Commanders @ Cincinnati Bengals (-7,5)

A Commandersé talán a liga legrosszabb védelme, főleg passz ellen, szóval Burrow-ék most kicsit beindulhatnak, Chase-nek is biztos a legjobb meccse jön eddig (alacsony a léc), végre talán nagyobb játékokkal is tudnak haladni (eddig nekik van a 2. legkevesebbjük ilyenből). Ugyanakkor a Bengalsé a liga egyik, ha nem a legrosszabb futásvédelme, a washingtoniak pedig nagyon jól futnak. Kliff Kingsbury támadósorai mindig is jók voltak a földön, ebben tök jó a koordinátor, csak közben a passzjátéka annyira borzasztóan beszűkült és unalmas, hogy emiatt nehéz mit kezdeni velük. Én úgy gondolom, hogy a futásaikkal jól tudnak majd menetelni, maximum majd megint megállnak a red zone-ban, de szerintem ezzel nem kapnak majd ki csúnyán, hanem benn tudják tartani maximum egy touchdownon belül a különbséget.

Spread tipp: Commanders +7,5

Magabiztosabb spread tippek

Egészen zseniális múlt hetet hoztam le magabiztos spread tippek tekintetében, ugyanis sikerült 0-6-ra kihozni a fordulót (a nem magabiztos pickekben meg 6-3-1 voltam lol).

Becsapós volt a második kör? Vagy így járok, ha rövidebb a beharangozó? Érdemes ellenem fogadni? Vagy visszatér az első heti jószerencse? Ki tudja? Mindenesetre itt vannak a magabiztosabb pickjeim erre a hétre:

  • Ravens -1
  • Lions -2,5
  • Chiefs -3
  • Buccaneers -6
  • Commanders +7,5

Magabiztos tippek múlt héten: 0-6
Magabiztos tippek a szezonban: 2-6-1

Spread tippek múlt héten: 6-9-1
Spread tippek a szezonban: 11-17-4

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. jarred 20-12
  2. renningan 20-12
  3. katonadani 19-13
  4. balentin 18-14
  5. kronikk 18-14
  6. Patrik 18-14
  7. Támogatók 18-14
  8. atreus 17-15
  9. chester 17-15
  10. Höri 17-15
  11. alatriste 16-16

 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x