Connect with us

Összefoglaló

Hatalmas meglepetés a Patriotstól, kifacsart Falcons offense, 1/1 felé tartó Panthers és Giants

A Patriots okozta a forduló meglepetését, ugyanis legyőzték a Bengalst! TJ Watt és társasága teljesen kifacsarta Kirk Cousinsékat, a Cardinals-Bills egy nagyon látványos és pontgazdag találkozót hozott, míg a Panthers és a Giants nagyon gyenge teljesítménnyel rukkolt elő, a Saints és a Vikings simán gázolt át rajtuk. 

*A mérkőzések eredményére kattintva a videós összefoglalóikat tudjátok megnézni.*

Pittsburgh Steelers @ Atlanta Falcons 18-10

Hamar kisiklott a Falcons és a Kirk Cousins hype vonat. Nem indult rosszul a találkozó a hazai csapatnak, az első drive-ból 64 yardot sikerült haladni és egy mezőnygóllal meg is szerezte a vezetést a Falcons. Aztán Kirk Cousins eladta a labdát, de ebből még sikerült felállni és a teljesen impotens Steelers támadójátéknak (270 total yard, nulla TD) köszönhetően a félidőben még így is 10-9-re a hazaiak vezettek.

A második félidő viszont teljes katasztrófa volt. A TJ Watt vezette vendég védelem ízekre szedte a top 10-be várt atlantai támadósort (Watt egészen elképesztő volt, ott szedte szét Kaleb McGaryt ahol nem szégyellte). Cousinsék teljesítménye úgy nézett ki, hogy fumble, punt, punt, punt, interception, illetve end of game, és ebből a hat nekifutásból sikerült összesen 26 yardot haladni. Konkrétan esélytelen volt a Falcons a győzelemre, a Steelersnek pedig az is elég volt, hogy sikerült hatszor eljutni mezőnygól távolságba, Chris Boswell ugyanis egyszer sem hibázott és megnyerte a meccset a csapatának. Ezzel együtt azért a pittsburgh-i offense sem rakja ki az ablakba a teljesítményt, de nyilván alacsonyabbak is az elvárások feléjük.

New England Patriots @ Cincinnati Bengals 16-10

A Bengalst sokan az NFL egyik legjobb csapatának tartják, ennek megfelelően toronymagas favorit volt a Patriots ellen hazai pályán. Joe Burrow-ék viszont olyan gyalázatosan rosszul játszottak, hogy a mérkőzés képe alapján konkrétan esélyük sem volt legyőzni az előzetesen az 1/1-re is esélyes New Englandet.

Jerod Mayo egy nagyon jó védelmet rakott össze. Persze segített, hogy Tee Higgins sérült volt, Ja’Marr Chase pedig csak limitáltan volt bevethető, de ezzel együtt is megérdemli a dicséretet. Egy-két felvillanást leszámítva a Bengals futójátéka nem létezett, Burrow-n ugyan hatalmas nyomás nem volt, de így sem tudott mit kezdeni a hátsó alakzattal. A feltett 10 ponton kívül csak egyetlen értékelhető pontszerző esélye volt a csapatnak, amikor Kyle Dugger a saját két yardosán kiütötte Tanner Hudson kezéből a labdát.

Eközben a Patriots offense meglepően életképesnek tűnt. Jacoby Brissett hozta a tőle megszokott stabil közepes teljesítményt, ami kifejezetten dicséretes annak fényében, hogy az elkapógárda valami borzalmas. Szerencséjére a támadófal egész jól nézett ki a gyenge Bengals front ellen, a Patriots ennek köszönhetően 170 yardot szerzett a földön, amiből Rhamondre Stevenson 120 yardot (és egy TD-t tett a közösbe). Egy top 10 közeli védelemmel és egy erős futójátékkal nem lehetetlen, hogy a Patriots okoz némi meglepetést, az 1/1-től legalábbis az eddig látottak alapján elég messze lesz. A Bengalsnál akár felírhatjuk ezt a szokásos első heti csúnya vereségnek, de ez elég rosszul nézett ki.

Arizona Cardinals @ Buffalo Bills 28-34

A forduló egyik leglátványosabb meccsét hozta a Cardinals buffalói vendégjátéka. Ahogy azt vártuk, Kyler Murray-vel nagyon látványos és izgalmas volt az arizonai offense. A korábbi 1/1-es 57 yardot szerzett a földön, illetve a levegőben is elég jól teljesített, így az első félidőben 17-10-re vezetett a Cardinals a sokat hibázó és túlságosan enervált Bills ellen.

A második félidőben aztán Josh Allen is elővette a lábát, amivel a Cardinals védelme semmit nem tudott kezdeni. Az irányító végül kilenc futásból 39 yardot és két TD-t szerzett (illetve számos fontos first downt), míg a levegőben 232 yard és két TD került a neve mellé INT nélkül. Mindezt úgy, hogy csak úgy szórta a bombákat, öt játékosnak volt legalább 19 yardos elkapása. Úgy néz ki, működhet ez a sok közepes elkapás dolog, pláne hogy James Cook elég jól nézett ki a játék minden elemében és elég ütős duót alkothatnak Allennel.

A mérkőzés egyébként nem volt végül annyira szoros, mint ahogy az eredmény mutatja, Sean McDermott a második félidőben jól változtatott és képes volt kivenni Kyler Murray-t a játékból. Mindössze azért nem dőlt el hamarabb a meccs, mert a Bills speciális egysége csődöt mondott és engedett egy 96 yardos visszahordott TD-t DeeJay Dallasnak a negyedik negyedben.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 10-47

Ez volt a forduló legsimább találkozója. Csak egyetlen csapat volt a pályán, az első félidőben már 30-3-ra vezetett a Saints, a mérkőzés végére pedig már csak arról szólt a történet, hogy mindenki szerezzen egy TD-t. Derek Carr nagyon szépen osztogatott, a hosszú passzai bármelyik csapat ellen élményszámba mentek volna, végül 200 yarddal és három TD-vel zárta a találkozót, de összességében mintha egy edzőmeccsen lett volna. A futójáték is működött a hazaiaknál, a támadófal tökéletes munkát végzett, de itt nem lehet eltekinteni az ellenfél minőségétől, sokkal okosabbak nem lettünk a New Orleans valós esélyeivel kapcsolatban.


A Panthers oldaláról minden rossz. Bryce Young rögtön az első passzából eladta a labdát, a meccs végére 30 kísérletéből csak 13 volt jó 161 yardért és két INT-ért, a 32,8-as passer ratingje rosszabb, mint Andy Daltoné, akinek egyetlen sikertelen passza volt az egész meccsen. A támadófal minden téren pocsék volt (négy engedett sack, 2,9 yardos futásonkénti átlag), a védelem pedig még ennyi szót sem érdekelt. Nincs még egy ennyire rossz csapat a ligában.

Minnesota Vikings @ New York Giants 28-6

Izgalmasan indult a mérkőzés, a Giants puntjára egy fumble-lel válaszolt a Vikings, így 3-0-s előnybe került a hazai csapat. Tekintve, hogy Daniel Jones végre egészséges volt, illetve hogy a túloldalon Sam Darnold volt a kezdő akár még reménykedni is lehetett egy értékelhető mérkőzésben, de aztán a valóság közbeszólt.

A Vikings a következő támadásából rögtön TD-t szerzett és ezt követően soha nem volt még csak közel sem a döntetlenhez a Giants. Sam Darnold remekül dobált, tökéletes rendszert rakott össze neki Kevin O’Connell, ráadásul Justin Jefferson is bomba formában volt. Az első félidőben ugyan még nem, de a harmadik negyedre már végérvényesen eldöntötte a kérdést a Vikings három támadó- és egy védőoldali TD-vel (a defensből Andrew Van Ginkel a forduló védője címre is esélyes).

A Giants pedig ehhez csak asszisztálni tudott. A védelem még úgy ahogy képes volt néha villanni, de a támadósor teljes halál. Daniel Jones rosszabb, mint valaha, 186 yarddal és két INT-vel fejezte be a meccset, amiből az egyik ráadásul pick-six lett. Emellett a földön sem tudott hozzátenni a játékhoz és ötször sackelték. Ez annál is rosszabb, mint amit vártunk és sehogy nem tudom elképzelni, hogy ez Jonesszal működjön.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csakeztne
Csakeztne
2024-09-09 11:46

Patriots: Szerintem, Brissett inkább gyenge volt mint közepes. Ék egyszerűségű játékokat kértek tőle, ezeket 50%-ban oldotta meg kb. Néhány menekülése jó volt, de ez egy közepes csapat ellen már nem lesz elég. Mert tegnap a Bengals kb a tavalyi évad nyitó meccsét ismételte meg, nagyon gyenge teljesítménnyel rukkolva ki.A védelem is inkább ok volt nálunk, nem nagyszerű. Remélem nem hiszik el, hogy ez már valami volt, persze fontos győzelem, és tartást adhat a csapatnak, de a teljesítmény gyenge közepes volt, örülhetünk, hogy a Cincin ilyen kedves házigazda volt.

Többiek: A posztok fontossága cikknél olvastam, hogy JJ Watt azért nem ér annyit… Nos elég ritka az NFL-ben, hogy konkrétan egy védő és egy rúgó nyer meg egy meccset, most konkrétan ez történt. A Falcons also run. Nem volt ez jó ellenfél nekik, de sok nem jó lesz attól tartok.

A Giants benevezett az 1/1-re.

Last edited 7 days ago by Csakeztne
Fimiron77
Fimiron77
2024-09-09 13:51

Azok után, hogy a Cardinals támadhatott a meccs végén a győzelemért és a két igencsak véleményes dpi közül egyet sem sikerült befújni, azt írni, hogy “nem volt annyira szoros”, hát…

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fimiron77
2024-09-09 14:58

Tegyük hozzá a bírós részhez hogy a meccs első felében a kamu Allen RTP-t leszámítva azért erősen a cardsnak fújtak, amit a másodikban próbáltak kompenzálni, ennek az eredménye a két be nem dobott DPI (meg valamiért meccsek végén elfelejtik ezeket dobni).

Ne értsd félre, nyugodtan kikaphattak volna a szar edzői döntések miatt az se érdekelt volna (én pl el nem hittem hogy meg fogják őket állítani) csak azért nem csak ennyi volt hogy nem dobtak be ott kettő dolgot.

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2024-09-09 17:32

Most lebuktál! Te nézted a meccset? :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2024-09-09 18:05

Miért ne néztem volna?

Fetyke
Fetyke
Reply to  ThySoul
2024-09-09 18:47

Mert nem voltál sehol tegnap. És hiányoltunk. :)

Fimiron77
Fimiron77
Reply to  ThySoul
2024-09-09 18:49

Csak annyi, hogy a “nem volt annyira szoros” megfogalamzás kicsit fura. Kevésen múlt. Vagyis igencsak szoros volt.

Ragi
Ragi
2024-09-10 08:50

Csak a szokásos Falcons.. Penix Time!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x