Connect with us

Összefoglaló

Lehetetlen helyzetből fordított a Falcons az Eagles ellen

99,3%. A Next Gen Stats modelljei szerint egy ponton ennyire valószínű volt az Eagles győzelme hétfő éjjel a Falcons ellen. Azonban Kirk Cousinsék innen is felálltak és behúzták a találkozót! 

Nem volt egy pontgazdag találkozó, az első félidőben konkrétan három pontszerző akció volt, ebből a Falcons szállított két mezőnygólt, az Eagles pedig egy touchdownt DeVonta Smith révén (a Sasok egyszer közel kerültek még, de elrontották a negyedik kísérletet a 10 yardoson belül). A Falcons szempontjából pozitív fejlemény volt, hogy megérkeztek az under center játékok, ellenben Cousins nem játszott valami jól, nem tudott elég erőt beletenni a dobásaiba. Főleg a futójátékkal tudott mindkét csapat haladni, Bijan Robinsonnak és Saquon Barkley-nak is elég jó estéje volt.

A harmadik negyed mezőnygól-váltással indult, de érdemes kiemelni a safety Jessie Bateset, aki TD-től mentette meg csapatát harmadikra, és negyedikre az Eagles meglepő módon nem ment neki. Ezután érkezett a Falcons első touchdownja Darnell Mooney révén (kétpontos nem sikerült, 15-10), amire az Eagles egy kegyetlen 17 játékból álló támadással válaszolt, aminek a végén Jalen Hurtsöt nyomták be touchdownra (és a kétpontos is sikerült, 18-15).

A végjátékhoz közeledve az Eagles CJ Gardner-Johnson remek játékával megállított egy negyedik kísérletet, majd leégették az órát és ott voltak a gólvonal kapujában, harmadik kísérletre 1:40-nel a vége előtt. Ekkor 99,3% volt az esélye az Eaglesnek a Next Gen Stats modellje alapján. Ha futnak és mezőnygólt rúgnak, lemegy az óra 1 percre, időkérés nélkül jöhetett volna a Falcons hat pont hátrányban. Azonban behívtak egy play action passzjátékot, ami remekül volt felrajzolva, azonban Barkley elejtette a könnyű labdát.

Negyedikre nem mentek neki (pedig lehet ez lett volna a jobb döntés), így a Falcons előtt ott volt az esély a visszatámadásra és a győzelemre. Az Eagles nem tudott nyomást gyakorolni és hatalmas területeket hagyott coverage-ben, így Cousinsék három játékból eljutottak az ellenfél 12 yardosára, ahonnan megoldották a szituációt és átvették a vezetést – és még hagytak is 34 másodpercet az órán. A meccs nagy részében gyengélkedő Cousins itt remek passzokat osztogatott és leküzdötte a főműsoridős átkot, megfordította a találkozót. Nem csak Cousins győzte le a démonjait, ugyanis ez volt a Falcons első meccsnyerő touchdownja a 2 perces figyelmeztetésen belül 2016 (!) óta.

A végén még Jessie Bates szerzett egy interceptiont, amivel lezárta a találkozót, 22-21 lett a végeredmény. A Falcons javítani tudott a múlt heti gyenge szereplés után, az Eagles pedig a Brazíliában összeszedett győzelem után visszaszállt a földre.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csakeztne
Csakeztne
2024-09-17 08:48

Dani hadd froclizzalak kicsit: You like that? A magabiztos spread tippek kapcsán is…Nehéz okosnak lenni ebben a ligában, jósnak meg szinte lehetetlen, bár a pontjátéknál látom, ebben is vannak nagyon menők.

Egyébként Philly nagyon jó lesz még szvsz, AJB-vel ez is sima. Barkley is szuper, de rengeteg a yardvesztéses játéka van, meg most volt egy végül a meccsbe kerülő ejtése. Év végére ez komolyabb csapat lehet, mint előzetesen gondoltam, bár a Siriani összeomlás árnyéka azért csak ott lebeg a csapat felett. Most is a döntő pillanatokban elhagyta az agesszív 4. játékokat. Jó kis meccs volt.

Last edited 1 day ago by Csakeztne
Cseh Tibor
Cseh Tibor
2024-09-17 12:11

Saquon Barkley says it was a ‘blessing’ to leave Giants: ‘I’m smiling more’

ThySoul
ThySoul
Reply to  Cseh Tibor
2024-09-17 13:17

Mondjuk a Giants jelenleg a liga 3 (2?) legrosszabb csapatában benne van szóval még így is jobban járt :D

Cseh Tibor
Cseh Tibor
Reply to  ThySoul
2024-09-17 15:48

Várd ki a végét.

Ragi
Ragi
2024-09-17 12:57

Ezt se gondolta senki, hogy a Saints, Buccaners, Vikings, Seahawks négyes tovább lesz veretlen mint a Cowboys, 9ers, Eagles, Lions, Packers ötös fogat

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x