Connect with us

Összefoglaló

Szörnyű Browns offense, őrült Seahawks-meccs, győztes Harbaugh-bemutatkozás

A Cowboys simán kiütötte a szörnyű támadójátékot hozó Brownst, a Seahawks továbbra is képtelen normális meccseket játszani, Jim Harbaugh győzelemmel mutatkozott be a Chargers élén, a Buccaneers pedig magabiztosan verte a Commanderst. 

Dallas Cowboys @ Cleveland Browns 33-17

A Browns egy gyors sackkel kezdett, majd a rövid pályát kihasználva egy mezőnygóllal meg is szerezte a vezetést. A félidőben pedig ennyi is volt az offense teljesítményük. Ebben a drive-ban egy darab first down összejött nekik, utána nulla. NULLA. Kiábrándító volt Deshaun Watson játéka (ismét), egyetlen egy 5 yardnál hosszabb sikeres passza sem volt a félidőig. Az öt three-and-out mellé pedig egy interceptiont is dobott, habár felpattanó labda volt, de benne volt a játékában. A közönség pedig hangos füttykoncerttel díjazta ezt. A védelem csak-csak tartotta magát a körülményekhez képest, de 20 pontot felpakoltak Prescotték a táblára két mezőnygóllal, egy Brandin Cooks elkapással és egy Zeke Elliott futással – Elliott egyébként meglepően jól nézett ki.

Ha valaki még reménykedett volna egy szoros meccsben, az gyorsan lelombozódott, ugyanis a második félidő első támadásából újabb three-and-out lett a Brownstól, ráadásul a puntot KaVontae Turpin vissza is hordta TD-re, így már 27-3 állt az eredményjelzőn. Ekkor Watson levezette egyetlen értelmes támadását, amiből Jerry Jeudy touchdownt is szerzett, majd a dallasiak félgőzzel játszva lőttek még két mezőnygólt, hogy a legvégén még szépítsen egyet Jerome Ford futásával a hazai gárda, de ez már abszolút garbage time-ban jött.

A visszatérő Trevon Diggs szerzett egy interceptiont, emellett az volt az ember érzése, hogy szinte minden drive-ban jegyzett egy sacket a Cowboys (valójában 6 került a nevük mellé, szóval csak minden másodikban). Nagyon szépen muzsikált Mike Zimmer legénysége, de persze lehet ez csak a nagyon rosszul kinéző Browns offense “érdeme” volt.

(katonadani)

Denver Broncos @ Seattle Seahawks 20-26

Pete Carroll menesztésével nem távoztak az őrült meccsek a Seahawks háza tájáról. Az első félidő ugyanis abszolút beleillett ebbe a mintába. Geno Smith egyből eladta a labdát a saját térfelén, aztán eléggé megállt a tudomány mindkét oldalon, majd 3-3-as állásnál a Broncos végre összerakott egy jó drive-ot, aminek egy Julian Love interception lett a vége. Persze lehet Bo Nix csak nagyon taktikus volt, mert a Seahawks egyik falembere holding büntetést szedett össze az endzone-jában, így safety és 2 pont került a denveriek neve mellé, plusz ugye visszakapták a támadás jogát is. Ezzel nem tudtak élni, de megint csak taktikus volt Nix, hiszen a Seahawks elejtette a puntot, amiből még három pontot felpakolt a Broncos (8-3).

Az őrület folytatódott egy Geno Smith 34 yardos (!) futott touchdownnal, majd a Broncos egy remek punt után újabb safetyt ért el, így 10-9 állt az eredményjelzőn. Két rövid pályás mezőnygóllal és két safetyvel volt 10 pontja a denverieknek. Nix egyébként ezen a ponton 1,5 yardos passzonkénti átlagot hozott le, ami kriminálisan alacsony, rossz volt nézni őt és az offense-t is. Aztán a félidő előtt végre mutatott egy nagyon szép passzt, aminek mezőnygól lett az eredménye.

A második félidő már nem volt ilyen őrült, a Seahawks Geno Smith remek játéka mellett előbb Kenneth Walker futásával, majd egy mezőnygóllal, majd egy Zach Charbonnet elkapott hatpontossal, végül egy Riq Woolen interceptionnel (Nix három védő közé próbálta bedobni a labdát) 26-13-ra módosította az állást és szinte megnyerte a meccset. A Broncos offense a második félidőben teljesen harcképtelen volt, csak a legvégén Nix futott még egy hatpontost, de a Seahawks egy utolsó first downnal lezárt a mérkőzést.

Meglátjuk majd a későbbiekben, hogy melyik a nagyobb erő, de a Seahawks defense rendkívül jól mutatott és bármi 10 yard feletti játék volt, arra ők értek oda elsőnek. Miközben a Broncos offense nagyon rosszul nézett ki, Nix mindössze 3,3 yardos átlagot hozott le, ami a 6. legkevesebb valaha (minimum 40 passzkísérlet). Ezzel nem nagyon lehet megélni a mai NFL-ben.

(katonadani)

Washington Commanders @ Tampa Bay Buccaneers 20-37

A Brownsnak jól jönne most egy olyan jó irányító, mint mondjuk, nem is tudom, Baker Mayfield… Vajon hol találhattak volna ilyet? A korábbi 1/1-es QB a Buccaneersben ugyanis megint nagyon jól játszott és simán verte meg a Commanderst. Kis túlzással egy percig sem volt kérdés a győztes kiléte, a fővárosiak csak az első három és fél percben nem voltak hátrányban, ennyi ideig tartott mezőnygólig eljutnia a Bucsnak. Utána pedig az egész meccsen egyetlen egy puntjuk volt csak, a labdát meg nem adták el, ami elég jó recept a sikerre. Rúgtak még két mezőnygólt az első félidőben, illetve Mike Evans beköszönt pár gyönyörű elkapással (egyik TD is lett), majd a második félidőben mindhárom kezdő WR betalált (Evans mellett Chris Godwin és az újonc Jalen McMillan) is. A mérkőzés nagy részében könnyedén mentek át az ellenfél védelmén.

A Commanders offense nem mutatott különösebben jól az 1/2-es Jayden Danielsszel, aki leginkább a földön tudott veszélyes lenni a 88 yardjával és két touchdownjával. Kissé meglepő, hogy a Buccaneers nem ezt akarta elvenni elsősorban, de ennyi baj legyen, ha így is simán nyernek. Ugyanis még az eredménynél is simább volt a meccs, hiszen az utolsó touchdownja a vendégeknek már garbage time-ban született a legvégén. A passzjáték nagyon be volt korlátozva a Commandersnél, ami nem sok jót vetít előre, és még Terry McLaurint sem tudták bevonni a játékba. Persze a Bucs defense nem egy kellemes első ellenfél, de elég gyengén mutatott az egész Commanders – nyilván messzemenő következtetést ne vonjunk még le, de ne lepődjünk meg, ha a legrosszabb csapatok közt lesznek idén.

(katonadani)

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Chargers 10-22

Lassan indultak be a csapatok, az első négy támadásból három punttal, egy pedig turnover on downsszal ért véget. Az első pontokat a Chargers szerezte meg egy mezőnygóllal, amire a Raiders egy pazar TD drive-val válaszolt. Ezt követően két és fél negyeden keresztül csak szenvedést és hibákat láttunk mindkét féltől.

A Chargers offense sehogy nem akart működni, a legjobb elkapóit és Austin Ekelert elvesztő Justin Herbert egyáltalán nem találta a ritmust, a támadófal sem segítette, így leginkább a Raiders labdaeladásaiból élt az offense. Az áttörés a negyedik negyedben történt, amikor 9-7-es állásnál a Las Vegas kihagyott egy mezőnygólt. Ezt követően a Chargers megszerezte az első TD-jét a szezonban, de a mérkőzést nem tudta lezárni.


A Raiders egy mezőnygóllal feljött 16-10-re, majd eljutott a Chargers 43 yardosáig. Hat pontos hátrányban, 7 perccel a mérkőzés vége előtt azonban Antonio Pierce úgy döntött, hogy puntol 4&1-re. A gyáva/konzervatív/ostoba döntést a Chargers azonnal meg is bosszulta egy TD-vel, Gardner Minshew pedig a végén feltehette a gyenge játékára a pontot egy felpattanó interceptionnel.

(renningan)

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atis123juve
atis123juve
2024-09-09 11:02

Milyen volt TB a kommentátor fülkében?

ThySoul
ThySoul
Reply to  atis123juve
2024-09-09 11:18

Szar. Második félidőre elméletileg egy fokkal jobb lett de összességében mindenki szerint rossz volt

Kedvencem a témában: “At one point in the first half, Brady spent about 30 seconds explaining how gaining 20 yards is much harder than gaining 10 or 15 yards. That’s the kind of analysis you get for $375 million.”

atis123juve
atis123juve
Reply to  ThySoul
2024-09-09 13:29

Én is kerestem videókat, és amit ott felhoztak, hogy nem nagyon kritizál dolgokat. Mindenkivel próbál “nice” lenni.

atis123juve
atis123juve
Reply to  katonadani
2024-09-09 13:46

Hát ha ehhez is úgy áll hozzá, mint a QB poszthoz, akkor biztosan felhozza magát, de az biztos, hogy ilyen tapasztalattal a háta mögött, mindenki többet vár tőle már az elejétől. Csak emiatt vissza fogom nézni a meccset.

Csakeztne
Csakeztne
2024-09-09 12:15

A Browns rosszabb volt TB-nél, de nem sokkal sajnos. Borzalmas volt a Browns, talán még a Bengalsnál is gyengébb, ami nem semmi. A védelem kb 0 volt, a támadó sor hatalmas mínusz. Ez még alibinek is kevés. Fun fact a Steelers nyert egyedül a csoportból. Hát nem ezt vártam.

RGIV egy bekövetkezésre váró katasztrófa. A vakmerő ropi, továbbra sem NFL kompatibilis. Dan Quinn (akiről a tévében megdöbbenve hallottam, hogy jó főedző, nevettem is nagyot), ha nem vigyázz rá jobban, nagy baj lesz előbb-utóbb szvsz Ráadásul ezért a Cpmmandersért kár bárkit is feláldozni. Bakert viszont szeretem nézni Tampában, bírom a hozzáállását és többnyire a játékát is.

A Harbough faktor már megvillant. Igen elég gyengécske a csapat, teli problémákkal, de a bohóckodást nem tűri az látszik. Az ilyen meccseket a korábbi zsenik alatt simán el tudta bukni a Chargers Rivers-szel Herberttel, Allennel, Willams-szel, Gordonnal, Ekelerrel. Most a döntő drive elején Herbert elkezdte nyomni a szokásost, delay of game, Harbough majdnem berohant letépni a fejét, és több hiba valahogy nem is volt. Reményt keltő. Lehet, hogy még nem pont idén, de szerintem bizakodhatnak a sokat szenvedett szurkolóik.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x