Connect with us

Minden ami NFL

Túlreagálás vagy valóság?

Az első hét mindig kiszámíthatatlan az NFL-ben és rengeteg meglepő eredmény vagy nem várt teljesítmény születik. Nem volt ez máshogy idén sem, mi pedig szemezgetve az eredményekből megpróbáljuk megmondani, hogy mi túlreagálás és mi az, ami valós is lehet.

A Saintsé a liga egyik legjobb támadósora

A New Orleans Saints valósággal rommá verte a Carolina Pantherst, 380 összyardot és 47 pontot szereztek úgy, hogy a második félidőben már csak félgőzzel játszottak. Harmadik helyen állnak EPA/play szerint és mind passzban, mind futásban a top6-hoz tartoznak.

A mérkőzésen az első kilenc támadásukból pontot szereztek, ami még Sean Payton időszaka alatt is csak kétszer fordult elő és 2000 óta összesen háromszor. Klint Kubiak újonnan kinevezett támadókoordinátort mindenképpen dicséret illeti és felmerül a kérdés, hogy ennyire aludtunk a Saints támadósorán és Derek Carron?

Nem gondolnám. Sokat torzít a képen ugyanis az ellenfél. A Panthers túlzás nélkül a liga legrosszabb csapatának tűnt, mind védő-, mind támadó oldalon. Egyrészt három rövid pályát is ajándékoztak a Saintsnek, így Carréknak nem kellett végig menniük minden alkalommal, másrészt az egyik legtöbbször jöttek le three-and-outtal Bryce Youngék, azaz mélyen saját térfélről kellett puntolniuk, ami szintén az ellenfél pontszerzéseit segítheti.

Mindezek mellé a Panthers védelem szintén a liga alját súrolta. Top3-ban voltak elrontott szerelésekben, engedett legalább 10 yardos passzokban és Derek Carr a legkevesebb alkalommal passzolt nyomás alól a kezdők közül. Mindezt úgy, hogy az egész offseason arról szólt, hogy a Saints támadófala siralmas. Egyszerűen a Panthers nem váltott ki semmi ellenállást az ellenfélből. Egy hajszállal talán tényleg jobb a Saints offense mint gondoltuk, de ez a meccs csalóka lehet, mert igazi teszt elé nem állították őket.

Verdict: Túlreagálás

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

6 Comments
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2024-09-11 09:08

Akármennyire elit Allen meg Jackson is van egy szint ahol nem fogják tudni tök egyedül megoldani. Persze javulhat mindkét csapat (bár a Billsnél egy meccs után pont ugyanazok a problémák mint az elmúlt 2-3 évben), de én jelenleg nagyon max divisional roundot látok mindkettő gárdában.

Plusz ott van az is hogy ha ennyire vinniük kell a csapatot a hátukon be fognak olyan dolgokat is vállalni amit nem kéne és össze fogják őket törni, Allennek már van sérülése mert be kellett küldeni a darálóba az 1/4es Cards ellen hogy egyáltalán esélyük legyen :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Patrik
2024-09-11 11:10

Texans? Bengals ha Burrow hajlandó mást is játszani és normális lesz az offense?

Nyilván ha egymás ellen kell játszaniuk akkor valamelyik főcsoportdöntőbe megy de valahogy én az elmúlt pár év PO eredményeit elnézve nem látom hogy bármelyikük elér odáig. Oké annyira nem acélos jelen állás szerint az AFC de Lamar rájátszásban azért szokott szenvedni, a Bills csodaPO védelmét meg ismerjük, még én is felraknék nekik 30 pontot

bjeela
bjeela
Reply to  ThySoul
2024-09-11 13:27

Nem annyira acélos az AFC? Könyörgöm aggyá nekem is abbó a szemüvegbő, amit tejis hordasz, mer má unalmas a valóság.

ThySoul
ThySoul
Reply to  bjeela
2024-09-11 14:22

Van a Chiefs, oké. A texans akik erősödtek tavalyhoz képest de tavaly rommá verte őket a Ravens.

Kövi polcon a Bills, Ravens, Bengals hármas. Első kettő arra épít hogy a QB majd varázsol valamit aztán vagy elég valamire vagy nem, a Bengalsnál meg nincs meg az a védelem ami anno SB-be vitte a csapatot+az offense szokás szerint szenved és nagy változtatásokat kell eszközölni.

És akkor utolsó polcon a Dolphins akik nonstop elfogynak a végére és nem látom ez miért változna, a Jets akik ugyan brutál védelemmel rendelkeznek de egy ezer éves Arod a QB egy borzalmas Hackettel a háta mögött, a nonstop balfaszkodó Jags és….ennyi?

Szóval van 5 csapat akiknek reális esélye van SB-be jutni és abból is hárommál mocsok nagy kérdőjelek vannak

Ragi
Ragi
2024-09-11 18:44

Benne volt a pakliban hogy a Watson trade nem sül el olyan jól a hosszú kihagyás miatt. Láttuk DW-t top 3 szinten játszani, így a kihagyása után szerintem senki nem gondolt erre hogy ekkora giga mellényúlás lesz azon kívül hogy a botránya miatt sokan akartuk a bukását, de ilyenre álmunkban se mertünk gondolni hogy a valaha volt legnagyobb hiba lesz az ő szerződtetése úgy hogy nem játszik közbe sérülés.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x