Connect with us

Hír

Új fejezet a Diósd Saints történetében – Irány a HFL! (x)

A Diósd Saints amerikai futball csapata 2025-ben új szintre lép, hiszen története során először indul a magyar kiemelt amerikai futball ligában, a Hungarian Football League-ben (HFL). Ez a lépés tökéletesen illeszkedik a klub hosszú távú fejlesztési stratégiájába, amelynek célja, hogy a csapat hazai amerikai futball elitjében is megállja a helyét.

A Saints nemcsak egy, hanem két felnőtt csapattal vág neki a 2025-ös szezonnak. Az első számú csapat a HFL-ben képviseli jövőre az egyesületet, míg a második csapat a DIV1-ben, a magyar másodosztályban versenyez majd. Ez a kettős szereplés lehetővé teszi, hogy a folyamatosan bővülő keret minden játékosa játéklehetőséget kapjon, legyen szó juniorból érkező fiatalokról vagy frissen toborzott újoncokról. A csapat arra törekszik, hogy minden játékos számára adott legyen a fejlődés lehetősége, és ezáltal a diósdi csapat folytathassa látványos előrelépését.

A klub nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy minden játékos számára megkönnyítse a sportolás megkezdését és folytatását. Ennek érdekében sisak és vállvédő bérlési lehetőséget biztosítanak, ami jelentősen csökkenti az anyagi terheket, így még több érdeklődő vághat bele az amerikai futball sportágába.

A 2025-ös szezonra az edzői stáb is tovább erősödik. Az Offensive Coordinator posztra új érkezőnk, Luke Ikenna Ekoh csatlakozik, aki a 2024-es HFL bajnokcsapatból igazolt át a Diósdhoz. A védelem irányítását szintén az előző szezon bajnokától érkező edző, Trevin Howard veszi át Defense Coordinatorként. A háttérstáb további erősítéseken dolgozik, hogy a csapat minden pozícióját a legmegfelelőbb szakemberek irányíthassák.

A felnőtt program mellett a Diósd Saints nem feledkezik meg az utánpótlás-nevelés fontosságáról sem. A klub U17-es flag futball csapata 2024-ben ezüstérmet szerzett az első ízben kiírt Flag Futball U17 bajnokságban, és 2024-ben újabb mérföldkőhöz érkezik: a junior tackle csapat először vesz részt az U15-ös amerikai futball bajnokság küzdelmeiben. Ez egy újabb lépés az utánpótlás fejlesztésben, melynek eredményeként, minél hamarabb saját nevelésű fiatalok kerülhetnek majd fel a felnőtt csapat keretébe.

A Saints folyamatosan fejlődik, toboroz és mindig nyitott az új játékosok előtt, legyen szó akár felnőtt, akár utánpótlás szintről. Ha érdekel az amerikai futball és a Diósd Saints szakmai programja, ne hagyd ki a szeptember 15-i toborzó eseményt! Itt kipróbálhatod a sportág alapjait, és csatlakozhatsz egy összetartó csapathoz. További információkat és a regisztráció ITT érhető el.

*szponzorált tartalom*

Click to comment
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x