Connect with us

Összefoglaló

Őrült meccsen nyert a Ravens és a Giants, tovább robog a Commanders, már nem nyeretlen a Jaguars

Zseniális meccsekből most sem volt hiány. A Commanders megállíthatatlan, a Ravens egy őrült meccsen, a hosszabbításban győzte le a Bengalst, a Giants egy utolsó pillanatos hihetetlen játékkal verte meg a Seahawkst, a Jaguars pedig végre nem nyeretlen.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 34-37

Már nem nyeretlen a Jaguars, 280 nap után újra győzelemnek örülhet Doug Pederson együttese! A Colts az elmúlt 8 évben egyszer sem tudta idegenben legyőzni soros ellenfelét, és a sorozat ezúttal sem szakadt meg, miután a Jaguars offense a szezon legjobb teljesítményével, közel 500 yardot termelve, egy utolsó perces mezőnygólnak köszönhetően kicsikarta a győzelmet.

Michael Pittman Jr. szerezte meg a vezetést a vendégeknek Joe Flacco passzából (Anthony Richardson sérülés miatt nem játszott), ezután azonban a Jaguars pillanatai következtek. Először egy hosszú drive végén megszerezték az első pontjaikat egy mezőnygól révén, majd az első körös újonc Brian Thomas Jr. végigszáguldott a pályán, 85 yardos touchdownját követően már a Jaguars vezetett. A Colts másfél perccel a félidő vége előtt kiegyenlített, majd egy gyors fumble váltást követően a Jaguars még felpakolt három pontot a táblára, így előnnyel mehettek az öltözőbe.

A második félidőt álmoskásan kezdték a támadósorok: 3 punt és egy Lawrence interception után azonban elszabadult a pokol. Zsinórban 6 pontszerző drive-ot vezettek a csapatok: a Jaguarsból kétszer Tank Bigsby szerzett futott hatpontost, illetve Brenton Strange köszönt még be, míg a túloldalon 2 TD (Mo Alie-Cox és Trey Sermon iratkoztak fel az eredményjelzőre) és 1 mezőnygól érkezett.

Négy perccel a vége előtt 7 pontos előnyben nem tudott first downt szerezni a Jaguars és egy puntot követően két játék alatt büntetett a Colts: Flacco és Alec Pierce 65 yardos összjátéka után úgy tűnt, hogy készülhetünk a hosszabbításra. Végül azonban nem így lett, túl sok időt hagyott az órán az Indianapolis. Trevor Lawrence mezőnygól-távolságba kormányozta az övéit és az újonc rúgó, Cam Little 49 yardról nem hibázott. Flacco és Lawrence őrült pisztolypárbajt vívtak egymással a második félidőben, de végül a fiatalabb karmester örülhetett a végén.

(Atreus)

Cleveland Browns @ Washington Commanders 13-34

Két teljesen ellentétes irányba haladó csapat mérkőzését láthattuk: a Browns támadósorát büntetés nézni, míg az újonc Jayden Daniels vezette Washington offense a szezon legnagyobb sztorija öt forduló után. Ugyan az első két drive-ból még csak egy punt és egy interception jött össze a a hazai csapatnak, utána azonban elkezdődött a tűzijáték, végül a fővárosiak kiütéses győzelmet arattak az egyre mélyebbre süllyedő Browns ellen.

A Cleveland támadósora egyáltalán nem tudott haladni az első 30 percben (később se nagyon), pontokat is csak a kedvező mezőnypozíció miatt tudtak egy ízben szerezni, az első félidő végén 283-67 volt a támadó yardok aránya a Washington javára. Eközben Brian Robinson kétszer is közelről szerzett futott touchdownt a hazai csapatnak, majd Daniels is elindított egy mélységi bombát, amit Dyami Brown húzott le a célterületen belül, így félidőben 21 pontos előnyre tett szert a Commanders.

A játék képe a második félidőben sem változott meg. Hiába szerzett labdát a Browns defense rögtön a szünetet követően, a támadósortól ekkor is csak egy mezőnygólra futotta. A Commanders persze nem tétlenkedett, a harmadik negyedben még 10 pontot szereztek, így villámgyorsan megkezdődött a garbage time. Ugyan a negyedik negyedben Deshaun Watson és Jordan Akins még összehoztak egy touchdownt, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A Commanders egyre komolyabb playoff esélyes, míg a Brownsnál most már időszerű a kérdés, hogy mikor ültetik le a padra Watsont, mert a csapat egyre inkább a szakadék szélén egyensúlyozik.

(Atreus)

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals 41-38 (h.u.)

A támadósorok szerelmeseinek igazi csemege volt a találkozó, a védelmek ugyanis úgy döntöttek, hogy a második félidőre már nem jönnek ki, így elszabadult az őrület. A két offense a végtelen mennyiségű pont mellett összesen 962 yardot gyűjtött a hosszabbításba torkolló találkozón.

A meccset a Ravens kezdte és azonnal TD-t is szerzett a Bengals gyengélkedő védelme ellen. Egy punt-váltás után egyenlített a Bengals, amit egy-egy 3&out követett mindkét fél részéről – ekkor még nem úgy tűnt, hogy pontgazdag lesz a találkozó. A Ravens vitte be az újabb találatot, majd a hazai védőknek sikerült szerelniük Derrick Henryt a saját end zone-jában, a safety után pedig a vezetést is átvette a Bengals, így a szünetre 17-14-es állással mehettek Joe Burrow-ék.

Az első félidőben összesen hét punt volt, a második játékrészben viszont csak egy, miközben egymás után hat TD-t gyűjtöttek a csapatok és volt még egy mezőnygóllal véget érő drive. Úgy tűnt, hogy a Bengals kézben tartja a mérkőzést, az első játékrész végén kiharcolt előnyt ugyanis hamar sikerült 10 pontosra növelni és még a negyedik negyed közepén is tartotta a különbséget a csapat. A Ravens mindig csak szépíteni tudott, aztán három perccel a találkozó vége előtt Burrow eladta a labdát az ellenfél red zone-jának közelében.

A hiba sokba került: ahelyett, hogy lezárta volna a találkozót a Bengals ellentámadásba kezdhetett a Ravens és ki is egyenlített. Burrow-éknak ugyan még volt idejük visszatámadni, de az utolsó pillanatban a baltimore-i védők megérkeztek a második félidőre, így a rendes játékidő egy Cincinnati punttal ért véget.

A hosszabbítást a Ravens kezdte és nagyon szépen haladt az offense, majd az addig hibátlanul játszó Lamar Jackson elejtette a snapet és a Bengals védői megszerezték a labdát. A Bengals viszont nem tudott élni a lehetőséggel. A zseniálisan teljesítő Burrow egyszer sem passzolhatott, Zac Taylor ugyanis valamiért úgy látta jónak, hogy három középső futással alapoz meg egy 54 yardos mezőnygólnak. Ami annak rendje és módja szerint ki is maradt, az újabb eséllyel pedig már ért a Ravens és Justin Tucker eldöntötte a csoportrangadót.

(Renningan)

New York Giants @ Seattle Seahawks 29-20

Az 1-3-as Giants a legjobb támadója, az újonc elkapó Malik Nabers nélkül utazott az előző fordulóig veretlen Seahawks otthonába, így elég egyértelműnek tűnt a végkimenetel. Ehhez képest egy rendkívül szoros és izgalmas meccset játszott a két csapat, ahol ráadásul stabilan a Giants tűnt a jobb csapatnak.

Az első félidőben még a papírforma eredmény látszott jönni, pláne azok után, hogy a New York-i csapat 4&goalra összehozott egy fumble-t milliméterekre a TD-t érő vonaltól, amiből aztán 101 yardos fumble-sixt szerzett a Seahawks. A borzalmas hiba ugyanakkor nem törte meg Daniel Jonesékat, akik két pontszerző drive végén átvették a vezetést. Ugyan a Seahawks még ki tudott egyenlíteni a félidő végéig, de ettől a ponttól kezdve végig a hazaiak irányították a találkozót.

Ehhez persze a hazaiak is kellettek. DK Metcalf sorozatban a második meccsén hagyta el kritikus helyzetben a labdát, az ellentámadásból pedig hét pontra növelte az előnyét a meglepően jól futó Giants. A Seahawks nem is tudott ebből talpra állni, a negyedik negyedben már 10 pontos volt a gárda hátránya. Már csak a two minute warning előtt sikerült szépíteni, a Giantsnek pedig mindössze egyetlen first down kellett a győzelemhez. A 3&4-re behívott passz viszont sikertelen volt, így megkapta az esélyt a Seahawks. TD-re végül esély sem volt, de egy mezőnygóllal hosszabbításra menthette volna a mérkőzést a csapat, azonban a New York-iak blokkolták a kísérletet, Bryce Ford-Whaeton pedig egy 60 yardos visszahordott TD-vel beállította a végeredményt.

(Renningan)

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x