Connect with us

Beharangozó

Sean Payton volt csapata ellen, azaz Saints-Broncos a 7. forduló nyitányán

A nyitómeccs óta minden fordulóban csoportrangadót rendeztek csütörtök éjjel, most azonban megszakad ez a sorozat, ugyanis ma éjjel a Saints látja vendégül a Broncos együttesét. Ez egyben azt is jelenti, hogy Sean Payton visszatér egykori sikerei helyszínére. 

A Saints offense szuperül kezdte a szezont Klint Kubiak koordinálásával, azonban az utóbbi hetekben összeomlottak. Ennek egy része az offense fenntarthatatlansága, másik része a belső támadófal sérülései, legújabb indoka pedig Derek Carr kiesése, majd a két kezdő elkapó sérülése. Szóval eléggé rottyon van most ez a támadósor, így nem csoda, ha nem raknak majd fel sok pontot a Broncos egyébként elég jól teljesítő védelmének.

A denverieknél nem lesz ott a pályán Patrick Surtain, ami alapvetően nagy probléma lenne, de Chris Olave és Rashid Shaheed nélkül azért jóval kisebb gondot tudnak okozni a Saints WR-ei, szóval Surtain kiesése sem olyan fájó. A Broncos védelme rengeteget fog blitzelni, és az All-Pro formában játszó Zach Allen és társai segítségével vélhetően sok nyomást fognak helyezni Spencer Rattlerre, akinek nagyon nehéz dolga lesz ilyen személyzettel és ilyen kellemetlen ellenféllel szemben. Vélhetően a denvriek nem engedik majd annyit kimozogni a zsebből, mint a Buccaneers tette a múlt heti első félidőben, amikor elég jól játszott az ötödik körös újonc – utána viszont bent tartották a zsebben és meggyűlt a baja a defense-szel.

A labda túloldalán alapvetően arra számíthatnánk, hogy szintén nem lesz sok haladás, hiszen a Broncos támadósora nem valami szemet gyönyörködtető, a harmadik legkisebb arányban tudják elkerülni a harmadik kísérleteket és a második legkisebb arányban oldják meg azokat. Bo Nix nyilvánvaló passz szituációkban pedig az egyik legrosszabb EPA mutatóval rendelkezik a ligában. A Saints teljes haderővel meg kellene tudja állítani Nixéket, azonban fontos kiemelni, hogy a védelem múlt vasárnap és azelőtt hétfőn összesen 152 snapet volt a pályán, ez pedig meglátszott a szerelési hatékonyságukon, hiszen rengeteg tackle-t rontottak el ezeken a meccseken. Így ha a Broncos rövid passzokkal igyekszik haladni, akkor pár elhibázott szerelési kísérlet segítségével sok elkapás utáni yardot tehetnek meg.

A Saints gondjai miatt szerintem a Broncos az esélyes a mérkőzésen, még ha idegenbe is kell utazniuk rövidebb felkészülési idővel. A fogadóirodák szerint nagyon kiélezett találkozóra van kilátás, hiszen a denveriek mindössze 1 pontos favoritnak számítanak.

Spread tipp: Broncos -1

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x