Connect with us

NCAA

Szombati beszámoló #4 – College foci 2024

Egy hónap már el is telt az idei egyetemi fociszezonból, szépen lassan kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok a playoff helyekre vadászó csapatok között. Jelenleg 14 gárda áll makulátlan mérleggel az ACC, a Big 10, a Big 12 és a SEC (együtt: Power 4) konferenciákban.

A szombati beszámoló negyedik részében megvizsgáljuk ezeket az együtteseket, és megpróbáljuk megjósolni, hogy meddig maradhatnak veretlenek, illetve polcokra helyezzük ezeket a programokat aszerint, hogy milyen kilátásokkal várhatják a szezon hátralévő részét.

Megjegyzés: Zárójelben a csapatoknak az Associated Press legutóbbi top 25-ös rangsorán elfoglalt helyezése látható. 

Irány a playoff

Alabama Crimson Tide (1)

Nick Saban visszavonult? Nem probléma. Kicserélődött a fél védelem? Megoldjuk. Az elkapósorban kevés a bizonyított tehetség? Nem baj, majd bedobjuk a mélyvízbe a 17 éves csodagyereket. Bármekkora változások is történnek a college foci világában, egy dolog állandó: a Crimson Tide mindig utat talál a győzelemhez.

Nem gyakran fordul elő a Georgia védelmével, hogy az ellenfél első négy támadósorozatából négy touchdownt engednek. Az Alabama ugyanakkor úgy hatolt át a Bulldogs védelmén, mint kés a vajon, Kirby Smart tanítványai az első félidőben semmilyen választ nem tudtak találni a Jalen Milroe irányította támadósor ellen.

Hatalmas dicséret illeti Kalen DeBoert, aki zökkenőmentesen vette át minden idők legjobb egyetemi vezetőedzőjének posztját, eddig igazolja, hogy nem véletlenül tartják a szakértők az ország egyik legjobb támadógurujának. Meccsenként 47 pontot átlagol az idei szezonban a csapat, és bár ugyan a futójáték még nem igazán indult be (89. hely sikerességi rátában), a passzjáték szárnyalása miatt nincs is igazán rá szükség. Fel kell kötnie a gatyát annak, aki le akarja lassítani DeBoer ezer fokon égő legénységét.

Legnagyobb esély a vereségre: a Tennessee Volunteers ellen (október 19.) 

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x