Connect with us

Hír

Tom Brady a héten hivatalosan is a Raiders kisebbségi tulaja lesz

Tom Brady már egy ideje szeretne a Raiders kisebbségi tulajdonosa lenni, azonban eddig nem sikerült engedélyeztetni a tranzakciót, mert túl olcsón vette volna meg a tulajdonrészt. Az ESPN információi szerint a héten viszont már végre sor fog kerülni erre, ugyanis várhatóan a keddi tulajdonosi találkozón engedélyezi majd ezt a többi tulaj.

Kiemelt kép: TheAthletic

Az NFL pénzügyi bizottsága már átnézte Brady vételi ajánlatát és a többi tulaj elé fogják terjeszteni, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy ők nem találtak benne kivetnivalót, így szinte biztosan engedélyezik majd a többiek is. Összesen 24 szavazatra van szükség ahhoz, hogy átmenjen a dolog, de ez csak egy formalitásnak tűnik. Brady nagyjából 10 százalékát veszi majd meg a Raidersnek, bár nem egyedül, hanem Tom Wagner üzletemberrel együtt.

Brady így a harmadik ex-játékos lesz, aki tulajdonosa lesz egy NFL-csapatnak: eddig George Halas és Jerry Richardson mondhatta el ezt magáról. Más sportokat figyelembe véve például Michael Jordan vagy Magic Johnson volt már tulajdonos major sportok franchise-aiban, de például Lewis Hamilton is társtulaj lett a Broncosban, sőt Patrick Mahomes is vásárolt már tulajdonrészt a Royals baseballcsapatában.

Brady jelenleg a FOX csatornánál kommentátorkodik (egyre jobban végzi egyébként ezt a munkáját), ami azért kissé visszás így, hogy tulajdonos is lesz az NFL-ben, hiszen valamilyen szinten belsős infókhoz juthatna a produkciós meetingeken. Ezekre tulajdonosként már állítólag nem járhat majd, ami viszont megnehezíti a munkáját.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
TheGUARDiAN
TheGUARDiAN
2024-10-14 08:50

Mi értelme ennyire erőltetni ezt a bevásárlást? Pláne, ha a munkájában is akadályozni fogja. Nem értem, miért nem nézett szét más sportoknál, NHL, MLB, NBA. Bármely más ligában probléma nélkül vehetett volna részesedést, miért pont a Las Vegasra fájt a foga?

Fetyke
Fetyke
Reply to  TheGUARDiAN
2024-10-14 10:04

Üzlet!
Az NFL jelenleg az egyik legjobb befektetésnek tűnik. Rohamosan nő a franchise-ok értéke és még pénzt is termel közben. Nem kell sikeresnek lenned mindehhez. Jelenleg biztos befektetés. Soroljam még?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x