Connect with us

Prémium cikkek

Touchdown Week #5 – Jayden Daniels MVP (?), bajban a 49ers, ideje leváltani Jacoby Brissettet

Minden forduló után van mit tanulni, szóval minden kedden hozunk egy touchdownnyi (6+1) gondolatot, tanulságot, take-et. Jacoby Brissetten elúszott egy újabb győzelem, már nincs ok halogatni Drake Maye hatalomátvételét. Jayden Daniels neve már az MVP-versenyben is fel-felmerül, de mellé megérkezni látszik Bo Nix és Caleb Williams is. A 49ers eközben a liga egyik legnagyobb chokerévé vált, míg a Jets pont ott tart Aaron Rodgersszel, mint Zach Wilsonnal.

🏈Egyre jobban mutat Bo Nix és Caleb Williams

Az egyelőre nem kérdés, hogy Jayden Daniels a legjobb újonc irányító jelenleg a ligában, ezen még vitatkozni is fölösleges (de erről majd később). Van viszont még két kezdő újonc irányító rajta kívül és az ötödik forduló mindkettőjüknek nagyon jól sikerült, ráadásul a tendenciák is biztatóak.

Az első két fordulóban nem volt rosszabb irányító Caleb Williamsnél és Bo Nixnél. Előbbi -0,283-as EPA-t és 35,2 százalékos sikerességi rátát tudott felmutatni, utóbbi pedig -0,251-es játékonkénti EPA-t és 33,7 százalékos sikerességi rátát. Ennél még Deshaun Watson is jobb volt, ami tényleg mindent elmond a két újonc teljesítményéről. De a statisztikai lőlapjuk sem volt sokkal jobb:

  • Bo Nix: 59,7 százalékos pontosság, 394 yard, 0 TD, 4 INT, 2 extra dobás, 4 turnovert érő passz
  • Caleb Williams: 56 százalékos pontosság, 267 yard, 0 TD, 2 INT, 0 extra dobás, 5 turnovert érő passz

Ez persze benne van a pakliban, de míg például Bryce Young ebből a gödörből nem tudott kilépni, addig úgy néz ki, hogy Nixéknek ez menni fog. A Broncos irányítója a az elmúlt három meccsén 63 százalékos pontossággal passzolt (ebben benne volt a Jets elleni nagyon gyenge meccs is), három TD mellett egyszer sem adta el a labdát és volt öt extra dobása is.

Sean Payton mindig is nagyon értett ahhoz, hogyan limitálja az irányítói ostobaságait, a kezei alatt még a turnovergyár Jameis Winston is korrekt irányítónak nézett ki. És persze igaz, hogy a legtöbb esetben Nixnek nincs nagyon nehéz dolga és nagyon sok rövid, könnyű passzt ereszt el, de összességében nem játszik botrányosan. Nyilván rengeteg dolgon kell még fejlesztenie, de egyre magabiztosabb és komfortosabb – úgy tűnik, hogy kezd lelassulni számára a profi foci, így pedig Payton is egyre több mindent mer rábízni. Emellett pedig a földön is kifejezetten ügyes, és bár egyelőre az elit védelem viszi leginkább a hátán a csapatot, de Nix már nem tűnik akadálynak – ami nem rossz, tekintve hogy Russell Wilson esetében ezt nem igen mondhattuk el.

Hasonló a helyzet Williammsszel is. Az elmúlt három meccsén kétszer is 300+ yardot passzolt, öt TD mellett csak kétszer adta el a labdát, illetve végre jönnek tőle azok az extra játékok és hosszú passzok, amiket az egyetemen láttunk tőle. Még mindig viszonylag sok hibával játszik, a Panthers elleni kiütéses győzelem során is volt két csúnya turnovert érő játéka, de például a fenti videóban nemcsak azt mutatta meg, hogy jól tud hosszút passzolni, de az olvasása és az egész folyamat nagyon szép volt. Az elmúlt három forduló tendenciája így kifejezetten biztató, egyértelműen több a pozitívum, mint a negatívum.

👎Ennyi elég volt Jacoby Brissettből!

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x