Connect with us

Összefoglaló

A tökéletes rablás

Egy kitaszított vikingcsapat a büszkeségének visszaszerzésére készült azáltal, hogy az egyik közeli falu kincseit kifossza. Csakhogy kevesen voltak, és a falut erősen őrizték. Az egyik viking azonban előállt egy ötlettel. Egy idomított medvével egyedül bemegy a faluba, és egy látványos előadással eltereli a falu őreinek figyelmét, így a többiek gond nélkül be tudnak osonni a házak közé. A falu lakosait sikerült is megtéveszteni, amint leszállt az este, mind odatódult a barátságos viking és az idomított medve köré. Elég hamar kiderült azonban, hogy a látványos előadás helyett egy gyenge színjátékot kapnak csak, amin legfeljebb elaludni lehet, szórakozni nem. Csakhogy a vikingeknek ez is tökéletes volt. Míg mindenki a faluban azzal volt elfoglalva, hogy valahogy megpróbáljon ébren maradni, addig a rabló vikingek betörtek a kincseskamrába, és mindent elvittek onnan. Mikor másnap a falu lakosai észrevették ezt, hirtelen nem tudták eldönteni, mi volt a nagyobb tragédia: az értékeik elvesztése, vagy hogy végignézték a viking és a medve előadását.

Minnesota Vikings @ Chicago Bears 19 – 13

A meccs pontosan úgy kezdődött, ahogyan arra nagyjából számítani lehetett. A Vikings az első drive-ból eladta a labdát (Rudolph karrierje első fumble-ja), majd jött a Bears és Foles a második passzával INT-et dobott. Ez a két drive megalapozta, hogy ez egy kevés pontos meccs lesz, ahol minden pontszerző drive aranyat érhet.

A Vikings az elmúlt hetekben több nagy győzelmet is összehozott, elsősorban Dalvin Cooknak köszönhetően. A Bears ellen azonban Cooknak közel sem volt olyan erős napja (30 futásból 96 yard), ezért Kirk Cousinsnak kellett előlépnie, aki az elmúlt hetekben összesen 14 alkalommal próbált passzolni. Ezen a meccsen azonban már az első félidőben 16 passzkísérlete volt és ebből 14 jó helyre is ment. A két rossz kísérlet között azonban volt egy INT is, ami azonban inkább Adam Thielen hibája volt.

A Vikings elkapója felemás meccset tudhatott magáénak. Szerzett 2 TD-t, amik közül az elsőt egy egészen látványos egykezes mozdulattal húzott be. Ugyanakkor, több hibája is volt, pl az INT-nél Khalil Mack gyakorlatilag a kezei közül húzta ki a labdát.

A Bearsnél Matt Nagy leadta a playhívás jogát, és Bill Lazor kapta meg az esélyt, hogy bebizonyítsa, vele jobb lehet az offense. Ez nem nagyon sikerült neki. A Bears támadói összesen 6 pontot tudtak csak feltenni a táblára, és sem földön, sem levegőben nem tudott haladni az egység. Igaz, David Montgomery nem játszott sérülés miatt, így pedig Cordarrelle Pattersonnak kellett futnia, ami nem feltétlenül jó taktika (12 futásból 30 yard jött össze). Passzjátékban se volt sikeresebb a Bears, Foles éppen csak átlépte a 100 yardot és ehhez 26 kísérletre volt szüksége.

Egyértelmű volt, a Bears itt csak úgy fog tudni nyerni, ha vagy a védelem vagy a speciális egység TD-t szerez. Végül a speciális egységnek sikerült ez a bravúr. A második félidő ugyanis Patterson 104 yardos visszahordásával kezdődött meg, és ezzel a Bears átvette a vezetést. Innentől pedig a védelmen volt a sor, hogy valahogy kibírja kapott TD nélkül a félidőt. Csakhogy a támadók olyan botrányos harmadik negyedet produkáltak (három 3&out ahol -2 yardot sikerült összehozni), hogy az utolsó negyedre a defense elfáradt, és ezt kihasználva Cousins levezetett még egy drive-ot, ami Thielen TD elkapásával ért véget.

Ezen a ponton gyakorlatilag le lehetett volna fújni a meccset, egyértelmű volt, hogy a Bears támadók nem fognak tudni 6 pontot szerezni, a Vikings pedig nem fog hibázni. Nem is történt nagy meglepetés, a Bears még további 3 drive-ot vezetett le, ahol sorrendben 5, 11, és 18 yardot tudtak csak előrehaladni (utóbbi kettőnél negyedikre is nekimentek, de nem jött össze egyszer sem). A kegyelemdöfés az utolsó drive-ban érkezett meg, mikor Foles egy kemény ütés következtében megsérült, és kiskocsival kellett levinni a pályáról. A cseréje Tyler Bray volt, aki értelemszerűen nem tudott csodát tenni fél perc alatt.

A Vikings ezzel pontot tett egy nagy menetelés végére, ugyanis zsinórban mindhárom csoportriválisát megverte. Ami azonban talán ennél is fontosabb, hogy Kirk Cousins többé nem nyeretlen a hétfő esti rangadókon. Ezen a meccsen szinte hibátlanul játszott, 292 yardig jutott el 2 TD kíséretében, az egy INT pedig nem az ő hibája volt. Noha Thielen szerezte a két TD-t, de Justin Jefferson sokkal fontosabb eleme volt ennek a győzelemnek, az újonc elkapó ugyanis 8 elkapásból 135 yardot szerzett.

A Bears részéről majdnem értékelhetetlen volt ez a meccs. Az offense gyakorlatilag nem létezett, és a védelem valamint a speciális egység néha-néha villant, de ez nagyon kevés volt a győzelemhez. Innentől kezdve a playoff nagyon távolinak tűnik, főleg ha Foles is kidőlt több hétre, és Braynek kell innentől irányítania.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!