Connect with us

Összefoglaló

Nevem Senki

Tüzes sivatag lakói generációk óta félelemben éltek, és éjszaka nem mertek kimerészkedni sátruk biztonságából. A térséget egy fémkolosszus járta, ki az éj sötétjében arany után kutatott, de azt a sivatagban soha nem talált. Több generációnyi bátor harcos próbálta meg legyőzni az acélkolosszust, de mindnek nyoma veszett. A helyiek már feladták a reményt, hogy valaha is valaki el tudná űzni a rémet, és mikor egymástól megkérdezték „Ki tudná legyőzni az acélkolosszust?” a válasz mindig az volt: „Senki!”.

Egy nap azonban megjelent egy bátor indián egy bölény hátán, kinek neve nem volt, és múltját is rég elfeledte. A lakosok hiába kérdezték, ki ő, a válasz mindig ugyanaz volt: „Senki vagyok!”. Mikor meghallotta, mi tartja rettegésben a környéket elhatározta, ő legyőzi a rémet. Felült hűséges bölénye hátára, és kilovagolt a sivatagi éjszakába. A lakosok soha többé nem látták, viszont az acélkolosszus is örökre eltűnt. Nem tudták mi történt, de biztosak voltak benne, megszabadultak a rémtől. Azóta is, ha megkérdezi tőlük valaki, ki győzte le az arany után kutató acélkolosszust, a válasz mindig ugyanaz: „Senki!”.

Washington Football Team @ Pittsburgh Steelers 23 – 17

A múlt heti szerdai meccs után a Steelers végül hétfő este léphetett pályára, egy könnyűnek mondható ellenfél ellen. Az első félidő alapján úgy tűnt, ez a meccs tologatás nem lesz hatással a hazai csapatra, a Washington semmit nem tudott csinálni. 8 alkalommal is harmadik kísérletre kényszerültek a vendégek támadói, és egyetlen egyszer sem tudták megcsinálni (továbbá egyszer negyedikre is nekimentek, de az sem sikerült). A Washington 7 drive-ot vezetett le az első 30 percben, ebből 5 punt, egy turnover on downs és egy mezőnygól jött össze. Ezzel szemben a Steelers két TD drive-ot is levezetett, Big Ben pedig már ekkor 200 yard környékére ért. Félidőben úgy nézett ki, a Steelersnek nincs veszélyben a veretlen sorozata.

A nagyszünet azonban hatalmas változást hozott. Az első támadást a Washington vezethette, és ez a drive bemutatta, ez a meccs még közel sincs lefutva. Alex Smith egy 14 playből álló 95 yardos drive-ot vezetett le (nagyjából 7 perc alatt), ami végül Peyton Barber 1 yardos TD-jével ért véget. A Washington megérkezett a meccsbe, a Steelerst pedig ez annyira meglepte, hogy a találkozó további részében csupán egy mezőnygólra futotta a támadóktól.

A támadók sikertelenségét látva a Steelers csak abban reménykedhetett, hogy a védelem nem enged több pontot. A defense minden tőle telhetőt meg is tett, állandó nyomás alatt tartották Smith-t (3 sacket is szereztek), de az örökkévalóságig nem bírták tartani az ellenfelet. A 4. negyed közepén Smith 15 yardos TD-t osztott ki Logan Thomasnak, a Washington pedig kiegyenlített.

A Steelersnek mindenképpen pontot kellett szereznie, és ezúttal a támadók képesek voltak haladni. El is jutottak az ellenfél 28 yardosáig, ott azonban megállt a tudomány. A mezőnygól elég biztosnak tűnt, de Tomlin nem bízott a rúgóban, így 4&1-re is nekiment. A negyedik kísérlet azonban nem jött össze, így a Washington megkapta a labdát, és a győzelemért támadhatott.

Alex Smith ki is használta a Steelers nyújtotta lehetőséget, összehozott egy mezőnygól távolságot, Hopkins pedig 45 yardról berúgta. 2 perc azonban még hátra volt, így a Steelersnek még volt lehetősége egyenlíteni. Big Ben viszont a legelső dobásával eladta a labdát. Montez Sweat beleütött az irányító passzába, az aláhulló labdát pedig Jon Bostic kaparintotta meg. A Washington még lőtt egy mezőnygólt, de ezzel az INT-tel gyakorlatilag véget ért a meccs, a Football Team hatalmas meglepetésre nyert.

A Steelers történelme során egyetlen egyszer kapott csak ki hazai pályán legalább 14 pontos előny után. Kevesen fogadtak volna arra, hogy a második ilyen alkalom pont ezen a meccsen fog bekövetkezni, viszont az offense teljes második félidős leolvadása végül ezt eredményezte. Rengeteg volt a koncentrációs hiba, sok volt a drop az elkapóktól, és folyamatosan rossz döntéseket hoztak mind a játékosok, mind az edzők. A Washington ellenben pont akkor volt mentálisan a legerősebb, mikor a legjobban kellett.

Buffalo Bills @ San Francisco 49ers 34 – 24

Egészen szürreálisan kezdődött a találkozó, amit kivételesen Arizonában rendeztek meg. A Bills kezdett, és el is jutott az ellenfél gólvonaláig, de a célterületre nem tudott bejutni. Negyedikre is nekiment a csapat, de az is sikertelen volt. Jött a 49ers, és eljutott a Bills gólvonaláig, de a célterületre nem tudott bejutni. Negyedikre is nekiment a csapat, de az is sikertelen volt. Támadhatott újra a Bills, de Josh Allen és Zack Moss összehozott egy fumble-t, a 49ers pedig ezúttal Brandon Aiyuk révén bejutott az end zone-ba.

Bármennyire is furcsa, de ez a fumble, majd utána a TD jót tett a Billsnek. Ez után Josh Allen és a Bills offense megállíthatatlanná vált. A következő 6 drive mind pontszerzéssel ért véget, és a 49ers defense csak akkor tudta puntra kényszeríteni őket, mikor már minden eldőlt. Allen élete meccsét játszotta, 40 passzából 32 jó volt, 375 yardot és 4 TD-t szerzett. Kedvenc célpontjai Stefon Diggs és Cole Beasley voltak, akik közösen 222 yardot hoztak össze. TD-ket azonban nem ők szerezték (illetve egyet Beasley). A célterületre érve Allen már a Davis-McKenzie-Knox hármast találta meg egy-egy pontszerző átadással.

Ilyen körülmények között a San Franciscónak csak akkor lett volna esélye, ha Mullens hasonló teljesítményt tud nyújtani. Noha a 49ers irányítója nem játszott feltétlenül rosszul, de ezt a terhelést már nem bírta el. Összehozott 316 yardot és 3 TD-t ő is, de kétszer is eladta a labdát, amik megpecsételték a „hazaiak” sorsát.

A 49ers tisztesen helytállt, de ezen a meccsen egyértelműen a Bills volt a jobb. Josh Allen kezdi megtalálni újra a szezon eleji formáját, így pedig egyre biztosabbá válik, hogy a Bills megnyeri a csoportját. A 49ers ezzel a vereséggel gyakorlatilag lemondhat a rájátszásról, igaz a rengeteg sérülés miatt eddig sem volt túl nagy realitása egy playoffnak. A becsületüket azonban sikerült megőrizni, mert ilyen körülmények között is képesek voltak értékelhető játékot mutatni.

33 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
33 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-12-08 10:09

Na akkor
1. MVP Allen visszatért. Pedig hiányzott Brown, szóval én sokat nem vártam ma tőle, de úgy látszik tud így is működni ez az O.
2. Diggs 1k yard fölött, Beasley valószínűleg ugyanúgy eléri majd. Picit fáztam anno a trade-nél, de úgy látszik bejött.
3. Daboll végre jót meccselt :D talán vele van a legnagyobb bajom a csapatnál, de azt el kell ismerni, ezt most odarakta (kicsit olyan volt, mintha a bye alatt erre a meccsre készültek volna, a Chargers ellen úgy voltak hogy majd elchokerkedik)
4. A védelem hoz egy elfogadható jó/elmegy szintet az utóbbi hetekben, így nem azon múlik a meccs hogy Allen Mahomes-ra issza e magát vagy nem.
5. Nem olvadtunk le végre a harmadik negyedre, hátha rájöttek hogy így könnyebb mint kaparni a negyedikben.
Jöhet a Steelers, lássuk mennyit ér a csapat az AFC egyik nagyágyúja ellen

euskadi68
euskadi68
Reply to  ThySoul
2020-12-08 10:09

Allen hozza , amit a draft óta vártunk tőle. Az egymás elleni meccsünket már csak ezért is várom, jó próba lesz az egyre pofásabb védelmünknek.
Remélem Howardot nem sok meccsre tiltják el a verekedés miatt, és leszed legalább 1 Allen passzt . :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-12-08 10:33

2. Érdekes, hogy a szurkolók mennyire kritikusak a saját OC-jükkel kapcsolatban. :) Emlékszem, hogy Fetykétől mennyi kritikát olvastam Stefanskiról, aki aztán hamar HC lett. Szerintem te is negatívabban látod Dabbol munkáját, mint az ténylegesen lenne. Joe Brady után szerintem ő a legjobban felkapott fiatal támadóguru.

Fetyke
Fetyke
Reply to  acsdav2
2020-12-08 12:48

Sőt! Mennyit szidjuk Kubiakot is.:) Oszt megnéztem vasárnap a sasokat a sajtfejűek ellen…

euskadi68
euskadi68
2020-12-08 10:09

Nevem: Senki. És tényleg. Fekszem a röhögéstől. :D
Amúgy nem szívem csücske a Skins, de Alex Smith miatt egy kicsit drukkolok nekik. Nem semmi, honnan jött vissza a pali…

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  euskadi68
2020-12-08 10:17

Smith idén: 3-2 W/L, Passer rating idén: 83.8
Dwayne Haskins 2019-2020:3-8 W/L Passer rating 2019-2020: 78.2

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Bélabá a csótány
2020-12-08 14:57

Azért Haskins szempontjából ez nem kicsit elgondolkodtató. Jobb tőled egy valaki, aki szinte az apád lehetne, a halálból tért vissza és gyakorlatilag csak 1 lába van. Nem túl hízelgő :(

acsdav2
acsdav2
Reply to  euskadi68
2020-12-08 10:37

” nem szívem csücske a Skins”
A mi? :)

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2020-12-08 10:09

Washington: jó volt meccset nézni, immár harmadszor egymás után. RGIII első szezonja óta nem volt ilyen, 3 meccses W streak se volt talán azóta. Az első két W nem a legjobb formában lévő csapatok ellen jött, de ez a tegnapi egy statement game, hogy nem a liga legalja már a csapat, mint 3 hete volt.
Ami nagyon tetszik, hogy a második félidőre lett jobb a játék minden győzelemnél, Gruden idején végig azzal volt baj, hogy nem tud változtatni és jöttek a leolvadások. Most fordítva. Persze jó lenne erősen kezdeni, de a lényeg, hogy valahogy sikerült ezt a Steelers védelmet feltörni. A várt védelmi csata bejött, még ha lett is összesen 40 pont, a védelmek nagyon jók voltak. Zseniális volt, ahogy kb. vagy 7x megállítjuk a Pittsburgh 1 yardosról indított TD szerzési kísérletét! Még ha nem is jöttek a sack-ek, annyi nyomás volt, hogy kikényszerítsen jó pár incomplete passzt.
Így izgalmas marad az NFC East is. Sajnos a Giants lépéselőnyben van még mindig, és mivel szerintem kb. ugyanolyan nehéz a hátralévő sorsolás, elsősorban ők tudják elrontani a saját PO-ba jutásukat. Persze 4 győzelemmel azért elég tuti lenne, de a 49ers és Seahawks is jön, egy 2-2 és 7-9 a végére inkább reális. És most két NFC East csapat is győzni tudott, először a szezonban pozitív mérlegű liga elit csapat ellen, ki gondolta volna augusztusban, hogy ez nem a Cowboys és Philly lesz majd…

acsdav2
acsdav2
Reply to  Antal Kovacs
2020-12-08 10:33

Scott Turner egyelőre jó OC-nek néz ki. Szerintem egy-két éven belül HC lesz.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
2020-12-08 10:13

Nick Mullens better than Dzsimi Gé.
Cséndzs máj májnd.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Bélabá a csótány
2020-12-08 15:07

De hát Malcolm Butler INT! Ja, ezt Patricia védelmébens szoktuk írni. Jobb ötletem pedig most sincs és ez valahol szomorú :(

ThySoul
ThySoul
2020-12-08 10:13

Egyébként az NFC east csoportgyőztes nagy valószínűséggel a tampat kapná a playoffban. Én simán kinézem egy Washington-Buccs párharcból hogy előbbi behúzza

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-12-08 10:13

Az NFC East győzteséről most már azt mindenképp elmondhatjuk, hogy képes lesz helytállni a PO-ban.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  ThySoul
2020-12-08 10:37

Mindenképp az ötödik kiemeltet kapná.
Jelenleg a Seahawks.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Bélabá a csótány
2020-12-08 11:02

Nekem playoff machine vegen 5. helyre buccs csúszott be, hawks csak 6. lett végül

Farubcek
Farubcek
Reply to  ThySoul
2020-12-08 10:42

Azt hittük pár hete, hogy csak a Tampa kisiklása volt, amikor alig bírták legyűrni a Giantset, erre most meg úgy tűnik, hogy akár a rájátszásban is lehet esélye ezeknek a csapatoknak egy Bucs ellen. Durva. Nem nagy esély, persze, de esély.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Farubcek
2020-12-08 12:06

én úgy látom idén a Tampát, TB12-vel, hogy a liga legnagyobb hullámvasút csapata. Az Atlanta meg a Raiders jöhet még szóba, újabban talán az Arizona. Itt simán az számít, hogy milyen napot fognak ki.

Farubcek
Farubcek
Reply to  Antal Kovacs
2020-12-08 12:57

Ó, ó, hol vannak ezek a Vikingshoz képest :) mi képesek vagyunk idegenben verni a Packerst, majd otthon kikapni a Cowboystól, ezek a többiek csak lelkes amatőr hullámvasutazók.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Farubcek
2020-12-08 13:26

igen, valóban, ők is ide illenek erre a listára :)

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
2020-12-08 10:42

comment image

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x