Connect with us

Érdekességek

Óriási a verseny a legtöbb elkapott yardért

A 2020-as szezon legtöbb elkapott yardjával jelenleg DeAndre Hopkins rendelkezik 1324-gyel. Őt mindössze hat yardra követi Travis Kelce, 10-re pedig Stefon Diggs – ki lesz a szezon végén a győztes?

A fenti hármasból még senki sem végzett az élen elkapott yardokban (Hopkins egyszer elkapott TD-kben már vezette a ligát), így mindenképp új névvel bővül a lista. A legjobb formában a Cardinals elkapója van, az elmúlt két meccsen 305 yardot gyűjtött, ennek köszönhetően sikerült ledolgoznia a tetemes hátrányát Kelce-vel szemben, aki a Saints ellen csak 68 yardot szerzett – a nyolcadik forduló óta messze a legkevesebbet. Diggs is jó formában van, ő 277 yardot gyűjtött az elmúlt két találkozón.

A legjobb esélye jelenleg talán Hopkinsnak van – a Cardinals rájátszás-részvétele még nem biztos, így az utolsó pillanatig a maximumon fog pörögni az offense, az elkapónak rengeteg targetje lesz. A Bills egy győzelemmel és a Steelers vereségével bebiztosíthatja a második kiemelést, a Chiefsnek pedig a Falconst kell legyőznie az első kiemelésért, így az utolsó forduló mindkét csapatnak tét nélküli lenne – ez nyilván Kelce és Diggs számaira is hatással lehet.

Hármójuk közül Kelce győzelme lenne a legérdekesebb, tight end ugyanis még soha nem vezette a ligát elkapott yardokban. Ugyanakkor mindössze 60 yardra van attól, hogy megdöntse George Kittle 1377 yardos csúcsát, így nagyon jó eséllyel mindképp rekorddal fejezi be az idényt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!