Connect with us

Hír

Jared Allen visszavonult

Úgy néz ki, ez most egy ilyen év lesz. A legújabb visszavonuló klasszis játékos nem más, mint a Kansas City Chiefs, a Minnesota Vikings, a Chicago Bears és a Carolina Panthers pass rushere, Jared Allen.

DE-Jared-Allen-Photo-by-Minnesota-Vikings1

 

Allen Kaliforniában, Los Gatosban született és ott is végezte el a középiskolát. 2004-ben a 4. körben draftolta őt a Chiefs. Első három szezonjában 27,5 sacket szerzett, utolsó Kansasi idényében 15,5-t. Ekkor cserélte el a Chiefs Allent Minnesotába egy első körös és két második körös pickért, amikből többek között Jamaal Charlest és a tackle Branden Albertet választotta a csapat. Allen 6 évet töltött Minnesotában, minden évében legalább 11 sacket szerezve. Kétszer volt 14,5 sackes és egyszer egy 22 sackes szezonja. Minden idők egyik legeredményesebb passzsiettetőjeként karrierje során összesen 136 sacket jegyzett.

 

Visszavonulásának vannak anyagi következményei. A Carolina Panthers így 8,5 millió dollárhoz jut hozzá, vagyis több, mint 30 millió dollár áll majd a csapat rendelkezésére. Allen visszavonulása mögött az állhat, hogy a Panthers vélhetően nem akarta megtartani az utóbbi két évben mindössze 7,5 sacket szerző játékost. De ha abba kell hagyni, akkor azt stílusosan teszi:

 

 

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atis123Juve
atis123Juve
2016-02-20 17:39

Nagy arc. :)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x