Connect with us

Hír

A Texans kivágta a liga egyik legjobban kereső linebackerét

A Houston Texans kivágta a linebacker Zach Cunninghamet – írja a Houston Chronicle. A védő fegyelmi okokból inaktív volt a hétvégén, miután elkésett egy Covid-tesztről, illetve korábban is padoztatták már csapatszabályok megszegése miatt. Cunningham így waiverre kerül, ha ott nem kell senkinek, akkor szabadon igazolhatóvá válik.

A linebacker tavaly írt alá egy négy évre szóló $58 milliós szerződést, amivel az ötödik legjobban kereső játékos lett a posztján, ráadásul idén át is alakították a kontraktust, így $18 millió halott pénz marad utána (ebből $12,8 millió jövőre). Idén már csak nagyon keveset fog keresni ($275 ezer), ezek alapján akár adhatnának is be rá kérelmet más csapatok, de mivel jövőre van egy sérülés esetére garantált $10 milliós fizetése, így várhatóan nem fog kelleni senkinek a mostani szerződésével együtt.

Cunningham egy kiváló futás elleni védő, 2017 óta minden évben első helyen végzett az ESPN run stop win rate mutatójában, ellenben coverage-ben nagyon gyenge, az egyik legtöbb yardot és EPA-t engedi passzjátékoknál, ha ő a legközelebbi védő. Sokkal olcsóbban hasznos játékos lehet még máshol, a helyét pedig a sérültlistáról visszatérő Christian Kirksey és az idén jól teljesítő Kamu Grugier-Hill veszi át Houstonban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!