Connect with us

Minden ami NFL

FK! Over/Under 2021 – A szembesítés

A szezon előtt visszahoztuk azt a szokásunkat, hogy egy nagy posztba gyűjtjük ki a szerkesztők tippjeit a 2021-es alapszakaszra, és nincs ilyen játék szembesítés nélkül. Most kiderül, kinek a kristálygömbje volt a legpontosabb.

NFC NORTH

A tippjeink:

A valóság:

  • Bears 6-11 UNDER
  • Packers 13-4 OVER
  • Lions 3-13-1 UNDER
  • Vikings 8-9 UNDER

Meglepetésre az elvártakhoz képest az NFC északi divíziója volt az egyik legalulteljesítőbb az NFL-ben, hiszen három franchise sem érte el a line-t. A Vikings nagyon közel volt hozzá, de végül ez nem csak az over tippünkbe, hanem a teljes stáb állásába került. A Bears irányító helyzete nem könnyítette meg a dolgokat, Fields lassan vette fel az iramot, és hiába volt egy-két jó meccse, összességében 7 vereség alkalmával is ő irányított. A Lionsből senki nem nézte ki tőlünk, hogy 6 győzelmet szereznek, és erre visszaigazolást kaptunk a szezon során. Rossz volt a meccseiket nézni, noha a nyeretlen sorozatuk közben volt bőven 1-2 olyan, ahol megérdemelték volna a W-t. A Packersben csak Patrik kételkedett, de a magas line-t ismét simán ugrották LaFleurék.

NFC EAST

A tippjeink:

A valóság:

  • Cowboys 12-5 OVER
  • Washington 7-10 UNDER
  • Eagles 9-8 OVER
  • Giants 4-13 UNDER

2020-ban negatív mérleggel sikerült behúzni a csoportot, úgyhogy nem meglepő, ha Vegas nem emelte az egekig a line-okat. A csoportgyőztes Washingtonnak gondolhattuk azt, hogy azt a hiányzó két győzelmet Ryan Fitzpatrick és a megerősített keret képes lenne szállítani, de mindenki kedvenc szakállas irányítója nagyon hamar lerendezte a szezonját sérülés miatt, Heinicke-vel egy 17 meccses periódust nem lehet végig vinni, a védelem pedig, ahogy várható volt, nem tudta fenntartani a tavalyi szintet, és ezen a Young-Sweat kettős kiesése sem segített. A Giants szintén nagy reményekkel várhatta az idényt a tavaszi erősítések után, de Joe Judge teljesen félresiklatta az egész vagont, amikor pedig Mike Glennonnak kell játszania, akkor inkább bele se nézel a meccsekbe. Az Eagles kihasználta a könnyebb sorsolását, a szezon második felében 1-2 kivételtől eltekintve az azonos szintű, vagy náluk gyengébb csapatokat simán verték, a Cowboys pedig sokáig bajnoki címre esélyes formát mutatott, hogy aztán ismét one and done-nal zárja a rájátszást.

NFC SOUTH

A tippjeink:

A valóság:

  • Falcons 7-10 UNDER
  • Panthers 5-12 UNDER
  • Saints 9-8 OVER
  • Buccaneers 13-4 OVER

Kis híján három over is lett, mindössze egy győzelmen múlt a Falcons esetében, de a szezon egészét nézve azt sem teljesen értjük, hogy ez a 7 győzelem hogy jött össze. Túl nagyra becsültem Arthur Smith-t és Dean Peest, de két fecske kevés a nyárhoz. Drew Brees távozásával rég nem látott alacsonyan voltak az elvárások Vegasban a Saintstől, de Payton bemutatta, hogy az ő zsenijében (és a kiváló stábjában) 9 győzelem benne van – nagy kérdés, hogy jövőre mi lesz, amikor már ő sem tud ezen kozmetikázni. A Panthers idényéről az első gondolatom a csalódás volt, de elnézve a szerkesztőség tippjeit, igazából Balázson kívül mindenki maximum 7 győzelmet látott bennük, de végül még azt sem érték el. A Bucs nagyon magas line-jától többen is megijedtünk picit, de semmilyen Super Bowl hangovert nem tapasztaltunk az alapszakaszban, és röhögve húzták be ezt a csoportot.

NFC WEST

A tippjeink:

A valóság:

  • Cardinals 11-6 OVER
  • Seahawks 7-10 UNDER
  • 49ers 10-7 UNDER
  • Rams 12-5 OVER

Az első fordulókat követően ódákat zenghettünk arról, hogy milyen erős ez a csoport, és ha azt nézzük, hogy az NFC döntőjét innen játszotta két franchise, akkor nem csodálkozol rá semmire. A két végpont között viszont egy brutális hullámvasút járt végig, ami a Seahawkst teljesen meghánytatta, a Cardinals akkor esett vissza, amikor a leginkább számítana a jó forma, míg a 49ers inkább csapategységben mutatta meg erősségét, mintsem a lehengerlő játékával. Egyedül talán a Rams a kivétel, amelynél nem volt kérdés, hogy hozni fogja az over tippet, és bár Staffordnak is volt gyengébb időszaka, mégis őket tekinthetjük a legkiegyensúlyozottabb csapatnak a csoportból. A Seahawks a szememben óriási csalódás, a Waldron-Wilson duót sokkal többre gondoltam ennél, de ahogy a grunge sem tartott abban a városban örökké, úgy a Wilson mágia is úgy tűnik leáldozott. Kliff Kingsburyék a 7-0-s kezdésnek hála viszonylag hamar eldöntötték a line kérdést, de az elég csúnyán néz ki, hogy a maradék 10 meccsből csak négyet sikerült megnyerni. A 49ers pedig 3-5-ről eresztett meg egy huszáros hajrát a rájátszásért, de végül csak tíz győzelem lett a vége, ami előbbihez elég volt, de az over tipphez már nem.

AFC NORTH

A tippjeink:

A valóság:

  • Ravens 8-9 UNDER
  • Bengals 10-7 OVER
  • Browns 8-9 UNDER
  • Steelers 9-7-1 OVER

A Baltimore Ravens under tippje inkább a magas line-nak és az erős csoportnak volt betudható szezon előtt mintsem annak, hogy ilyen brutális sérüléshullámmal kelljen szembe néznie Harbaugh-éknak, de végül ez lett a vesztük. Aki eddig kételkedett abban, hogy micsoda dolog a Bengals Super Bowl szereplése, annak elég megnéznie ezeket a tippsorokat: a 7 győzelmet is csak ketten gondoltuk a szerkesztőségből, nemhogy egy ilyen menetelést – és Vegas sem várt sokat a csapattól. A Brownstól én egy “brownsos” kisiklást vártam a tavalyi monumentális ajnározást követően, de ebben is inkább a sérülések játszottak közre, a Steelersnél pedig Mike Tomlin továbbra sem tud negatív mérleggel zárni. Kérdés, hogy jövőre, egyelőre senkivel a center mögött is tudja-e hozni majd, és meddig tudja ez a védelem víz fölött tartani a csapatot.

AFC EAST

A tippjeink:

A valóság:

  • Bills 11-6 OVER
  • Dolphins 9-8 UNDER
  • Patriots 10-7 OVER
  • Jets 4-13 UNDER

Mindenképp a Dolphinsszal szeretném kezdeni, ami megjárta a mennyet és a poklot is az alapszakaszban. Szezon előtt Balázson kívül mindenki azt gondolhatta, hogy a masszív túlteljesítések sora ezúttal nem fog hozni 10 győzelmet, hiába volt erre plusz egy forduló, és ez sokáig úgy tűnt teljesül is. Ám Floresék zsinórban hét vesztes meccset követően ugyanennyit nyertek, és karnyújtásnyira kerültek a 10 W-s line-hoz, de végül nem jött össze. Ahogy a Jetsnek sem az over, itt sem találunk túl sok nézhető meccset a 17-ből, és a Mormon Mahomes inkább Mormon Darnoldnak nézett ki, holott az egyetlen remény a 7 győzelemre ő volt. És akkor a Bills-Patriots csörte, ami olyan szoros lett, ahogy azt páran gondoltuk. Mac Jones kezdetése miatt sokan szkeptikusak lehettek, és bár a játéka teljes képét nézve nekik lehetett igazuk, végül a coaching kisegítette őt, így bevezette csapatát a playoffba 10 győzelemmel. A Billsre megmondom őszintén nem tudom miért néztem csak ki max 10 győzelmet, mikor olyan könnyű sorsolásuk volt, hogy bucira vertek minden rossz csapatot, ennek ellenére “csak” 11 siker jött össze, köztük érthetetlen vereségekkel is.

AFC SOUTH

A tippjeink:

A valóság:

  • Texans 4-13 UNDER
  • Jaguars 3-14 UNDER
  • Colts 9-8 UNDER
  • Titans 12-5 OVER

David Culley mindenkinek fityiszt mutatott azzal, hogy konkrétan néggyel több győzelmet szerzett annál, amit reálisan elvárhattunk ettől a legatyásodott, Watson nélküli kerettől – az organizáció jelenlegi állapotának remek példája, hogy ennek ellenére elbocsátották. A Jaguars az Urban Meyer adta kíváncsiság és Trevor Lawrence übertehetsége miatt lehetett egy izgalmas projekt, de nagyon hamar sikerült az edzőnek kirúgnia maga alól a sámlit, Lawrence pedig borzasztó bemutatkozó idényt produkált, aminek egy újbóli 1/1-es draftpick lett a jutalma. Az tehát egyértelmű volt, hogy a csoport számottevőbb csapata a Titans és a Colts lesz, előbbi megnyerte nem csak a divíziót, hanem a konferencia első kiemelését is, igazolva mindannyiunk sima over tippjét, a Colts pedig egy papírformának gondolt meccs elvesztésével bukta a line-t, és vele a rájátszást.

AFC WEST

A tippjeink:

A valóság:

  • Broncos 7-10 UNDER
  • Chiefs 12-5 UNDER
  • Chargers 9-8 OVER
  • Raiders 10-7 OVER

Imádtam ezt a csoportot, nézzétek csak meg Bálint és az én tippsoromat, hogy a két véglet találkozott itt. A legnagyobb meglepetés egyértelműen a Raiders volt, amely nem csak a szezon előtti, de a szezon közbeni elvárásokat is lesöpörte az asztalról, és bemasíroztak a PO-ba a special team koordinátorból avanzsált ideiglenes vezetőedzővel, botrányoktól hangos sajtóvisszhangban. Ezzel szemben a Chargers a másik véglet, amely ilyen irányító játékkal nem érte el a rájátszást, de hát végülis a Chargersről beszélünk… A Broncos szóra sem érdemes, Bridgewaterrel a 9 győzelem elég távolinak tűnt, ráadásul még Locknak is be kellett ugrania párszor. A Chiefs is érdekes, a magas line engem mindig elbizonytalanít, hiába egy jó csapat és eggyel több forduló volt teljesíteni ezt a határt, és ha a szezon kezdését nézzük, akkor nemhogy ez a line, de a playoff is kezdett messze kerülni. Aztán a védelem ismét összeállt, és ha be-becsúsztak Mahomesnak azok a WTF dobások/döntések amik jellemezték az idény elejét, akkor a defense legalább tudta kompenzálni. Viszont ez is kevés volt ahhoz, hogy 13 győzelemmel zárják az évet.

Összesítés

  1. Jarred 24 találat
  2. Höri 23 találat
  3. Józsi 21 találat
  4. löfli 21 találat
  5. Bálint 20 találat
  6. chester 18 találat
  7. Patrik 17 találat
  8. Dani 16 találat
  9. Balázs 14 találat

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!