Connect with us

Hír

A Billsnél nincs is szükség punterre

A Bills idén draftolta a “Punt Isten” Matt Araizát, akit aztán nemi erőszak vádja miatt kivágtak. Ugyan a biztonság kedvéért van egy punter a keretben (Sam Martin), de igazából nincs is szüksége rá a csapatnak. A Rams elleni nyitómeccsen egyetlen egyszer sem puntolt a Bills, ami ugyan nem megszokott, de azért nem is egyedülálló. Azonban ha visszatekerjük kicsit az időt, akkor azt látjuk, hogy az utóbbi négy alapszakasz meccséből háromszor sem kellett puntolnia a buffalóiaknak, a playoffal együtt pedig az utóbbi hatból négyszer ez volt a helyzet, ez pedig már tényleg kivételes.

A PFT-nél utánanéztek, és soha nem volt még ilyenre példa. A punt statisztikákat 1939 óta vezetik, de elég biztosak lehetünk benne, hogy előtte sem sikerült ez senkinek. Tavaly december óta egyébként mindössze 6-szor fordult elő, hogy egy csapat ne puntoljon egy meccsen, ebből a Bills tudhat magáénak négyet.

A Bills támadósora Josh Allen vezetésével lehengerlő, az első fordulóban a harmadik legjobb volt EPA/play alapján a két turnover ellenére is, tavaly pedig a negyedik helyet kaparintották meg az egész szezont figyelembe véve. A puntmentességben persze közrejátszik az is, hogy Sean McDermott nem fél nekimenni negyedik kísérleteknek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!