Connect with us

Hír

Változik az All-Pro és az MVP szavazás menete

Az All-Pro szavazás és az MVP, illetve egyéb díjak kiosztásának rendszerét az utóbbi években elég sok kritika érte. A jelek szerint ezt az Associated Press is felismerte, ugyanis a tegnapi napon bejelentették, hogy változtatást eszközölnek az év végi szavazás menetében.

Eddig nagyon egyszerű volt a helyzet, minden díjnál egyetlen játékosra lehetett voksolni, az All-Pro keretnél szintén csak az első csapatot lehetett kijelölni, az 50 újságíró szavazataiból pedig összeállították a nyerteseket. Idén szofisztikáltabb lesz a módszer.

Az MVP esetében top5-ös listát rakhatnak össze a szavazók, sorrendben 10-5-3-2-1 pontot kapnak ezekért a játékosok. Az összes többi díj esetében (Év Támadója, Év Védője, Év Újonc Támadója, Év Újonc Védője, Év Visszatérője, Év Edzője, Év Segédedzője) top3-as listát kell összeállítani, ők 5-3-1 pontarányban részesülnek.

Az All-Pro csapat esetében első- és második csapatot is összeállítanak az újságírók, előbbi esetben 3, utóbbi esetben 1 pontot kapnak a beszavazott játékosok, így áll majd össze a végső keret.

Az elismeréseket idén is a Super Bowl hetében az NFL Honors díjátadón jelentik majd be, egészen pontosan február 9-én.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!