Connect with us

Hír

ELF: A Berlin Thunder ismét átgázolt az Enthroners csapatán

A Berlin Thunder lenullázta a Fehérvár Enthronerst, amely az elmúlt két év során immár negyedik alkalommal maradt alul a csoportriválissal szemben. A magyar csapat ezúttal hazai pályán, 47-0-ás pontarányban kapott ki a német gárdától.

Fotó: Kutasi Petra

A felek az idei év során már találkoztak egyszer egymással, a harmadik forduló során. Akkor a kezdő irányító nélkül felálló Enthroners végül idegenben 43-3-as pontarányban kapott ki a berliniektől. Ugyan a papírforma alapján hasonlóra lehetett számítani most is, azonban serülések átforgatták kicsit a dolgokat.

A mérkőzésre érkező mindkét csapatnak meggyűlt a baja a sérülésekkel. A németeknek összesen 9 játékost kellett nélkülözniük, köztük több kulcsfontosságút, mint például a második számú elkapó Robin Wilzecket (#10), a futó Ali Khalifét (#2) és Nick Köhlert (#19), illetve a rúgó Dominik Eberle-t (#17). Míg a fehérvári oldalról többek között hiányzott Szűcs Kristóf (#95), Boros László (#44) és Laurynas Orlovicius (#97). Az Enthroners számára nem ismeretlen a helyzet, ugyanis már hetek óta szenvednek a sérülésekkel, így abban lehetett némi bizodalma a magyar szurkolóknak, hogy a fehérvári alakulat talán jobban fog tudni alkalmazkodni az így kialakult helyzethez.

A Keleti csoport második helyén álló Berlin Thunder számára közel sem az elvárások szerint alakult a szezon eddigi részé. Az eddig lejátszott 6 mérkőzésükből mindössze hármat tudtak megnyerni, azokat is a jelentősen lejjebb sorolt Prága Lions és Fehérvár Enthronerszel szemben. Míg ezzel szemben a velük egy szinten lévő csapatoktól szoros mérkőzésen, de kikaptak. Ezeknek a vereségeknek a legfőbb oka az, hogy rendszerint leolvadtak a mérkőzések végére. Jól dokumentált, hogy a gárda a 4. negyedre elfogy, és sem koncentrációban, sem pedig állóképességben nem képesek fenntartani a mérkőzések elején mutatott magas szintű játékot. Pedig a csapat támadósora kifejezetten eredményes, az elsősorban passzjátékra épülő rendszerben a szezon előtt igazolt irányító Jakeb Sullivan MVP számokat produkál hétről hétre. Az eddig lejátszott 6 mérkőzés alatt 1516 yardot és 15 TD-t passzolt és az ő 97,8-as passer ratingje volt az egyik legjobb az egész ligában.

A Fehérvár Enthroners továbbra is a szezon első győzelmét keresi, viszont a rengeteg sérülés, a szakmai stáb gyenge szereplése és a keret félremenedzselése miatt nagyon nehéz helyzetben van a magyar csapat. Az eddig lejátszott 5 mérkőzés alapján nekünk külsősöknek nehéz lenne pontosan megmondani, hogy merre is tart jelenleg ez a projekt, ugyanis fejlődést nem, vagy csak nagyon minimális szinten észlelhettünk az elmúlt hetek során. Ugyan a keretben történtek változások, a csapat kivágta az angol tight end Henry Rowlandet, aki helyére érkezett is a dán származású Oliver Tribler. Emellett még egy elkapó, Leonardo Sophoclis, és egy védőfalember érkezett Isaac Ajanah személyében.

A mérkőzés

Az Enthroners támadósora kezdte meg a mérkőzést, egy remek visszahordásnak köszönhetően a saját 40 yardos vonalukról kezdhették meg a drive-ot. A támadósorozat azonban korán elhalt, így a labda átkerült a Berlin Thunder csapatához, akik egy impresszív, 16 playből álló támadást vezettek, aminek a végén azonban nekik sem sikerült pontokat tenni a táblára. Ugyanis az Enthroners védelme megakasztotta az ellenfél támadósorát a Fehérvár 13 yardos vonalánál, ahonnan aztán a berliniek egy mezőnygólt kíséreltek meg berúgni, amit azonban blokkoltak. Az így megszerzett labdabirtoklással viszont a támadósor továbbra sem tudott mit kezdeni, hiába tűnt ígéretesnek a drive egy offensive pass interference szabálytalanság végül megtörte a lendületet.

Az Enthroners védelme azonban a következő alkalommal már nem tudta megfékezni a Jakeb Sullivan (#17) vezette támadósort. A védelem több szabálytalanságot is elkövetett, amivel gyakorlatilag biztosították az ellenfél támadósorának a zavartalan haladást. A drive végén végül az elkapó Aaron Jackson (#4) által megfutott wildcat játékkal szerzett vezetést a Thunder. A negyed során még egy pontszerzés született, szintén a vendégek oldaláról. Albert Weisigstrauch (#22) juttatta be a labdát a fehérvári end zone-ba egy 1 yardos futás során, amivel kialakult a 14-0-s félidei állás.

A második félidőt a vendég csapat támadósora kezdhette meg, ami ezúttal könnyű szerrel ment végig a pályán. A drive lezárásaként ismételten Aaron Jackson (#4) szerzett touchdownt, ezúttal egy 20 yardos elkapás formájában. A félidő hátralévő részében még öt drive-ot vezetett a Thunder, amiből négy is pontszerzéssel ért véget (az utolsót letérdelték). Az egyébként gyenge futójátékkal rendelkező Thundert egyszerűen nem tudta megállítani a fehérvári védelem, ami a mérkőzés második felében 4 futott TD-t is engedett, ebből hármat Tim Schulz (#24) és egyet pedig Adrian Peter (#21) szerzett.

Összegzés

Eddig nem sok szó esett az Enthroners-ről, ami elsősorban azért van, mert nem sok kiemelendő pillanata volt most a hazai csapatnak. A mérkőzés során 9 támadást vezetett az Enthroners, amikből egyetlen egyszer sem sikerült beérniük a célterületre. A támadósor egyszerűen képtelen volt a haladásra, ez részben az amúgy jól teljesítő berlini védelem érdeme is, azonban sokkal inkább a támadósor és még inkább a szakmai stáb munkáját minősíti. Ha statisztikákat nézünk, akkor egy egészen borzalmas 1,8 yard/play-es átlagot kapunk, de ami talán még ennél is beszédesebb, hogy a mérkőzést a csapat összesen 15 (!!!) passzolt yarddal zárta, ami egy import irányító/elkapó párossal felálló gárdától konkrétan minősíthetetlennek számít.

Mindemellett a védelem sem teljesített jól, a szezon során sem szerepelt kimondottan jól az egység, már ami a futás levédekezését (14. legrosszabb) és a passz védekezést (12. legrosszabb) illeti. Azonban eddig legalább voltak labdaszerzései az egységnek, ebben kimondottan jól szerepelt az Enthroners és ez számított az egység erősségének. Most viszont az ellenfél szinte végig egy nagyon  labdabiztos játékot játszott ami miatt nem tudott a labdaszerzésekre építeni a védelem. Mentségükre szóljon, hogy a támadósor gyenge játéka miatt rengeteget voltak a pályán a fullasztó hőségben, ami így rá is nyomta a bélyegét a teljesítményükre.

Az Enthroners számára folytatás egy hét múlva szombaton (július 13) lesz, amikor a csoportrivális Prague Lions otthonába látogatnak. A Lions a Fehérvárhoz hasonlóan szintén nyeretlenül áll a Keleti csoport alján, így ha valamikor, akkor most lesz esélye a győzelemre az Enthronersnek.

A keleti csoport állása a hetedik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x