Connect with us

Hír

Az első három évről már megállapodott Brandon Aiyuk és a 49ers

A végén még Brandon Aiyuk valóban marad a 49ersben. Megállapodás még továbbra sincs a felek között, viszont egy csere sem jött eddig össze, sőt most arról számolt be Mike Garafolo, hogy a csapat és az elkapó már az új szerződés első három évéről meg is állapodott!

Állítólag a 49ers jelentősen emelt a tavaszi ajánlatán, így a szerződés első három évében, azaz a hagyományosan legfontosabb résszel kapcsolatban már nincs vita az elkapóval. A probléma most a szerződés negyedik-, már nem garantált évével van, amivel kapcsolatban Aiyuknak valamilyen problémája van és változtatni akar rajta. Hogy mit, az nem derült ki a riportból, az viszont igen, hogy a 49ers nem nagyon hajlik a dologra, szerintük már így is túl nagyvonalúak voltak.

Tippre azt mondanám, hogy Aiyuk szeretné extrém módon megnövelni a negyedik évi alapfizetését. Nem feltétlenül azért, mert arra számít, hogy ezt megkapja vagy mert papíron jobb átlagot szeretne – sokkal inkább azért, mert így három év múlva jobb alkupozícióban lehetne.

Ha például a 49ers ad most neki egy 3 éves, 90 milliós hosszabbítást, amiből 80 milliót ki is fizet az első három évben, attól ez még az ötödik éves opciójával együtt egy 4 éves, 104 milliós szerződés lesz. Vagyis Aiyuk a negyedik szezonjában bőven a piaci ára alatt keresne – megint. Ellenben ha kapna például egy 3 éves, 115 millió dolláros hosszabbítást, amiből szintén 80 milliót fizetne ki a 49ers az első három évben, úgy a negyedik idényre már 35 millió dollár maradna, plusz jó eséllyel rengeteg halott pénz a korábbi potenciális átalakítások miatt. Így Aiyuk sokkal jobb pozícióban lenne mert vagy keres 35 milliót, vagy kivágják és tesztelheti szabadon a piacot (vagy le is mondhat a pénz egy részéről, ha mindenképp maradni akar).

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x